Kılıçdaroğlu'yla video konferans yapan sanatçıların istekleri pes dedirtti!

Tüm dünyada hayatı durduran koronavirüs pandemisinin etkilerini azaltmak için Türkiye büyük mücadele verirken ve toplumun her kesimi yükü omuzlamak için elini taşın altına koymuşken geçtiğimiz günlerde telekonferans yöntemiyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen bir grup sanatçının kendi kişisel çıkarlarının derdine düşmesi sosyal medyada büyük tepki çekti.

Koronavirüs pandemisi kapsamında ülkemizde birlik ve beraberlik hakim oldu. Evlerinden çıkamayan maddi durumu yeterince iyi olmayan ve zorda kalan vatandaşlar için yardım kampanyaları başlatıldı. Bu zorlu süreci atlatmak için devlet kurumlarının hepsi hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. Türkiye'nin koronavirüs salgını karşısında en tedbirli ve hızlı önlemleri alan ülke olması toplum genelinde memnuniyetle karşılandı. Küresel yetkili kuruluşların ve dünya ülkelerinin liderlerinden Türkiye takdir toplamaya devam ederken hükümet, anamuhalefet başta olmak üzere ve onun güdümündeki kesimleri bir türlü memnun edemedi. 

kemal kılıçdaroğlu ile görüşen sanatçılar

kemal kılıçdaroğlu ile görüşen sanatçılar

Bunun en son örneği de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve Candan Erçetin, Demet Akbağ, Esen Aslandoğan, Mustafa Aksoy, Kenan Kocatürk, İlbay Kahraman, Cengiz Hakkı Zariç, İraz Yöntem, Mert Fırat, Emre Kınay, Sezai Aydın, Hayko Cepkin, Sercan Gidişoğlu, Levent Üzümcü, Burhan Şeşen, Metin Karataş, Bülent Forta, Orhan Alkaya ve Tuba Ataç gibi bazı sanatçıların videolu konuşmasında yaşandı. 

demet akbağ ve candan erçetinde katılanlar arasında

demet akbağ ve candan erçetinde katılanlar arasında

İnsanlar evlerinde yardım beklerken, lüks villalarında oturan bazı sanatçılar bu videolu görüşmede kendi kişisel çıkarlarının derdine düştü.Görüşmede, ülkemizde son 10 yıldır en fazla yatırımın yapıldığı kültür sanat alanlarıyken, bu gelişimin çok yetersiz olduğunu iddia eden sanatçılar bile çıktı. Daha önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden paralarını alamadıkları için eylem yapan işçiler gündem olmazken, böyle zor günlerden geçerken sanat çevrelerinin kendi sorunlarına çözüm istemeleri yersiz bulundu ve tepkilere neden oldu.

konferansa katılan emre kınay ve mert fırat

konferansa katılan emre kınay ve mert fırat

LÜKS İÇİNDEKİ SANATÇILARIN DERDİNE BAK DEDİRTTİLER!

Görüşmede sanatçıların, CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan rüsum vergisinin bir kısmının sanatçılara verilmesini ve çevrimiçi konserler vererek sanatçıların da kazanacağı bir ortam oluşturulmasını istediği öğrenildi.

Sanatçılar ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndaki fonun sanatçılara dağıtılması, sanatçılar için kaynak oluşturulmasını istediği de öğrenildi. İnsanlar yiyeceği ekmeği temin edip edememenin, ya da kirasını ödeyip ödeyememenin derdindeyken, Anamuhalefet Partisi Genel Başkanının ve belediye başkanlarının sanatçılara dağıtılacak fon parasını konuşması eleştiri konusu oldu.

Yaş engeline takılan Zafer Ergin, 'Arka Sokaklar' dizisinin setinde olmayacak!

İLİŞKİLİ HABER

Yaş engeline takılan Zafer Ergin, 'Arka Sokaklar' dizisinin setinde olmayacak!
Şarkıcı Yalın'dan alkışlanacak hareket! Canlı yayına sağlık çalışanlarını...

İLİŞKİLİ HABER

Şarkıcı Yalın'dan alkışlanacak hareket! Canlı yayına sağlık çalışanlarını...

BİR YORUM YAPIN 46

Bülent Ekrem 4 yıl önce

Sanatçı dediğin sanat başarılarıyla anılır ama bizdeki bazı sanatçı bo.untuları işlerini yapmak yerine siyaset yapıyorlar. Yahu siyasete meraklıysanız ya parti kurun yada gidin o övündüğünüz CHP'de siyaset yapın yada siyasete karışmayın sanatınızı konuşturun diyecemde bunlar çaptan düşmüşler.

dr ali 4 yıl önce

bize nakarnacilari diyenlere yardim paketi de nakarna verir iki konser ile bunlar kendilerini bir hat saniyor idi iyi oldu beter olsun hainler

Toplam 4 beğeni

Türk 4 yıl önce

Alıştılar hazır mamaya. Kesilince aç kaldılar. Konserinizi, sanatınızı izleyenlerden alın da ne kadar potansiyeliniz var görelim

Toplam 11 beğeni

kenan 4 yıl önce

yalaka sanatçılar bunlar.İBB den pay kapmaya çalışıyorlar.İmamoğlunun istediği zekat paralarının nereye gideceği belli oldu.soytarılara

Toplam 14 beğeni

44 malatya 4 yıl önce

Bunlar hic bir zaman Halkin sanatcilari olmadi olmalarina da gerek yok

Toplam 15 beğeni

Bülent Ekrem 4 yıl önce

ALLAH'ına Gurban toprağım. Bende Malatyalıyım, Doğanşehirin Erkenekten.

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun