9. Uluslararası Malatya Film Festivali yoğun katılımla sona erdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Valiliği'nin ortaklığıyla bu yıl 9.'su düzenlenen Malatya Film Festivali, dün gerçekleştirilen kapanış töreniyle vedasını yaptı. 5 gün süren ve ödüllerin sahiplerini bulduğu festivale; Mehmet Aslantuğ, Oktay Kaynarca ve Can Yaman gibi çok sayıda ünlü isim katıldı.

Bu yıl 9.'su 15-19 Kasım tarihlerinde gerçekleşen, Uluslararası Malatya Film Festivali; dün akşam Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan görkemli kapanış ve ödül töreniyle vedasını sundu. Kısa ve uzun metraj yapımların ödüllerini aldığı, oyuncu Eser Yenenler'in sunuculuğunu gerçekleştirdiği gecede; Derviş Zaim, Müfit Can Saçıntı, Burak Sevinç, Mehmet Aslantuğ, Gülenay Kalkan, Oktay Kaynarca, Can Yaman, Haluk Piyes ile Ozan Akbaba, Olgun Şimşek, Ekin Koç, Ahmet Yenilmez ve Alican Yücesoy gibi isimler yer aldı. Yasemin.com ekibinden Hüsna Köşger, 9. Uluslararası Malatya Film Festivali'nin kapanış törenini yerinde takip etti.

Festivalin bu yılki jüri başkanlığı görevini yürüten Yönetmen Derviş Zaim, görevi kabul etmesiyle ilgili olarak, 'Çok sayıda festival var. Bu festivallerin içerisinde bulunmanın, ahlaken yapılması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Çünkü eğer siz; estetik, teknik, ahlaki olarak kararların, belli bir olgunlukla verilmesini istiyorsanız, sıkıntılarını görmüşseniz, bunların giderilmesi için elinizi taşın altına sokmanız lazım. Benim kabul etmemdeki en büyük sebeplerden biri bu.' açıklamasında bulundu.

Müfit Can Saçıntı

Müfit Can Saçıntı

Kısa filmler için jüri başkanlığı görevini yürüten Senarist, Yönetmen ve Aktör Müfit Can Saçıntı, gelinen noktaya değinerek, 'Pek çok festival var ama Malatya Film Festivali, kısa zamanda ilk 3'e girmeyi başardı. En önemli özelliği; halkla iç içe olması.' yorumunda bulundu.

'FESTİVALLERDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ESASTIR!'

Jüri üyelerinden biri olan Aktris Devin Özgür Çınar, sürdürülebilirliğe dikkat çekerek, 'Festivalin devam ediyor olması çok güzel. Daha önceki festivallere gelmiştim. Gördüğüm kadarıyla festival, şehri hareketlendiriyor. Sektörün içerisindeki insanların, birbirleriyle iletişime geçmesi açısından da önemli. Sanıyorum ki Malatyalılar da bundan çok memnundurlar.' açıklamasını yaptı.

Diğer jüri üyelerden Aktör Ekin Koç, 'Festivallerde sürdürülebilirlik esastır. İnşAllah 19.'su hatta 29.'su düzenleniyor olur. Festivaller bulunduğu şehirlere değer katar. Nispeten böyle şeylerin, biraz daha korunaklı tutulması gerektiğini düşünüyorum.' yorumunda bulundu.

'BÜTÜN BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELE EDİYORUZ!'

Festivale konuk olarak gelen ve şiddet bağımlılığına yönelik çalışmalarını Malatyalılara aktaran Aktör Haluk Piyes, çalışmalarıyla ilgili olarak, 'Sadece şiddet bağımlılığıyla değil bütün bağımlılıklarla mücadele ediyoruz. Bu sıkıntılar evde başlıyor. Çünkü biz ailelerimizden yeterince ilgi, bilgi, sevgi almadığımız zaman, çocuklarımızı dışarıda bekleyen sahte bir tuzak ve sevgi olabilir. O yüzden; çocuklarımızı kaybetmeden, evimizde sevgiyi, muhabbeti, ilgiyi lütfen eksik etmeyelim.' ifadelerini kullandı.

Can Yaman

Can Yaman

Bu yıl ödül veren isimler arasında yer alan Aktör Can Yaman, festivali deneyimlemeye ve görmeye geldiğini belirterek, kendisi için güzel bir deneyim olduğunu belirtti.

Burak Sevinç

Burak Sevinç

Bir diğer konuk, Aktör Burak Sevinç, duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Tüm yetkililere şahsi teşekkürlerimi sunuyorum. Sinema sektörü adına muhteşem gelişmeler kaydediyoruz. Daha da çok olmasını diliyorum.' ifadelerini kullandı.

'ANADOLU'DA FESTİVALLERİN YAYGINLAŞMASI, BİR ÜLKENİN UYGARLIĞINA İŞARETTİR!'

Mehmet Aslantuğ ve Oktay Kaynarca

Mehmet Aslantuğ ve Oktay Kaynarca

Festivalin basın toplantısında da bulunan Aktör Oktay Kaynarca, 'Bizim için çok değerli bir organizasyon. Destek vermeye çalışıyoruz. Bizim için bu zincirin kırılmaması önemli.' diyerek festivale verdiği önemden bahsederken, Mehmet Aslantuğ ise, 'Festivallerin geleneği çok önemlidir. Anadolu'da film hatta tiyatro festivallerinin yaygınlaşması, bir ülkenin uygarlığına işaret eder. Bütün sanatçılara düşen görev de, imkanları ölçüsünde o festivalde bulunmaktır. Bu çok kıymetli bir şey.' değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Yenilmez

Ahmet Yenilmez

Aktör Ahmet Yenilmez ise, 'Bu coğrafyalar üzerinde varlığımızı sürdürebilmemiz için; ekonomik, bayındırlık anlamında kalkınmışlık önemli olduğu kadar, onun ötesinde nasıl bir coğrafyada yaşıyoruz, nereden geldik nereye gidiyoruz, dün bugünü hazırladı, bugün yarını hazırlayacaktır denklemi içerisinde, o kültürel bağışıklığımızı güçlendirmemiz lazım. Bu da, bu tür festivaller ile olur.' sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN MAGAZİN HABERLERİ

Atiye dizisinin yayın tarihi belli oldu! Atiye dizisinin konusu nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Atiye dizisinin yayın tarihi belli oldu! Atiye dizisinin konusu nedir?
Burak Özçivit'in Diriliş Osman'dan alacağı ücret belli oldu

İLİŞKİLİ HABER

Burak Özçivit'in Diriliş Osman'dan alacağı ücret belli oldu
Tuba Büyüküstün'ün kızları büyüdü! İşte son halleri

İLİŞKİLİ HABER

Tuba Büyüküstün'ün kızları büyüdü! İşte son halleri

BİR YORUM YAPIN 0