Sinema sektörüne 23 milyon TL destek geldi!

Sinema Destekleme Kurulu, 2020 yılında destek vereceği projeleri tek tek açıkladı. Arasında Nuri Bilge Ceylan'ın filmi de olduğu görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, uzun metrajlı kurgu film yapm projeleri ve ilk filmlerini gerçekleştirecek yönetmen projelerini kapsayan 2020-2 Sayılı Sinema Destekleme Kurulu Kararı‘nı açıkladı. Bu kararlar arasında ‘İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım’, ‘Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım’, ‘Çekim Sonrası’ ve ‘Ortak Yapım’ türlerinden toplam 30 projeye 23 milyon 175 bin TL destek verileceği bildirildi.

2 MİLYON TL DESTEK!

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’ Sinema Destekleme Kurulu’ndan 2 milyon TL destek alarak bu yılın rekorunu kıran yapım oldu. En yüksek desteği alan bir diğer yapım ise Atlantik Film adına ünlü yönetmen Reha Erdem’in yeni projesi ‘Neandria’ gösterildi. Çanakkale’de tarihi kalıntılar arasında olan antik bir kentin adı olan ‘Neandria’ filmi 1 milyon 350 TL destek aldı. 

Mehmet Topal ve eşinden anlamlı destek!

İLİŞKİLİ HABER

Mehmet Topal ve eşinden anlamlı destek!
Ünlü oyuncu Behzat Uygur'dan annesi Necla Uygur'a özel paylaşım!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü oyuncu Behzat Uygur'dan annesi Necla Uygur'a özel paylaşım!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0