Hercai'nin Melike'si Aslı Samat viral olan 'bilezik sahnesi' hakkında ilk kez konuştu!

Başrollerinde Ebru Şahin ve Akın Akınözü'nün yer aldığı Hercai dizisinde yer alan genç oyuncu Aslı Samat hayatına dair merak edilenler hakkında ilk kez konuştu. Kısa zamanda yıldızı parlayan genç oyuncu aynı zamanda yaşadığı bazı zorlu dönemleri nasıl atlattığını anlattı. Bunun aynı sıra dizide viral olan bilezik sahnesinin kamera arkasına dair de konuşan Samat'ın röportajının detayları haberimizde:

24 Nisan 1991 yılında İstanbul'da dünyaya gelen genç oyuncu Aslı Samat Üniversite yıllarında yaşadığı morbid obezite sonrası yaptırdığı mide ameliyatı ile birden bire hayatı değişti. Tiyatro sahnelerinde de yer alan genç oyuncu Türkan Şoray'ın yönetmenliğini yaptığı bir projede yıldızı parladı. Şimdilerde ise Atv ekranlarında yayınlanan Hercai dizisinde evin hizmetçisi olan Melike'yi canlandıran Aslı Samat, oyunculuk hayatına dair merak edilenleri anlattı. Usta oyuncularında yer aldığı projelerde yer alan Samat, dizinin 19. bölümünde başka bir oyuncunun taklidini yaptığı sahne ile sosyal medyada viral oldu.

Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'ın sorularını yanıtlayan Samat'tan hayatına dair samimi itiraflar:

- Oyunculuk, sinema ve tiyatro deneyiminiz ilk ne zaman başladı? 

İlk Levent Kırca tiyatrosunda Sefiller müzikali için seçme yaptılar çok kalabalık bir ekiple. İlker Aksun, Neco, Sevinç Erbulak kadrodaydı bu isimlerin arka kadrosunda oynayacak, halkı temsil edecek insanlara ihtiyaç vardı ve bunların bazılarının çocuk olması gerekiyordu. Ben çocuk oyuncu seçmelerine girdim. Gazetede bir ilan vardı başvurdum gittim seçmelere girdim ve kazandım. 200-300 kişilik 10 çocuk arasından birisi oldum. O oyun zaten 3 sene sürdü yani ben 17 yaşına kadar orada var olmuş oldum. Sonra o bitti eğitim gönülleri vakfının çocuklar için yaptığı şeyler vardı orada 2 sene tiyatro oynadım. Bu arada hem eğitim aldım hem de oynadım. Belli sanat merkezlerinden eğitimler aldım, en sonda Kenter Tiyatrosundan eğitim aldıktan hemen sonra sanırım 17 yaşındaydım onların asistanı oldum iki sene 2-3 farklı oyunda asistanlıklarını yaptım Yıldız hocanın, Müşfik hocanın sonra da zaten konservatuara girdim. 

aslı samat şimdilerde atv dizisi Hercai de melike karakterini canlandırıyor

aslı samat şimdilerde atv dizisi Hercai de melike karakterini canlandırıyor

- Hercai dizisi nasıl gidiyor? Dizi de Melike karakterine hayat veriyorsunuz. Melike karakteri nasıl? 

Melike şöyle bir karakter çok kendimden bir şeyler bulduğum ama aslında bir yandan da hiç benzemediğim bir karakter çünkü saf değil eğer konu aşk değilse ya da yakışıklı bir adam görmüyorsa saf değil çok akıllı gayet Reyyana (Ebru Şahin) bir şeyler anlatıp, danışabilecek  sevdiği adamın aslında onu sevdiğini gösterebilecek kadar zeki bir kız ama konu aşka geldiğinde ya da böyle etrafında yakışıklı bir adam gördüğü zaman biraz heyecanlanan çünkü bu konuya dair hiçbir tecrübesi olmayan bir kız ailesinin yanından ayrılmış belli bir yaşta gelmiş orda hizmetçilik yapmaya başlamış kendi hayalleri tabi vardır ama ana merkezini beraber yaşadığı aileye koymuş bir kız. Beraber büyüdüğü içinde-aslında iki kişi ile beraber büyüyor- Yaren ve Reyyan karakteri var o kendisini daha çok Reyyana yakın hissedip onu seçiyor böyle bir karakter Melike. Daha ailenin içinde yani bir yandan da seyircinin gözünü temsil eden özellikle Reyyan-Miran aşkında onların mutluluklarıyla mutlu olduğu zaman hiçbir zaman kötülük hissetmediği için o aşka karşı hatta fazlasıyla destek olup ara yapmaya da çalıştığı için çok seyircinin gözü Melike diyebilirim…

Aslı samat üniversite yıllarında ciddi bir ameliyat geçirdi

Aslı samat üniversite yıllarında ciddi bir ameliyat geçirdi

- Hercai dizisi oyunculuk hayatınıza nasıl bir katkısı oldu?

Ben gerçekten çok güzel isimlerle çalışıyorum şehir dışında çektiğimiz için sadece bir diziden bir şey öğrendim diyemem aynı zamanda ekip arkadaşlarınla hayat kurmayı öğrendim beraber yaşamayı öğrendim bir ekiple nasıl yaşanır aslında bunu öğrendim çünkü orda ki insanlar aileniz değil bir başka insan sonuçta beraber nasıl uyumlanabildiğini öğrendim ve bu sete çok yansıdı. Oyunculuk anlamında zaten küçük yardımlar aldığım oldu özellikle Gülçin Hatıhan’dan. Bir sahne için çok hevesleniyorum aklıma çok güzel fikir geliyor hemen destek atıyor bana. Yaptığım görsele efekt katabileceğimi Gülçin Hatıhandan öğrendim. Başkalarında da çok şey öğrendim. Birilerine de bir şeyler verdim mesela Ebrar var çocuk oyuncumuz bizim çok kıymetli şekilde bazen bizlerin eğitimli oyuncuların aklına gelmeyecek şeyler geliyor aklına. Aslında sette çocuk gibi davranmayı öğrendim çünkü çocukların bir korkusu yok  elini ateşe sokabilir ama büyükler önce bi aman der ama çocuklar aman demediği için bu sene mesela en iyi çocuk oyuncu ödülünü aldı bu şekilde ilerleye bilmeyi öğrendim. 

aslı samat yasemin.com muhabiri müge çakmaka bilinmeyenlerini anlattı

aslı samat yasemin.com muhabiri müge çakmaka bilinmeyenlerini anlattı

- Mesleki anlamda nasıl bir hedefiniz var?

Oyuncunun hedefi bitmez ki… Şuan ailenin içinde oynuyorum ben ama ailenin aynı soyadını taşıyan kişi değilim daha öncede böyle işlerde oynadım bunların arasında sadece bir tanesinde aile ile aynı soyadı taşıyan gelini oynadım ve aslında kendinizi ait hissetmek böyle bir şeymiş. Şimdi ilk 1.5 sene içinde istediğim şey şu ailenin kızını oynamak ailede olmak yani…

hercai dizisinde oynadığı melikeden bir kare

hercai dizisinde oynadığı melikeden bir kare

- Bu mesleği yapmak isteyenlere neler tavsiye edersiniz?

Tiyatroyu yok saymasınlar yani bu işe sadece bir şöhret, ün gibi bakmasınlar çünkü tiyatroda öğrendiklerinin, tiyatro ahlakının gerçekte sette büyük kazançları oluyor kime nasıl davranacağınızı biliyorsunuz, çizgileri biliyorsunuz bunlar çok önemli. Aynı zaman da kameraya nasıl oyun vereceğinizi biliyorsunuz bu da çok kıymetli. Benim tavsiyem bir şekilde tiyatrolara gönüllü asistanlıklar yaparak ilerlemeye çalışmaları veya bir okulda 4 sene bunun eğitimini alarak  imkanları yoksa dışarı da bir sürü eğitim veren kurum var…Eğitimsiz olduğunuzda belki işe girdikten 4-5 sene sonra diğerleriyle aranızdaki fark anlaşılmaz ama  ilk 4-5 sene biraz zorlanırlar. Sinema-tiyatro-dizi oyuncuya hepsinin büyük bir katkısı var. Benim filmlerimde hep şehir dışındaydı hepsinden ayrı ayrı şeyler öğrendim. Türkan Şoray ile çalıştım hangi oyuncu kendisiyle çalışmak istemez k.. birçok insanın hayali olan kadın benim yönetmenimdi orda öğrendiklerim çok başkaydı tiyatroda öğrendiklerim çok başkaydı ama dizi de öğrenilen şeyin farkı şu sürekliliği olan bir işin içinde bir karakteri taşımayı öğreniyorsunuz. Çünkü tiyatro da zaten 1,5 ay prova yapıyorsunuz aynı karaktere aynı şekilde oynuyorsunuz. Tiyatronun öğretisi şudur; Mesela siz bana bir şey söylediğinizde ben bunu ilk defa duymuş gibi yapmalıyım. Ama dizide de karakteriniz evriliyor bir şey hissediyor belki bazı uzun dizilerde bugün buna aşık oluyor yarın öbürküne aşık oluyor bunların hepsinin mantığını bulmayı ve zincirlemeyi öğreniyorsunuz yani hepsinin kendi alanı çok başka ama bu şu şöyle demiyorum ben demiyorum en azından bir oyuncu her üçünde de yer alabilmeli.

aslı samatın iki köpeği var

aslı samatın iki köpeği var

- Sosyal hayatınızda neler yaparsınız? 

Eğer İstanbul’daysam çok kolay benim için bir sürü arkadaşım var hepsi yakın çevremde oturuyorlar onlarla buluşuyorum, çekimlere gidiyorum, fotoğraf çekimleri yapıyorum. Şuan bi youtube kanalı açtım onun için videolar üretmeye başladım işin üretme kısmında yer almak çok keyifli. Pandemi sürecinde hiçbir şey yoktu bilgisayarı televizyona bağlayıp film izledim ve iki tane dünyalar tatlısı köpeğim sokaktan sahiplendiğim bütün günümü nerdeyse onlara ayırıyorum sıkılacak pek vaktim olmuyor İstanbul da. Midyat da durum biraz daha farklı köpeklerim yok arkadaşlarım yok orda diğer oyuncu arkadaşlarım ile birlikte vakit geçiriyoruz genelde Midyat yemek turizmi üzerine kurulu olduğu için fazla yememeğe çalışıp spor yapıyorum evde çok fazla yemek yapmayı öğrendim zaten onun dışında da set oluyor. 

aslı samat geçirdiği mide ameliyatı sonrası ciddi bir kilo verdi

aslı samat geçirdiği mide ameliyatı sonrası ciddi bir kilo verdi

- Fazla kilolarınızdan nasıl kurtuldunuz? 

Şişman oyuncu olmak problem değil de morbid obez olmak büyük problem… Morbid obez şu demek; ölümcül şişman... yani gözden çıkarılan insandım ben sağlık anlamında bu tabi çok etkili oldu küçük bir sinir krizi geçirdim bir gece ve sabahına kalktığımda ameliyat olmaya karar vermiştim. Çünkü 173 kilodan bahsediyoruz hangi spor ve diyetle kaç yılda verecektim ben evet 7 yıldır bu işin içindeyim 7 yıldır kilo veriyorum ama en büyük kısmını 65 kilosunu ilk 2-3 senede verdim dolayısıyla ben aslında büyük ve ağır olan kısmı ilk 3 senede hallettim geriye kalan 4 sene de 35 veya 40 kilo verdim…65’i verdiğim için geriye kalan 35’i vermek daha kolaydı yoksa diğer türlü sanırım başaramazdım.

aslı samatın ateş böceği dizisinden bir kare

aslı samatın ateş böceği dizisinden bir kare

- Zayıflarken kendinizi nasıl motive edersiniz?

Ameliyattan sonra ilk bir hafta zaten sıvı besleniyorsunuz o süreçte psikolojik olarak baya savaş verdim menemen çekti canım mesela… Menemeni yaptım kokladım bıraktım ve sonra anneme yedirdim zaten sürekli koklayıp anneme yedirmekten anneme kilo aldırdım. Hamburger filan zamanında çok yediğim için ameliyattan sonra şöyle bir durum olmadı canım çekiyor gibi bir şey olmadı çünkü yediklerime saydım zaten onları yiyip kilo aldığım için sorun yok şuanda mesela çok uzun yıllar sonra ünlü bir  fast-food markasından ilk defa canım bir şey çekti sipariş verdim yedim ve niye yemediğimi hatırladım. Canım çok bir şey çekerse evde yapıyorum yani tam buğday lavaşına yalancı pizza yapabiliyorum bunun için illa pizza yememe gerek yok gidip 8 dilim yerine 3 dilim yiyorsanız bu sorun olmamalı zaten. 

aslı samat çocukluğu

aslı samat çocukluğu

- Midyat'ta beslenmeniz nasıl oluyor?

Tabi orda ciğerler, kebaplar… İlk 1,5 ay öyleydi çok da mutluydum yediğim için hatta şimdi gideceğim yine yiyeceğim. Midyat’ta çok güzel yemek yapıyorlar ama belli başlı yerler yapıyor zaten tüketebiliyorum sıkıntı olmuyor.  

BİR YORUM YAPIN 0