Zihni Göktay: Tiyatro ekmek verir reklamlar ise köfte

Tiyatronun efsane ismi Zihni Göktay, TRT2 ekranlarında yayınlanan ‘Film Gibi Hayatlar'a konuk oldu.

Usta sanatçı Hülya Koçyiğit'in TRT 2’deki ‘Film Gibi Hayatlar’ programında bu hafta  60 yılı geride bırakan Zihni Göktay vardı. 

73 yaşındaki oyuncu ilk başrolünü şöyle anlattı: “Ankara Tiyatrosu’nda Haldun Taner’in ‘Eşeğin Gölgesi’ne hazırlanıyorduk. Genel provada başrol arkadaşımızı asker kaçağı diye aldılar.

Bana ‘Ezberle, yarın rol senin’ dediler. Kaldığım otele gittim. Parasını ödemediğim için beni kapının önüne koymuşlardı. Eksi beş derecede Ankara Garı’na yürüdüm. Garda sabaha kadar rolü ezberledim. Soğukta hasta oldum ama akşam da oyunu oynadım.”

zihni göktay

zihni göktay

28 yıl oynadığı, Cemal Reşit Rey’in ‘Lüküs Hayat’ müzikalinden de bahseden Zihni Göktay “Kadroda benim dışımda 134 kişi değişti. Bana “Aynı oyundan sıkılmadın mı?” diye soruyorlar. Ben de “Hep farklı kitleye oynadım” diye cevap veriyorum. Şehir Tiyatroları’na Muhsin Ertuğrul ile girdim.

O gün bugündür oradayım” diye konuştu. Sanatçı sözlerine şöyle devam etti: “Tiyatro her zaman ekmek paramı vermiştir, ama köfte için reklamlarda oynadım. Dizilerde şiddet sahnelerine dikkat etmeliler. Seyircim beni, bana yakışmayan bir rolde görmek istemiyor. “O karakter size oldu mu?” derlerse utanırım ve altından kalkamam.”

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN MAGAZİN HABERLERİ

Popçu Edis imajını yeniledi! Sevenlerini ikiye böldü

İLİŞKİLİ HABER

Popçu Edis imajını yeniledi! Sevenlerini ikiye böldü
Sunucu Ece Erken ve oğlu Eymen'den yeni poz!

İLİŞKİLİ HABER

Sunucu Ece Erken ve oğlu Eymen'den yeni poz!
Alişan'dan bomba sözler! ''Sinan Akçıl’ı dinlerken duygulanamıyorum''

İLİŞKİLİ HABER

Alişan'dan bomba sözler! ''Sinan Akçıl’ı dinlerken duygulanamıyorum''
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

uCube 4 yıl önce

Köfte ekmek çekti canım, ikisi de önemli sektör'de. ;)))