Usta sanatçı Ahmet Özhan: Hacca asıl gençken gidilir...

Türk Musikisinin duayen ismi Ahmet Özhan verdiği röportajda hacca gitmenin asıl genç yaşta önemli olduğunu vurgulayarak samimi açıklamalarda bulundu.

50 yılı aşkın süredir sanat hayatını başarılı bir şekilde sürdüren Ahmet Özhan, 29 yaşındayken hacca gitmişti. Bu konu hakkında ilk kez açıklama yapan Ahmet Özhan,  "Elini eteğini çekeceksin hayattan, ondan sonra gideceksin gibi bir algı oluyor" diye sözlerine başlayarak, "80 senesiydi. O dönem gençlerin hacca gitmesi pek söz konusu değildi. Çünkü hac yanlış değerlendiriliyor. Elini eteğini çekeceksin hayattan, ondan sonra gideceksin gibi bir algı. Bu doğru değil. Hac fiziki, çok meşakkatli bir ibadet olduğundan asıl gençken bu ibadeti yapmak lazım. Hacca gitmeme gelince; bu bir tesadüf değil tevafuk. Önceden rüyasını görmüştüm, Kabe’yi tavaf ediyordum koşarak. Rüyamı bir büyüğüme anlattım, “Hacca gideceksin Ahmet” dedi.

O rüyayı gördüğünüzde hacca gitmek gibi bir planınız var mıydı?

- Yoktu. Nereden bileyim o rüyadan bir-iki ay sonra hacca gideceğimi... Hac dönüşü havalimanından çıktım, karşımda bir dolu gazeteci. 29 yaşındayım, ‘Ahmet Özhan’lığın zirvesindeyim, tabii o dönemin magazini için büyük haber bu. Dediler “Ya kendin gelir anlatırsın ya da bildiğimizi yazarız”. Sonra Hafta Sonu gazetesinin ofisinde bir masa verdiler bana, resimler ve yazılarla iki haftalık bir tefrika hazırladım orada.

Nevra Serezli, oğulları Selim ve Murat Serezli'nin küçüklüklerini paylaştı

İLİŞKİLİ HABER

Nevra Serezli, oğulları Selim ve Murat Serezli'nin küçüklüklerini paylaştı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0