Nusret Gökçe sosyal medyanın diline düştü!

Ünlü işletmeci Nusret, sosyal medyayı en aktif kullanan ünlülerin başında geliyor. 'Salt Bae' (tuzlama) hareketiyle dünya çapında şöhret sahibi olan Nusret Gökçe son paylaşımla adından söz ettirdi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Tuz serpme hareketiyle dünya çapında ünlenen Nusret Gökçe, Londra'nın göbeğindeki lüks restoranını geçtiğimiz ay açmıştı. Türkiye'nin yanı sıra ABD, İspanya, Dubai ve Yunanistan'da çok sayıda restoranı bulunan Nusret'in, Londra'daki restoranı sosyal medyada da pahalı fiyatlarıyla gündem olmuştu.

Nusret 28.restoranını Riyad

Nusret 28.restoranını Riyad

Gökçe, yine gündem olacak bir paylaşıma imza attı. Gökçe, yaptığı gafla olay oldu.

AVUSTRALYA AÇIK TENİS TURNUVASI'YLA İLGİLİ PAYLAŞIM YAPTI

Sosyete kasabı lakabı ile bilinen Nusret Gökçe, tenis oynarken çekilen fotoğrafını Instagran hesabının hikaye bölümünden takipçilerinin beğenisine sundu. Saltbea hareketi ile dünya çapında büyük üne kavuşan Gökçe, 30 Ocak'ta sona erecek olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'yla ilgili paylaşım yaptı.

"YAKINDA AVUSTURYA AÇIK'TAYIM"

Gönderisine "Yakında Avusturya Açık'tayım" notunu düşen Nusret Gökçe, sosyal medya kullanıcıları tarafından ti'ye alındı.

Nusret Gökçe, Instagram'dan paylaştığı fotoğrafla takipçilerini 23 yıl öncesine götürdü. Nusret, yıllar önce çekilen fotoğrafını "23 years ago. Leblebi Kaya Darica" notuyla paylaştı.

nuretin tbt fotoğrafı

nuretin tbt fotoğrafı

Nusret'in paylaşımına kısa sürede yüz binlerce beğeni geldi.

Son olarak 15 Kasım'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad’da görkemli bir açılışla gerçekleşti.  

Nusret'in Riyad’da açılan 200 kişi kapasiteli yeni restoranı Riyad’ın en prestijli lokasyonlarından U Walk’ta yer alıyor. Markanın özel ağırlama hizmeti kapsamında kurgulanan “private dining” ayrıcalığına sahip ilk restoranı olma özelliğini de taşıyan Nusr-Et Riyad, gerektiğinde tek bir alan olarak birleştirilebilecek esneklikte, 3 adet private dining mekanı ile misafirlerini ağırlıyor.

Instagram'daki paylaşımlarıyla da dünya çapında etkileşim alan Nusret, son videosunda ise hayranlarına İngilizce seslendi. Nusret paylaşımında, "Londra hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Londra her zaman benim büyük rüyamdı. Londra'yı çok seviyorum, çok farklı ve tıpkı bir altına benziyor." dedi.

Nusret, "İngilizcen nasıl?" sorusuna ise "İngilizcem neredeyse bir İngiliz gibi." yanıtını verdi.

Nusret Gökçe’nin Londra’da Vietnamlı Komünist Parti’nin bakanını ağırlaması ve altın kaplamalı biftek yedirirken çekilmiş görüntülerinin paylaşılması sonrası #saltbae etiketinin küresel çapta engellendiği fark edildi.

NTV’nin haberine göre gelişmelerin ardından Facebook etiketin üzerindeki engeli kaldırıldığını duyurdu. Şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, etiketin yalnızca Vietnam’daki değil, tüm dünyadaki Facebook kullanıcıları için engellendiğini doğrulayarak, Facebook’taki bu etiketin üzerindeki engeli kaldırdık ve bunun neden meydana geldiğini araştırıyoruz” diye konuştu.

nusret saltbae hareketi

nusret saltbae hareketi

NUSRET GÖKÇE'DEN İLHAM ALDI ALTIN PİZZA ÜRETTİ

İskoçya’nın Glasgow kentindeki bir restoran dünyaca ünlü şef Nusret Gökçe’den ilham alarak 24 ayar altınla kaplanmış bir pizzayı menüsüne ekledi. 

“Salt Bae” lakaplı şefin yaklaşık 11 lin liralık altın kaplama bifteği Hollywoood ünlüleri ve iş insanları tarafından büyük ilgi görürken Nonna Said adlı restoranın “Gold Digger” (Altın Avcısı) adlı pizzası yalnızca 6,30 sterline (yaklaşık 83 lira)  mal oluyor.  

nusret altın pizza

nusret altın pizza

Tuz serpme hareketiyle dünya çapında ünlenen Nusret Gökçe son paylaşımıyla olay oldu.  Nusret Gökçe'nin Londra'daki restoranı, İngiliz basını ve sosyal medyasında geniş yer bulmaya başladı.

nusret ingiliz basınında

nusret ingiliz basınında

Geçtiğimiz haftalarda Londra'nın merkezinde yeni bir şube açan ve restoranındaki fiyatlarla gündem olan Gökçe,  bu kez restoranının iş ilanıyla dikkat çekti. Restoran için şef arayan Nusret, çalışacak kişiye saatlik olarak ödeme yapacak. Şef için biçilen saatlik ücret ise 12 sterlin artı bahşişler olarak belirlendi.

ET İÇİN 50 SAAT ÇALIŞACAK

Şefin alacağı saatlik ücreti restorandaki yemeklerle kıyaslayan The Sun gazetesi, menüdeki patates püresiyle aynı olduğuna vurgu yaptı. Şefin restorandaki etlerden yemek istemesi halinde ortalama 600 sterlinlik fiyatlar için 50 saatten fazla çalışması gerekecek.

nusretin iş ilanı

nusretin iş ilanı

Instagram üzerinden çıraklık yıllarında çekilen bir fotoğrafını yayınladı.

nusret yeni hedefini açıkladı

nusret yeni hedefini açıkladı

Ünlü işletmeci son olarak paylaştığı fotoğrafın altına; "Uzaya ilk restaurantı ben açacağım bak sonra demedi demeyin" notunu düşerek yeni hedefini açıkladı.

ALTIN KAPLAMA BİFTEK

Telegraph gazetesinin restoran eleştirmeni olan William Sitwell, 315 pounda sipariş ettiği bifteğin menüde bulunan en pahalı ürün olmamasına şaşırmış olduğunu ve gözünün 635 poundluk altın kaplama bir ete takıldığını belirtmişti.

Restoran için öncesinde bir tanıtım yapılmadı. Londra'daki restoranın tanıtımı ise sosyal medya üzerinden gerçekleşen adisyon paylaşımlarıyla oldu.

nusret altın kaplamalı biftek

nusret altın kaplamalı biftek

Ünü ülke sınırlarını aşan restoran zincirleri sahibi olan Nusret Gökçe, maden işçisi bir babanın 5 evladından birisidir.

Sosyal medya hesabından o günlere ait bir fotoğrafını paylaşan Nusret Gökçe 22 yıl önceki kareye "Bu ciddi bir iş" notunu düştü. İşte Nusret Gökçe'nin çocukluk hali...

Nusret Gökçe paylaşımına "Bu ciddi bir iş, 22 yıl önce. Bostancı Civ Civ Mahallesi" notunu yazdı.

nusret 16 yaşındaki hali

nusret 16 yaşındaki hali

Nusret Oscar ödüllü ABD'li aktör Al Pacino ile bir araya geldi. Gökçe, ünlü aktör ile olan fotoğraflarını sosyal medya hesabından “Bir hayalim daha gerçek oldu” notuyla paylaştı.

Nusret'in ‘Scarface’ (Yaralı Yüz) filmini çok sevdiği ve etkisinde olduğu sık sık gündeme geliyordu. Nusret ile davalık olan garsonlar açıklamalarında "Kendini o filmdeki mafya babası Tony Montana sanıyordu. O havalarda dolaşıyordu" ifadelerini kullanmıştı.


Instagram'da paylaştığı videolarla oldukça ilgi çeken Nusret Gökçe, ABD'de dördüncü restoranının açan Nusret Gökçe, sosyal medyadan bir mesaj yayınladı. Gökçe'nin ABD'de Miami, New York ve Boston'da da restoranları bulunuyor.

Dünyaca ünlü yıldızları restoranlarında ağurlayan Gökçe'nin Instagram'da 33,7 milyon takipçisi var.

NUSRET'İN AĞIRLADIĞI DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER

Nusret'in özel olarak servis ettiği yemeklerden ziyafet çeken Kolombiyalı yıldız şarkıcı ünlü şefle özdeşleşen saltbae hareketini yaptı. Maluma o anları yaklaşık 60 milyon takipçili Instagram sayfasına da taşıdı.

Gianni Infantino

Nusret, Dubai’deki restoranında FIFA başkanı Gianni Infantino’yu ağırladı.

Nusret, her zamanki şovunu Infantino yanında da gerçekleştirdi. FIFA başkanı, Nusret’in şovu karşısında “O bir efsane” yorumunu yaptı.

Karim Benzema

Cezayir asıllı Fransız millî futbolcu Karim Benzema, Nusret'in Dubai’de şubesini ziyaret etti. Nusret'in elleriyle servis ettiği lezzetlerle ziyafet çeken Benzema, saltbae hareketi yaptı.

Dr. Mehmet Öz 

Nusret Gökçe’nin New York’taki restoranın konuğu, Dr. Mehmet Öz oldu. Video’larını Instagram’dan paylaşan ikiliden Dr. Öz, “Onunla gurur duyuyoruz. Bu kadar uzakta Türk yemeklerini konuştuk. Ben kabak dolmasını çok özlüyorum” dedi. Gökçe ise, “Ben de annemi özlüyorum, bir yıldır görmüyorum. Börek ve dolmaları fantastiktir. İstanbul’a gidip, börek yiyeceğiz” sözleriyle güldürdü.

Nusret ve Falcao

Murat Yıldırım'dan hayranlarını sevindiren paylaşım!

İLİŞKİLİ HABER

Murat Yıldırım'dan hayranlarını sevindiren paylaşım!
Arabeskin kraliçesi Derya Bedavacı itiraf etti!

İLİŞKİLİ HABER

Arabeskin kraliçesi Derya Bedavacı itiraf etti!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 60

Tuzlukca 2 yıl önce

The Nusret Tuz golünün ortasına restaurant açacakmış

yaşar 2 yıl önce

Kıroyum ama para bende diyor resmen

Toplam 1 beğeni

Sosyal medya 2 yıl önce

Onu ünlü eden aslen sosyal medyayı doğrü kullanması, genclerimiz aptalca şeylerle ilgi çekmeye çalışırsa hayalleriyle kaybolup giderler. Sosyal medyayj doğru kullanan kazanır.

Mert hakkı 2 yıl önce

Annesi için külliye ve camii yaptırınca benim de gönlüme taht kurdu Nusret, evet herkesin hatalari olabilir ama bundan kesin yargiya kapilmamak lazim

Toplam 4 beğeni

GARA ÇOCUK 2 yıl önce

Kendisini tebrik ediyorum.Londra dahil bütün restoranları (pardon lokanta) için pahalı diyorlar.Ama asla kötü demiyorlar.Adam işini iyi yapıyor.Yolun açık olsun NUSRET.

Toplam 4 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun