Haluk Levent, yardım yaparken kimlere öncelik verdiğini anlattı

Ahbap Derneği ile yardıma ihtiyacı olan insanlara destek sunan sanatçı Haluk Levent, uyku eğitmeni Esra Şimşek'in Instagram'daki canlı yayınına konuk oldu.

İrlandalı Anne olarak tanınan Uyku Eğitmeni ve sosyal medya fenomeni Esra Şimşek'in Instagram canlı yayınına ünlü şarkıcı Haluk Levent konuk oldu. Çocuk bakımından yaptığı yardımlara kadar pek çok konudan bahseden Levent, yardıma muhtaç kişilerin kendilerine nasıl ulaşabileceklerinden bahsetti. Aracından bağlandığı canlı yayında Esra Şimşek'in sorularını tüm içtenliğiyle yanıtlayan şarkıcı, "Yardım yapmak isteyenler yardıma ihtiyacı olanlardan daha azdır. Yardım etmek isteyenler Twitter'daki bir kampanyamın altına 'Ben yardım etmek istiyorum' desinler ve ben direkt onları ararım ve onlar artık benim ahbabım olur. AHBAP'a yardım etmek isteyenler Twitter hesabı açıp benimle görüşebilirler. Yardım almak isteyenler de aynısını yapacak. Çocuk ve anneler her zaman önceliğimizde" dedi.

Şimşek'in 'Yardıma muhtaç insanlar yüzlerini göstermek istemeyebilir bu durumda ne yapacaklar?' sorusu üzerine konuşan Levent, "İsmini vermek istemeyenler anonim olarak hesap açıp da bize ulaşabilirler. Kişiler istemedikleri takdirde yüzlerini de göstermiyoruz. Yardım isteyen insanlar bize isimlerini de vermek zorunda değil" ifadelerini kullandı.

ANNE BABALARA SESLENDİ

Sanatçı ve aktivist Haluk Levent, Twitter hesabından anne ve babalara seslendi. Levent, ebeveynleri çocuklarına karşı takınmaları gereken tavrın nasıl olması gerektiği konusunda şu açıklamaları yaptı:

"Anneler! Babalar!
Çoçuğunuz erkek ise ona “çok yakışıklı ne canlar yakacak” demeyin dedirtmeyin. Prensiniz kimsenin canını yakmasın. Başka annelerin prensesleri yanıyor, ölüyor :( “Erkektir benim oğlum yapar” demeyin dedirtmeyin!
“İnsandır benim oğlum, yapmaz!”

HALUK LEVENT'TEN AÇIKLAMA

Haluk Levent, Twitter hesabından oldukça sık gündeme getirilen şurup mevzusuyla ilgili bir açıklama videosu yayımladı. Levent, söz konusu olayda adı geçen kız için hiçbir zaman yardım çağrısında bulunmadığını sadece gidip gitar çaldığını söyledi. Kendisini kanser hastası olarak gösterip Ahbap Derneği'ni ve Haluk Levent'i kandıran kızı derneğe üye ettiği için de eleştirilen sanatçı, 'Ahbap'a üye yaparsın, bunun için GBT'sine bakmıyoruz.' dedi.

Levent, sırf gitar çaldığı için o kıza yardımda bulunanlara da, 'Valilik izni olmadan ve bize danışmadan yardım yapmayın diyorum ama yine de yapıyorsunuz.' diyerek tepki gösterdi.

Genç kızı şizofren hastası olarak gördüğü için psikolojik bir destek vereceğini açıklamış olan sanatçı, bu konuya da değindi. Levent erken davrandığını belirterek, genç kızın şizofren olmayabileceğini söyledi.

HALUK LEVENT'TEN YAZILI AÇIKLAMA

Ünlü sanatçı Haluk Levent, kanser hastası olduğunu söyleyerek kendisini kandıran bir genç kız tarafından hayal kırıklığına uğratılmıştı. Levent, bu olayı sosyal medyada da paylaşmıştı. Ünlü isimden konuyla alakalı bir dizi yeni açıklama geldi. Levent, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

"Bir Karadeniz gezisinde tweet'ler atıyordum, bir vosvos araba ile poz vermiştim. İlk o tweet'in altında görmüştüm onu. 'Abi bir gün ben de gezebilir miyim.' gibi, buna benzer bir şeydi. Takipçilerim de etiketliyordu onu devamlı. Saçı yoktu ve bazı fotoğraflarda maske vardı. Onu mutlu etmeliyim diye düşündüm ve irtibat kurdum. 'İzmir'e geldiğimde görüşürüz' dedim .Hatta o tweet attı sonra 'Abi çay içer miyiz?' diye. İzmir'e gittiğimde, söz verdiğim gibi görüştük. Onun istediği gibi kordonda gitar muhabbeti yaptık." 

"Şarkılar söyledik ve çayımızı içtik. Bana beyin tümörüyle ilgili problemi olduğunu ve 9 Eylül Araştırma Hastanesi'ne gidip geldiğini söyledi. Ben de 'Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız' dedim. Yani bu kız AHBAP platformuna 'Ben hastayım gelin beni tedavi ettirin' demedi. Yani çok doğal haliyle gelişen bir sohbetti. Daha sonra bir kez daha görüştük tahmin ediyorum bir ay sonra, bir konsere geldi. 'Abi AHBAP'lara ben de katılabilir miyim?' dedi. 'AHBAP'lık için bazı kriterler var, o kriterlerle AHBAP olabilirsin ama seni fahri AHBAP yapalım' dedim."

"Ona tedavi süresince iyi geleceğini düşündüğümden ona moral olsun diye İzmir AHBAP’a aldım. Ama bu esnada da tekrar raporları sordum. O da yakında hastaneden raporları alıp göndereceğini iletti. Daha sonra ben İzmir başkanımız Yeşim ile görüştüm. Ve İzmir başkanımız Yeşim'e 'Onu WhatsApp grubuna alın, onunla konuşun, ona moral verin' dedim. Ama Yeşim'e de 'Raporları bir an önce alın ve bana iletin' dedim. Çünkü nasıl bir tedavi gördüğünü görmek ilgilenmek istedim. Tarihleri karıştırmayayım size en ufak bir yanlış bilgi vermeyeyim diye bazı tweet'leri tekrar yazıyorum. Aklıma başka şeyler geldi. Devam ediyorum."

"İstanbul'da birçok hastaneden randevu ayarlayacaktım. Çünkü ailesinin durumu kötüydü ve bizler onun için ne yapabiliriz diye düşünmek zorundayız. Bu sebeple Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nden Uğur Türe hocanın ekibi ile görüştüm. Ardından Acıbadem ve Medipol ile. İzmir’de bir yere yönlendirdim ama İrem mazeret gösterdi. Hatta 'Şu sıra çok kötüyüm evden çıkamıyorum abi' deyip tekrar oyaladı. İzmir başkanı Yeşim’le tekrar görüştüm. 'Takipçisi ol lütfen' dedim."

"O mutlu olsun diye bazı zamanlar onun sevdiği şarkıları telefonda ona söyledim. (Arkadaşlar beyin tümöründen son 6 ayda 3 çocuğumuzu kaybettik. Çok tehlikeli bir hastalık. Bu sebeple çok hassas davranıyordum İrem’e.) Sonra Yeşim aradı. 'Abi bu kızla ilgili şüphelerimiz var, bu kız şizofren olabilir. Bir psikoloji rahatsızlığı var bu kızın. Buna eminim' dedi. Ben de 9 Eylül Araştırma Hastanesi'nde beyin ile ilgili bölümleri ve kanser ile ilgili bölümleri arayıp tek tek İrem'in kaydını sordum."

"Adı soyadına göre sorgulatma yaptırdım ama hiçbir kayda rastlamadım. Ve kendisini aradım. Bundan birkaç gün önce. 'Anlat dedim. Bana anlat!' dedim. 'Hiçbir şey yok' dedi. 'Hiçbir problem yok' dedi. 'Ben, raporları göndereceğim' dedi. Göndermedi, gönderemedi. Sonra sosyal medya hesaplarını kapattı. Ama hala içimde onun yalan söylemediği, durumu vardı ki bana hala raporları getireceğini söylüyordu. Ve İzmir AHBAP'tan Yeşim ile görüştüğümüzde 'Abi artık net. AHBAP grubundan da çıkardım' dedi."

"Ve olay dün akşam bir Twitter kullanıcısının yazması sonucu patladı. O da İzmir AHBAP’larından biri ile görüşmüş. Öncelikle biz AHBAP platformu olarak, 'Haydi İzmir! Şurup'a yardım edelim' diye bir tweet atmadık. Ona AHBAP platformu olarak bir para desteğinde bulunmadık. Gönlümüz kırık... Kalbimiz kırık... Umarım tedavi olur. Tek sevindiğim şey beni kandırmış olsa da onun beyin tümörüne yakalanmamış olmasıydı. Tek tesellim o. En azından buna seviniyorum. Onun için çok çaba harcadım çok emek harcadım. Arayıp ağladığı zamanlar ona moral verdim."

"Son... Ama oldu bir kere. Bizim bir para ilişkimiz olmadı. Başkaları ile ne yaşadığını bilmiyorum. Ortaya çıkacaktır zaten. Umarım bu kızımız tedavi olur ve topluma daha sağlıklı bir şekilde döner. Bir son daha! Bazıları kızacak ama bugün onunla telefonla görüşüp bir psikiyatri ile görüştürdüm. Ne olursa olsun o hasta. Beyin tümörü değil ama şizofreni durumu. Şu an cezasını çekiyor zaten. Tüm ülke ona nefret kusuyor... Onu bu şekilde bırakamam. Tedavi ettireceğiz."

KENDİSİNİ KANSER HASTASI OLARAK GÖSTERDİ

Haluk Levent, Ahbap Derneği aracılığıyla kendisini kanser hastası olarak tanıtan bir genç kıza yardımda bulunmak istedi. Kızla buluşan ve ona gitar çalan Levent, kandırıldığını sonradan öğrendi. Levent, yaşadığı hayal kırıklığını Twitter hesabından duygusal bir mesajla paylaştı.

Levent, Behzat Ç. dizisine göndermede bulunarak, “Behzat amirim için ‘Nasıl kaldırıyor bunca yükü, bunca hayal kırıklığını’ derdim. Sonuçta o rol icabı! Ya benim kalbim?” yazdı. Levent'e yüzlerce destek mesajı yağdı.

BİR YORUM YAPIN 0