Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi, TSE tarafından tescillendi

TSE tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatlaru Merkezi'ne verilen “TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Yiyecek ve İçecek Hazırlama Hizmetlerinin Planlanması, Üretimi ve Sunumu” belgesi için, takdim töreni düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan Mutfak Sanatları Merkezi’ne (MSM), TSE tarafından verilen “TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Yiyecek ve İçecek Hazırlama Hizmetlerinin Planlanması, Üretimi ve Sunumu” belgesi için bir takdim töreni düzenlendi. Törende, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin belgeyi, TSE Başkanı Prof. Dr. Âdem Şahin'in elinden aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, duygularını şu sözlerle paylaştı:

'Gaziantep, gastronomi şehridir. UNESCO’nun gastronomi şehirleri arasında yer almak bize büyük bir pencere açtı, fırsat tanıdı. Dolayısıyla Gaziantep, farklı lezzetler tatmak isteyen insanların uğrak bir şehri haline geldi. Artık tüm dünya her alanda sürdürülebilir kalkınmadan bahsediyor. Türk standartları denince önce akıllara; yol ve makine gibi olgular geliyordu. Ancak artık, Türk standartları dendiğinde gıda güvenliği üzerine çalışmalar akıllara geliyor. Bu çok kıymetlidir. Gaziantep’in yöresel tatlarının belli bir standarda ulaşması gerekiyordu. Bir ürünün standardizasyonu çok önemlidir. Dolayısıyla ürün standardıyla birlikte artık bunu oluşturan bütün etkenleri, doğru ve programlı bir şekilde ilgilenilmesi gerekiyor. Gastronomi Festivali’nde söylediğimiz de aslında buydu; topraktan, tarihten gelen lezzetleri kontrol altına aldıktan sonra bu lezzetleri sürdürülebilir kılmaktı. Türk Standartları Enstitüsü tarafından aldığımız ‘Güvenliği Yönetim Sistemi Yiyecek ve İçecek Hazırlama Hizmetlerinin Planlanması, Üretimi ve Sunumu’ belgesi bizim için bir başlangıçtır.'

Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi

Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi

Aynı törende konuşan TSE Başkanı Prof. Dr. Âdem Şahin ise, 'Gaziantep hangi konuyla ilgileniyorsa o konuda marka olmayı çok kısa bir sürede başarıyor. Birliğin ve beraberliğin kadim şehri Gaziantep, ülkemiz için çok önemli bir tarihi geçmişe sahip. Büyükşehir Belediyesi kendine özgü bir iş modeli oluşturarak çözüm odaklı düşünüp başarıya giden yolda emin adımlar atmıştır. Gazi şehir, yerel yönetimiyle sosyal kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman birliğin ve beraberliğin örneği olmuştur. Gıda güvenliğinin hayatın her döneminde önemli bir yeri vardır. Korunma ve yeme içme temel ihtiyaçlar arasında yer alıyor. Bu nedenle yeme içmenin gıda güvenliği kapsamında güvence altına alınması gerekiyor. Belirlenen standartların ise işletmeler tarafından korunması icap ediyor.' şeklinde konuştu.

Sarıkamış Harekatı'nın hikayesini anlatan 'Beyaz Hüzün/Sarıkamış' filmi vizyonda

İLİŞKİLİ HABER

Sarıkamış Harekatı'nın hikayesini anlatan 'Beyaz Hüzün/Sarıkamış' filmi vizyonda

BİR YORUM YAPIN 0