Usta sanatçı Meral Niron hayatını kaybetti! Meral Niron kimdir?

Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Meral Niron hayatını kaybetti. Usta sanatçı, Ferhunde Hanımlar ve Bizim Evin Halleri dizisindeki rolleriyle hafızalara yer etmişti.

1937 yılında dünyaya gelen usta sanatçı Meral Niron, tüm tiyatro kariyeri boyunca sadece Ankara'da çalıştı. Ankara Sanat Tiyatro, Ankara Devlet Tiyatrosu bünyesinde çalışan sanatçı kamera karşısına ilk kez 1978 yılında çıkmıştı.

Şöhreti, Türkiye'nin ilk günlük aynı zamanda Ankara dizisi olan Ferhunde Hanımlar'da elde eden sanatçı burada Ayşenil Şamlıoğlu'nun annesini canlandırmıştı. Sanatçı daha sonra Bizim Evin Halleri ve Deniz Yıldızı dizilerinde de rol almıştı. Sanatçının Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri'nden aldığı bir Onur Ödülü bulunuyordu.

İstanbul'u gezerken uygulayabileceğiniz şık ve rahat kombinler

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'u gezerken uygulayabileceğiniz şık ve rahat kombinler

BİR YORUM YAPIN 4

osman58 3 yıl önce

Her nefis ölümü tadacaktır. Allah herkesi bu dünyada yaptıklarıyla hesaba çeksin. Dünyada nasıl yaşadı ve neler yaptı ise karşılığını kat be kat versin. Dünyada kimleri sevdi; kimlerle dost oldu,kimi rehber etti ve yolundan gitti ise ahirette de onlar la beraber olmayı nasip etsin ve ayırmasın.

Toplam 3 beğeni

Kika 3 yıl önce

Eski sanatçıların çoğu ermeni kökenlidir isimleri değiştirilmiş sadece

Toplam 0 Beğeni

Adnan 3 yıl önce

Ünlü, usta diyorsunuz ama ben adını ilk defa duyuyorum. Ayrıca Niron ne demek, Robert De NİRO'nun akrabası mı?

Toplam 3 beğeni

Derya 3 yıl önce

Değerli bir sanatçıydı. Tanımamanız şanssızlık olmuş. Niron narin demek

Toplam 1 Beğeni