Ferhat Yılmaz: Tarih bilmeyenden siyasetçi ve sanatçı olmaz!

TRT1 ekranlarında yayınlanan 'Kalk Gidelim' dizisinde İsmet karakterini oynayan başarılı oyuncu Ferhat Yılmaz, hayatına dair bilinmeyenleri Yasemin.com editörlerinden Merve Yıldızhan'a anlattı. Yılmaz, son günlerde sanatçıların siyasetçiler hakkında hakaretvari konuşmalarını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca ünlü oyuncu, tarihin önemini vurgulayarak, siyasetçinin ve sanatçının tarih okuması gerektiğinin altını çizdi.

Yasemin.com / ÖZEL

Ferhat Yılmaz, organik aile dizisi diye geçen, izleyiciler tarafından oldukça beğenilen, Kalk Gidelim dizisiyle ekranlara yeniden döndü. Dizinin 3.sezonunda da yer alacak olan ünlü oyuncu, kariyerine dair merak edilenleri anlattı. Son zamanlarda sanatçıların çoğu siyasi düşüncesini belli etti; ancak makamı aşağılayıcı bir dille... Sizin bu konulara ilişkin yorumunuz nedir? Sizce; sanatçılar siyasete bu kadar dahil olmalı mı? sorusuna Yılmaz, tarih bilgisi eksik olan kişilerin okuyup öğrenmekten çok, kulaktan dolma sözlere inanıyor olmalarına serzenişte bulunur bir şekilde yanıt verdi.

"TARİH BİLMEYEN SİYASETÇİDEN SİYASETÇİ, SANATÇIDAN SANATÇI OLMAZ!"

"GÜN İÇİNDE 12 SAATİM YOLLARDA GEÇİYOR"

- Kalk gidelim dizisine nasıl dahil oldunuz? Sizin için zor oluyor mu?

Yapımcı Eyüp Üstün ve Zafer Bey beni aradı. Çalışmak istediklerini söylediler. Böyle bir dizinin olduğunu karakterin böyle böyle olduğunu söyledi. Bende karaktere çok ısındım kadro yapımcı ekip mükemmel hemen dahil oldum. Bu arada Eyüp Üstün ile çalışmaktan çok mutluyum. Türk televizyonlarının beklediği organik bir aile dizisi olduğu için çok şanslıyım. Staff Film'in sahibi Eyüp Bey, diziye çok emek veriyor. her bir oyuncu ile tek tek ilgilenen bir yapımcı maşallah! Bunları övmek için söylemiyorum gerçekler... Onunla çalışan her oyuncu aynı duyguyu yaşıyor. Tüm ekibi bir arada tutarak çıkan sıkıntılara hemen müdahale ediyor. Bizimle beraber sürekli sette her şeye koşuyor. Gerçek bir yapımcı gibi... Onu tanıdığım için ve bu projeye dahil olduğum için şanslı hissediyorum. İsmet Kırbaç... Güzel bir karakter... Set Muğla'da... Cennet gibi bir yerde çalışıyoruz. İstanbul'dan Muğla'ya anlık gidip gelirken bir kavram karmaşası oluyor. O kadar güzel bir yer. Tabi kolay değil. Bazen buradaki günü birlik işlerimden dolayı gidip geliyorum. Bazen sadece uçakla gittiğim halde, 10 ya da 12 saatim yolda geçiyor.

Ferhat Yılmaz

Ferhat Yılmaz

- Tatil yapma imkanınız oluyor mu? Çekimler kaç gün sürüyor?

Tatili bu sene hak etmedim. Çok çalışıp para kazanmam lazım.(gülüyor) Bir dizide senaristin bir sonraki hafta nerede yazacağı kaç karakterle yazılacağı bilinemez. Bazen hafta 3 gün oluyor. Mesela diziye ilk başladığımda, 22 gün İstanbul'a gelemedim daha sonra 17 gün... Sonra bir ara hafifledi. Herkesin hikayesinin olduğu diziler reyting alır. Senarist de ona göre yazıyor. Herkesin bir hikayesi oluyor onun için de çekim süresi belli olmuyor.

"14 YAŞINDA TİYATROYA BAŞLADIM"

- Sizi Yılan Hikayesi'nde Rambo Berk karakteri ile tanımıştık. Daha öncesinde gözlerden kaçmış olan hangi projede yer aldınız?

Üç yıl Mithat ağabey ile savaş muhabirliği yaptım. Onun yanında yetiştim. Radyo geçmişim var. Dört yıl Best Fm'de radyocu olarak çalıştım. 4-5 yıl kadar da Kanal D radyolarının müdürlüğünü yaptım, burada Fatih Altaylı'nın altında müdürdüm. Drive Time'da bir arkadaşımla başarılı bir program gerçekleştirdik. Ve ödüller aldık. Prodüksüyonun başında da vardım. Sanatçılara remix yapardım. Cumartesi günleri Pembo Mix adlı remix programı vardı beğenilerek dinlenirdi. Okay Bayülgen ile Zaga'da çok çalıştım ve oynadım... Böyle bir sürü şey var. On dört yaşında başladığım tiyatro her daim devam etti. O dönemlerde özel  konservatuarlar yoktu. Dört yıllık Kadıköy Halk Eğitim konservatuarı vardı.  Sermiyan Midyat ile devlet konservatuarına girmek istedik ancak olmadı. Biz de dört yıllık Kadıköy Halk Eğitim konservatuarına kayıt olduk. Ondan sonra oyunculuk hayatımız devam etti.

Ferhat Yılmaz

Ferhat Yılmaz

"METEHAN'I OYNAMAK İSTERİM!"

- Oynamak istediğiniz tarihi bir karakter olsaydı hangisi olmak isterdiniz? Metahan karakterinin ruhunuzu yansıttığınızı mı düşünüyorsunuz?

Metehan karakterini oynamayı çok isterdim. Zekasından dolayı Metehan'ı oynamayı isterim. Bütün dünyanın kullandığı ondalık rütbeleri Metahan buldu. Onbaşı, Çavuş, Yüzbaşı, Binbaşı gibi... Az sayıda ordusuyla Çin'i ele geçiren çok zeki bir adam. Zeka ve istihbarat gücü açısından Fatih Sultan Mehmet, Atatürk ve diğer Türk büyüklerine benzetiyorum. Tarihi çok seviyorum ve yıllardır tarih okuyup araştırıyorum. 

"HALK İLE İÇ İÇEYİM"

Ferhat Yılmaz

Ferhat Yılmaz

- Karakter analizi yaparken nelere dikkat ediyorsunuz?

Esnafı, işçisi... Halk ile iç içeyim. Hiperaktif birisiyim. Herkesten ilham alabilirm. TRT'de yayınlanan Sevda Kuşun Kanadında adlı dizide oynadığım karakter çok sevdiğim Kürşat adlı ağabeyime aitti.  Senaristin yazdığına bakarım ve kendim de ekleme yaparım. Sokak hazine gibidir. Bakmak ile görmek arasındaki farkı keşfetmeniz gerekiyor.

FERHAT YILMAZ KİMDİR?

Ferhat Yılmaz kimdir

Ferhat Yılmaz kimdir

Ünlü oyuncu Ferhat Yılmaz, 18 Aralık 1973 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Samsun‘ludur. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Konservatuarı'nda eğitim gördükten sonra Ayla Algan ekibiyle Ekol Drama’da tiyatro çalışmalarını sürdürdü. 2004-2006 yılları arasında Beşiktaş Kültür Merkezi ekibinde yer aldı. Tiyatronun yanında, 8 yıl program yaptı. Best FM ve Radyo D’de Drivetime'da yaptığı eğlence ve mizah dolu programı Pembo Mix ile pek çok değerli ödül aldı. Sanatçılara yaptığı remixler ile başarıyı yakaladı. Bir dönem Okan Bayülgen'in Zaga programında performans sergiledi. 'Sevda Kuşun Kanadında, Kuzenlerim, Yılan Hikayesi' gibi başarılı yapımlarda dahil olan Yılmaz, izleyicilerin sevgisini kazandı. Başarılı oyuncu, TRT1 kanalında yayınlanan, kısa sürede reyting rekoru kıran, organik aile dizisi 'Kalk Gidelim' ile Köfteci İsmet karakterine hayat veriyor.

Trafik kazasında vefat eden Paul Walker'in kızı Meadow'dan duygusal paylaşım!

İLİŞKİLİ HABER

Trafik kazasında vefat eden Paul Walker'in kızı Meadow'dan duygusal paylaşım!
Dilan Çiçek Deniz hedefine ulaştı! Kilo almak için...

İLİŞKİLİ HABER

Dilan Çiçek Deniz hedefine ulaştı! Kilo almak için...
Alişan ve Buse Varol'un anlaşmazlığı olay oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Alişan ve Buse Varol'un anlaşmazlığı olay oldu!

BİR YORUM YAPIN 2

birisi 4 yıl önce

hangi görüşte olursa olsun adam doğru söylüyor. helal olsun.

Süleyman 4 yıl önce

Okullarda tarihimiz anlatılmıyor bu nasıl olacak peki