Roberto Cacciapaglia:Dünyada kendimi en iyi hissettiğim yer İstanbul

Konser vermek için İstanbul'a gelen Roberto Cacciapaglia, Türkiye2ye duyduğu sevgiyi anlattı.

İtalyan piyano virtüözü Roberto Cacciapaglia, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde hayranlarıyla buluştu. İstanbul'da olmaktan ve konser vermekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen sanatçı, dünyada en sevdiği şehrin İstanbul olduğunu şu sözlerle dile getirdi: "Hep 'Dünyada kendini en iyi hissettiğin, en sevdiğin yer neresi?' diye sorarlar. Hep İstanbul derim. Buraya her geldiğimde kendimi mutlu hissediyorum."

"DERİN BAĞLARIM VAR"

Caciapaglia ile konser sonrası kuliste buluştuk. Sanatçı, Türkiye'ye olan ilgisinin en önemli sebebinin Mevlana'ya hayranlığı olduğunu söyledi. Sufizmle gençlik yıllarında tanıştığını ve o günden beri bu felsefeyle derin bağlarının devam ettiğini açıklayan Caciapaglia, şöyle konuştu: "Yıllar önce izlediğim sema gösterisi beni sarstı. Gösteri sonrası semazenlerle tanışıp o an neler yaşadıklarını anlatmalarını istedim. Ardından Büyük Rumi'nin eserlerini okudum, Konya'ya gidip ziyaret ettim ve ona hayran kaldım."

Roberto Cacciapaglia

Roberto Cacciapaglia

'TÜRKLER CANA YAKIN İNSANLAR'

İstanbul'a zaman zaman gelip gittiğini ve Türk arkadaşlarının olduğunu söyleyen İtalyan maestro, bir arkadaşının kulise getirdiği hediye lokum içinse defalarca teşekkür etti. Türk lokumunu çok sevdiğini belirten Cacciapaglia, Türkler için de övgü dolu sözler sarf etti: "Türkler çok cana yakın, alçak gönüllü insanlar, üstelik olağünüstü misafirverler. Bu yüzden kendimi İstanbul'da gerçekten iyi hissediyorum."

Emine Erdoğan, New York'ta Fashion Design defilesine gitti

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan, New York'ta Fashion Design defilesine gitti
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0