Emine Erdoğan'dan gençlere 'yaşlıları korumak için dayanışma çağrısı'

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yayınladığı videolu gönderide gençlere seslendi. Yaşlıları koruyup kollamada hepimize önemli görevler düştüğünü söyleyen Emine Erdoğan'ın o açıklamaları:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Twitter hesabından yayınladığı videolu gönderide genç kesime hitap ederek, belki de son 100 yılın en büyük ve tehlikeli salgınıyla yüzleşmişken, bu salgınla mücadelede herkesin önemli vazifeleri olduğuna dikkat çekti.

''BÜYÜKLERİMİZİ KORUYUP KOLLAMA SIRASI BİZDE''

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

Bu salgının önüne geçilebilmesi için sosyal izolasyon kurallara uymanın ve gerekmedikçe evden çıkmamanın hayati önem taşıdığının altını çizen Erdoğan, şunları söyledi:

"Hem bizim için canlarını riske atarak ön safta mücadele eden sağlık çalışanlarının yükünü azaltmak, hem de bu salgına karşı en savunmasız grup olarak tanımlanan yaşlıları korumak için şimdi dayanışma vakti. Hayatları boyunca bizi koruyup, kollayan, bizim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan büyüklerimizi koruyup kollama sırası şimdi bizde.

Evde kalmaları gereken bu süreçte onlara sevgi ve merhametle yaklaşıp, bu zor süreci evlerinde daha güvenli atlatmalarını sağlayabiliriz. Onları tedirgin ve demoralize etmeden sosyal izolasyonun gerekçesi konusunda açıklayıcı bilgiler verebiliriz. Bu süreçte alış veriş vesaire ihtiyaçları için kapılarını çalabilir, kendilerini yalnız ve tedirgin hissetmemeleri için onları sık sık telefonla arayarak hatırlarını sorabilir, sorunlarını dinleyebilir, morallerini yüksek tutabiliriz. Hatta onlara sesli kitap olabiliriz."

Bütün diziler iptal etti! Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz yapımcılarından şaşırtan karar...

İLİŞKİLİ HABER

Bütün diziler iptal etti! Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz yapımcılarından şaşırtan karar...

BİR YORUM YAPIN 0