Yenişehirlioğlu: Benim bu sapkın zihniyete karşı Tahsin Paşa'yı var etmem lazımdı

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde Tahsin Paşa karakteri ile tanıdığımız yazar ve oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu Yasemin.com mikrofonuna konuştu. Avukatlık hayatını bırakıp yazarlığa oradan da bir arkadaşının yönlendirmesi ile oyunculuğa başlayan Yenişehirlioğlu, başarılı performansı ile ülkemizin yanı sıra Orta Doğu ve Arap ülkelerinde de oldukça popüler hale geldi. Bunun yanı sıra ülkelerin tarihleri ve Tasavvuf üzerine çalışmalar yapan Yenişehirlioğlu, şimdilerde tüm bu donanımını hem ekranlarda hem etkinliklerde hayranları ile paylaşıyor.

1962 yılında Manisa'nın Akhisar ilçesinde dünyaya gelen Bahadır Yenişehirlioğlu annesinin yönlendirmesi ile  Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi gitti. Yazarlığa başlaması ile avukatlığı bıraktı. İlk kez "Yedi Güzel Adam" dizisinde Sahaf İsmail Bey karakteri ile ekranlarda yer almıştı. Evli ve iki çocuk babası olan Yenişehirlioğlu daha sonra yine TRT dizisi olan "Sevda Kuşun Kanadındadır" dizisinde Hüsnü karakterini oynamıştı. Ancak ciddi bir hayran kitlesine Sultan Abdülhamit Han'ın hayatının anlatıldığı Payitaht Abdülhamid dizisindeki Tahsin Paşa karakteri ile ulaştı. Tahsin Paşa ülkemizin yanı sıra dizinin yayınlandığı diğer dünya ülkelerinde de oldukça sevilen bir karakter oldu. Yenişehirlioğlu'nun mizahı ile buluşan Tahsin Paşa milyonların gönlünde aklında yer edindi. Aynı zamanda yazar olan Yenişehirlioğlu'nun 9 tane romanı da vardır. Son olarak Hünkarım: Bir Tahsin Paşa adlı romanı kaleme aldı. Orta Doğu ülkeleri ile ilgili ciddi araştırması vardır. Bunun yanı sıra düzenlenen etkinlikler aracılığıyla hem hayranları ile buluşuyor hem de engin bilgilerini paylaşıyor.

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU

 Başarılarla dolu hayatını ve merak edilenleri Yasemin.com editörlerinden Fatimatüzzehra Maslak'a anlattı:

"ANLATILMAK İSTENEN BÜYÜK OSMANLI İMPARATORLUĞUDUR!"

- Sultan Abdülhamit Han'ın hayatını anlatan bir projede yer almak nasıl hissettirdi size?

Sultan Abdülhamit'i çok değerli aktör Bülent İnal yorumluyor. Ama sahnelerde benim karşımda İnal olmuyor karşımda gerçekten "Sultan Abdülhamid Han" oluyor. Osmanlı'nın son sultanı gelmiş geçmiş en zeki adam ve o tahtan alınıp bir Yahudinin evine bir Yahudinin tebliği ile sürülmüş. Kendi sapkın düşünceleri uğruna Orta Doğu'nun bağrına bir hançer gibi saplanmış İsrail devletini kurmak için uğraşan bu zihniyete karşı benim Tahsin'i var etmem gerekir. Sultan Abdülhamid Han'a aşkla bağlı olduğumu göstermem lazım çünkü o Abdülhamid değil büyük Osmanlı İmparatorluğudur. Ben oyunculuğu inanarak yapıyorum. Ve oyunculuğun inanılarak yapılması taraftarıyım. Bu sizin yeryüzündeki menkıbeniz ile de alakalı ben yeryüzünde neden varım sorusunun cevabı bir Müslüman olarak inandığım davanın karşısında olanlara karşı okuyarak, yazarak ve oynayarak görevimi yerine getirmeye çalışıyorum. Oyunculuk oynamak rol yapmak değil hissetmek gerekir.


"KUTSAL BİR DAVANIN TEMSİLCİSİ OLAN BİR SULTAN'IN ÖNÜNDE..."

- Tahsin Paşa'yı oynarken rolden çıktığınız bir an oldu mu? Sizi en çok hangi sahne etkiledi?

Rolden çıktığım çok an oluyor. (Gülüyor) Dünya'da bu bana nasip oldu. Oynadığı karakterin romanını yazan tek kişiyim. Benim dizide ağlamaların samimidir. Asla göz yaşı damlası kullanmam. Sahneler zaten o kadar etkileyici ki ister istemez ağlıyorsunuz. Çünkü gönlünüze dokunuyor o muhabbet. Ben çoğu zaman rolden çıkamıyorum. Bu yüzden kendimi çok yorgun hissediyorum. Abdülhamid Han'ın Peygamber Efendimizin mezarını temizlediği bir sahne vardı. Orada Abdülhamid anlatırken ağlıyorum ve ben sahne bitti halen bir köşeye geçtim ağladım. Ben kutsal bir davanın temsilcisi olan bir Sultan'ın önünde oynadığımı hissediyorum bu yüzden ağlıyorum. 

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU

"BEN VE TAHSİN PAŞA BİRBİRİNE BAĞLANTILI..."

- Tahsin Paşa karakteri hayatınızı değiştirdi mi, yoksa siz mi onun hayatını değiştirdiniz?  

Birbirine bağlantılı sorular. Tahsin Paşa benim daha çok tanınmamı sağladı. Yenişehirlioğlu ve Tahsin Paşa'nın aynı parametrede olması rol olmadığını gerçekçiliğini artırdı. İmza günlerinde oldukça bu durumu kanıtlayıcı olaylar yaşıyorum. Toplumun her katmanından kişi bana gelip sarılıyor. Kimisinin Tahsin Paşası kimisinin Tahsin dedesi oluyorum. Aynı şekilde yurt dışında da bu tarz olaylarla karşılaşıyorum. Bana sarılan beni kucaklayan Yenişehirlioğlu'na değik Tahsin Paşa'ya da değil Osmanlı'ya sarılıyor. Hasret çekiyorlar. Bu benim için çok büyük bir onur oldu. Özellikle Arap basını çok sahiplenmiş. Gelip röportaj yapmak istiyorlar. Bende seksen sekiz bölümdür katkı sunmaya çalışıyorum.

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU

"ONUNCU KİTABIM ŞİİR KİTABI OLACAK!"

- Birden fazla işle uğraşıyorsunuz. Birçok etkinliğe katılıyorsunuz. Bu kadar işin üstesinden nasıl geliyorsunuz? Başarınızın sırrı nedir?

Aşk.. yaptığım işi aşkla yapıyorum. Herkes bana söylüyor hiç yorulmuyor musun? Ama ben aşkla yapıyorum ve halkla iç içe olmayı seviyorum. Belki eşimle bir dünya tutu yapabilirdim. Benim yaşıtlarımın çoğu böyle bir hayatı tercih ediyor. Ancak ben üretmeyi seviyorum. Allah beni böyle yaratmış. Ben işimi dava olarak görüyorum. İnsanlara ulaşmayı seviyorum. İyi şeyleri yazıp ve gösteriyor olmanız yara sarıcı olmanız bir nimet. Bunlar Allah'ın bana verdiği nimetler. Aklım ve sağlığım yerimde bende Allah'ın verdiği nimetleri şükre dönüştürüyorum. Yoruluyorum ama ruhum tatmin olduğundan uyuyunca geçiyor. Akıl sağlığımı koruduğum sürece daha çok yazmak istiyorum. Önemli şahsiyetleri hem sinemada hem de ekranlarda canlandırmak istiyorum. Avukatlığı bıraktım ve yazarlığa başladım. Bu her baba yiğidin harcı değil. Ancak ben tutku ve heyecanla başladım ve her şeyi bırakıp ona yöneldim. 9 kitap çıkardım onuncu kitabım için hazırlanıyorum. İnşallah bir şiir kitabı çıkartacağım. Tamamen benim şiirlerimden oluşan bir kitap olacak. Şiirlerime uygun sulu boya çalışmaları olacak içinde aynı zamanda QR kodları olacak şiirlere uygun müzik dinlemeyi de öneriyor olacağım.

- Bir gün tüm dünyaya seslenme fırsatınız olsa ilk cümleniz ne olurdu?

ALLAH!... Allah (c.c) bütün kainatın, hikayelerin, insanların, kadınların, erkeklerin hayallerin sahibi... Biz sadece onun Esmalarının bir yansımasıyız. Bu yüzden tüm ruh dünyamla, Allah diye seslenmek isterdim. 

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU RÖPORTAJ

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU RÖPORTAJ

"ABDULKADİR GEYLANİ HAZRETLERİNİ OYNAMAK İSTERDİM!"

- Oynamak istediğiniz başka bir tarihi kişilik var mı?

Çok var. Şems karakterini ölmeden oynamak istiyorum. Aynı zamanda Abdülkadir Geylani hazretlerini oynamak istiyorum çok sihirli büyülü bir hayatı var. Ya da belki Yavuz Sultan Selim'in yanı başındaki onun akil hocalığını yapan bir şahsiyet var o da olabilir. Beni yan karakterler her zaman daha çok etkilemiştir. Onların güçlü oyunculukları asıl kahramanı ortaya çıkartır. Roman kurgularken de bu beni çok heyecanlandırır. Sıradan gördüğünüz insanlara büyüteçle baktığınızda farklı hayatlara olaylara şahit olursunuz. Bu beni çok heyecanlandırıyor. Kadın karakterlerim romanlarımda çok güçlü bunun nedeni ise annem ile daha çok diyaloğum olduğu içindir. Karım kızım ve torunum bunlar sayesinde kadınları daha iyi anlıyorum.

BAHADIR YENİŞEHİROĞLU

BAHADIR YENİŞEHİROĞLU

"TRT'NİN FUAT SEZGİN İLE İLGİLİ BELGESELİNDE YER ALDIM!"

- Oyunculuğa başlama hikayenizi öğrenebilir miyiz? Sizi teşvik eden biri var mıydı?

Herkesin kendine göre bir menkıbesi var. Bütün kainatın sahibi olan Allah sizi bir noktaya taşır. Bir şeyleri yapmanızı istiyordur. Bu süreçte kapıları açar. Siz de kendinizi o süreç içerisinde bulursunuz. Olması gereken olur. Böyle felsefik bakıyorum meseleye. Gazeteci yazar Ahmet Tezcan çok eski bir dostumdur. Asker arkadaşım benim. Yedi Güzel Adam'ı yazıyordu. Onu her gördüğümde "herkesi meşhur ettin bir beni edemedin" diye şakalaşıyordum. Bir gün ben Almanya'ya gidecekken Tezcan, beni aradı "Yedi Güzel Adam'da Sahaf İsmail'i oynayacaksın" dedi. Ben şaşırdım ama o uçak biletlerini yollamış. Ne kamera ne açı ne bakış hiçbir şey bilmiyorum. Senaryo geldi daha sonra ben Almanya'yı iptal ettim Kahramanmaraş'a yola çıktım. Yolda senaryoyu okudum. İndim uçaktan beni aldılar, götürdüler ve giydirdiler "hadi oyna" dediler. 10 dakikalık bir roldü ama iyi iş çıktı. Aşkı anlattım daha sonra dikkat çekmiş olmalıyım ki yine TRT dizisi olan "Sevda Kuşun Kanadındadır" dizisinde Hüsnü'yü oynamam için teklif geldi. 22 bölüm rol aldım. Reytingi çok yüksek değildi çünkü dizide çok değişim oldu. O süreçte Tahsin Paşa teklifi geldi. Bu yüzden ölerek ayrıldım. Güçlü bir karakter olan Tahsin Paşa'yı canlandırırken iki sinema filminde rol aldım. Diriliş Karatay, filminde Alpdoğan beyi, Vecihi Hürkuş'ta ise Vecihi'nin albayı ve kayınpederi olan Ratip Albay'ı oynadım. Şimdi ise yeni bir proje gerçekleşti. TRT ile kendim için çok değerli buluyorum. İlk kez sizle paylaşacağım. Bu sene Fuat Sezgin yılı önemli bir değerimizdir. TRT tarafından bu ilim insanının belgeseli çekildi. Ben o projede Fuat Sezgin'in sesi oldum. Onunla ilgili yapılan ilk belgeselde yer almak beni çok etkiledi. 

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU

- Bir karakteri oynamak mı zor, yazmak mı?

İkisi de benim için zor değil. Yazabiliyorum bilhassa da oynayabiliyorum. Bu Allah vergisi bir yetenek. Ben kadın karakteri de yazabiliyorum. Çünkü çok iyi empati kuruyorum. Her kadının içinde bir erkek her erkeğin içinde bir kadın yatıyor. Bu hormonlardan çıkarak çözümleyebiliyorum. Karakterlerimi yazınca da bu yüzden zorlanmıyorum. Fıtratım gereği bir erkeğim ama annem bir kadın karım bir kadın kızım bir kadın onları da anlıyorum onlardan yola çıkabiliyorum. 

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU

"EMPATİ KURMAK MUTLU EVLİLİK SIRRI"

- Mutlu bir evliliğin sırrı nedir?

Ben 33 yıldır evliyim ve halen karıma aşığım. Çünkü onu anlıyorum o da beni anlıyor. Başka kadın katlanamazdı benim bu kadar koşuşturmama geliyorum eve "Canan ben buraya uçuyorum şuraya gidiyorum" diyorum. Mutlu evliliğin sırrı empati kurmak olduğunu düşünüyorum. Çoğu zaman yemeklerde de görüşemiyoruz. Ama vakit olunca elimizdeki akıllı telefonlarla uğraşmak yerine birbirimize zaman ayırıp ona kıymet verdiğimi hissettiriyorum. Aynı şekilde o da bana. Hissetmek aradaki güçlü sevginin olmazsa olmazlarındandır. Çok uzun süredir devam eden sağlıklı bir evliliğimiz birlikteliğimiz vardır. Kaliteli anlar yaşıyoruz. Herkese vakit ayırıyorum. Anı değerlendirin. 

"İSTANBULLU GELİN'İ TAKİP EDİYORUM"

- Şuan yayınlanan herhangi bir diziyi izliyor musunuz? Keşke şu projede yer alsaydım dediğiniz dizi var mı?

Yayında olan Diriliş Ertuğrul dizisini çok beğeniyorum. Sosyolojik ve psikolojik bakımdan ise İstanbullu Gelin'i önemli bir proje olarak görüyorum. Karakterlerin iç dünyası ve birbirleri ile ilişkili olan çarpaz ya da düz bağlarının diyalog ve duygularla birleşmesini güçlü buluyorum ve zaman zaman takip ediyorum. Yüzeysel gösterilen bir şeyin alıcısı olmaz benim gözümde. Ben bir film çeksem karakterin iç dünyasının yansıtmaya çalışırım. Karakteri bu hale ne getirdi onu be onun içindeki gizemi çözümlemeye çalışırım. Onun dışında popüler kültüre hizmet eden işler benim alanımda olmaz. Ben yabancı dizi ve film izletim. Sanat değeri yüksek olanları beğeniyorum. Sinemaya giderim fırsat buldukça. Oyuncu olmak isteyenlere çok okumalarını tavsiye ediyorum özellikle bir filmi ve sahneyi de okumalarını tavsiye ediyorum. Uzun soluklu olmak isteyen kişilerin alt yapısının güçlü olması gerekir. 

- Yemek yapmayı seviyor musunuz? En sevdiğiniz yemek nedir?

Arada yaparım hiç aç kalmam. Evde peynir ekmek yemek benim için en güzel şeydir. Dışarıda yemek yemekten hoşlanmam. Evde eşimle bir tas tarhana yanında tuşu en büyük mutluluk. Biber dolması, bakla fava, zeytinyağlı enginar dolması, kuru ve sulu köfteleri severim. Ama çokta yemek ayırt etmem. Bir Urfalı'dan daha fazla acı yerim. Acıyı çok seviyorum. Belki de acıdan enerjimi alıyorum. 

Deniz Akkaya vicdan yoksunu petshop'u ifşa etti!

İLİŞKİLİ HABER

Deniz Akkaya vicdan yoksunu petshop'u ifşa etti!
Hayranlarını heyecanlandıran Karan ve Burak Özçivit paylaşımı!

İLİŞKİLİ HABER

Hayranlarını heyecanlandıran Karan ve Burak Özçivit paylaşımı!
Gamze Özçelik oğlunu paylaştı!

İLİŞKİLİ HABER

Gamze Özçelik oğlunu paylaştı!

BİR YORUM YAPIN 7

Fehmi 4 yıl önce

Nasil mubarek bir yuzü var ay dede gibi

Toplam 2 beğeni

ali 4 yıl önce

işte türkiyenin özlediği karakterli sanaccı örnek alınmasısı gereken insan

Toplam 12 beğeni

Burhan 4 yıl önce

İşte oyunculuk budur o,günün şartlarını yaşanmış olayları,haksızlıkları hisederek inancıyla bütünleştirerek oynaması yani sanki o,tarihin yaşandığı zamanın içindeymiş gibi hisederek ve severek sanki karşısındaki sultanın gerçekmiş gibi hisetmesi ona göre oynaması müthiş bir duygu kendisini tebrik ediyorum yolu açık olsun samimi insan.

Toplam 9 beğeni

Bekir Gökçe 4 yıl önce

Çok güzel bir dizi. Bazı zamanlarda bizde sizlerle birlikte ağladık. Teşekkürler

Toplam 8 beğeni

Vedat 4 yıl önce

BİR ROL ANCAK BU KADAR BENİMSENEREK SAMIMI VE ICTENLIKLE OYNANABILIR.ANCAK FILMDEKI KADIN ENTRIKALARI BENI BU FILIMDEN MAALESEF KOPARDI. ANA KONUMUZ ABDULHAMID HANA YETERLI ZAMAn VEREMEDIK.

Toplam 8 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun