Ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz Beykozlulara konser verdi

Ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz, Beykoz Belediyesi'nce düzenlenen konserde sahneye çıktı. Hakalmaz, hem güzel şarkılarını seslendirdi hem de sahneden yaptığı açıklamalarla milyonlara seslendi.

Beykoz'da düzenlenen Beykoz Çayır Festivali devam ediyor. Orhan Hakalmaz, festival kapsmaında Beykozlular ile buluştu. Usta sanatçı, en sevilen şarkılarını seyirciyle buluşturdu. Sanatçı, konser sırasında Samsun yöresine ait türküler okudu.

Hakalmaz, konser sırasında gazilerimiz ve şehitlerimiz için, 'Güzel ülkemizle de kısıtlı değil türkülerimiz Kerkük var, Azerbaycan var, Selanik var, Kıbrıs var. Bilindiği gibi birkaç gün önce 19 Eylül Gaziler günüydü. Beykoz’da da epey gazimiz var. Biz türkü yakarız. En neşeli günlerde bile bir yanık tarafımız var mutlaka. Aslanlarımız terörist avındalar. Beykoz’da  mesela Bingöl Gazimiz İsmail Aydın var. 15 Temmuz hain darbe girişiminde gazi olan Mustafa Uygun var. Kore Gazisi 83 yaşındaki  Mustafa Kurtuluş amcamız var. Ayrıca 19 Kıbrıs gazimiz var. Şehitlerimiz var ve tabî ki hepsi başımızın tacı olan Gazilerimizi ve Şehitlerimizi saygıyla hürmetle anıyoruz.” açıklamasında bulundu.

orhan hakalmaz

orhan hakalmaz

Okuduğu türkülere de değinen Hakalmaz, 'Söylediğim türkülerde aslında en çok dikkatimi çeken hep iltifat ve hep güzellik var. Yarin kıymetini biliyor aslında türkü yakan aşıklar. Ama türküleri daha çok buluşturmak lazım gençlerle.Başka tür müzikler bazen gençlerimizi kötü alışkanlıklara sürükleyebiliyor ama türkülerimiz adeta iyi bir eğitmen gibi.Kadınlarımız bir başka hitap ediyor. Mesela diyor ki türkülerimiz saçının telinden kıskanırım.Gençleri biraz daha türkülerimizle haşır neşir etsek bu kadına şiddetin azalacağına inanıyorum.Çünkü türküler insanı yetiştirir. Bazıları cinsiyet olarak erkek ama adam olamıyorlar.Türkülerimiz işte bunları adam ediyor. Kadın narin,zarif ve kırılgan bir yapıya sahip.O yüzden dikkatli ve şefkatli davranmalıyız. Dinimizde de gerçekten pozitif ayrımcılık var. Dikkat etmeliyiz bu konuya. Biliyorsunuz ki cennet annelerin ayakları altındadır. Türkülerimizle bir kişiyi bile etkileyip bilinçlendirebilirsek ne mutlu bize.' açıklamasında bulunarak, kadına olan şiddete değindi.

Hakalmaz, 'Bir milleti millet yapan dili, dini, kültürü ve tarihidir. Böyle millet oluyorsunuz. Biz de önemli bir milletiz gerçekten. Şimdi kültür dedik kültürün en önemli unsuru bana göre müzik ve türküdür. Türk Halk müziğidir çünkü tüm bilimlerden faydalanıyor. Tarih,sosyoloji ve savaşlar var içinde. Dolayısı ile bu türkülerin özüne sadık kalacağız. Hani diyorlar ya türküler sahipsizdir, sahibi belli değildir. Bu sahipsiz anlamında değil yani herkes istediğini yapar değil. Esasında herkes türkülerin sahibidir anlamında diye denmiştir. Sadece şahıs belli değildir. O yüzden hepimizin sahip çıkması lazım. Türkü sevmeyebilirsiniz,ama türkülere sahip çıkmamız gerekiyor. Şivemizi unuturuz,tarihimizi unuturuz,türkülerin gücünü kullanmamız gerekiyor.' açıklamasında da bulundu.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN MAGAZİN HABERLERİ

Ünlü şair Dursun Ali Erzincanlı'dan nöbet tutan annelere destek!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü şair Dursun Ali Erzincanlı'dan nöbet tutan annelere destek!
Ali Sunal: Galata'da simit sattım kimse fark etmedi!

İLİŞKİLİ HABER

Ali Sunal: Galata'da simit sattım kimse fark etmedi!
Netflix'ten şaşırtan Çağatay Ulusoy paylaşımı!

İLİŞKİLİ HABER

Netflix'ten şaşırtan Çağatay Ulusoy paylaşımı!

BİR YORUM YAPIN 0