Komşusunu darp eden Halil Sezai'ye hapis şoku!

Komşusu Hüseyin Meriç’i darp ettiği gerekçesiyle 3 ayrı suçtan 1 yıl 11 ay 17 gün hapis cezasına çarptırılmasının ardından verdiği bir konserde Meriç’e hakaret ve tehdit içeren sözler söylediği için şarkıcı Halil Sezai Paracıkoğlu hakkında karar açıklandı. Sezai’nin ilk duruşmada ’Hakaret’ suçundan 4 ay 25 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Tuzla’da 67 yaşındaki komşusu Hüseyin Meriç’i darp ettiği iddiasıyla yargılanan Halil Sezai, geçtiğimiz eylül ayında 43 gün süren bir tutukluluk süreci geçirmiş, ekim ayında görülen ilk duruşmada 1 yıl 11 ay 17 gün hapis cezasına çarptırılmış ve kararla birlikte tahliye edilmişti. Anadolu 33. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Halil Sezai Paracıkoğlu ve Hüseyin Meriç katıldı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

halil sezai şikayette bulundu

halil sezai şikayette bulundu

"AMACIM HAKARET ETMEK DEĞİLDİ"

Sanık Halil Sezai savunmasında, "Olay tarihinde bir konserim vardı. Konsere başlamadan önce gelen dinleyicilerimle kısa bir konuşma yaparım. O günde dinleyicilerimle konuşma yaptım. Müşteki ile aramızda önceki bir olaydan kaynaklı husumet bulunmaktadır. Aramızdaki olay yargı aşamasına taşınmıştı. Bu olaydan bahsederken dinleyicilerimden biri ’boş ver abi’ şeklinde konuştu. Bende dinleyicime cevap verdim. Amacım hakaret etmek değildi. Suçsuzum beraatimi talep ederim" dedi. Duruşmada söz verilen Hüseyin Meriç, "Sanık bu olay öncesinde de bana yönelik sosyal medya üzerinden bazı eylemleri oldu. Ben bu olayı çevremden duydum. Sanıktan şikâyetçiyim" şeklinde konuştu. 

HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Kararını açıklayan mahkeme Halil Sezai hakkında ’Hakaret’ suçundan 4 ay 25 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Tuzla’da 15 Eylül 2020’de komşusunu darbettiği gerekçesiyle Halil Sezai Paracıkoğlu, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Halil Sezai Paracıkoğlu’nun 'Alenen hakaret', 'Konut dokunulmazlığını ihlal', 'Silahla kasten yaralama', 'Silahla tehdit' ve 'Mala zarar verme' suçlarından 3 yıl 7 ay 15 günden 13 yıl 10 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyordu.

Anadolu 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada Paracıkoğlu, 3 ayrı suçtan toplamda 1 yıl 11 ay 17 gün hapis cezasına çarptırılmış ve tutuklandıktan 42 gün sonra kararla birlikte tahliye olmuştu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

İbrahim Kalın Aybüke Öğretmen ve tüm şehitler için Mağusa Limanı türküsünü seslendirdi! 

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 86

mehmet 2 yıl önce

adama cezaevinde otel konforu yaşatan cezaevi yetkilileri tebrik ederim sizi ünlü yalakaları

muhteşem 2 yıl önce

şapkaya,boynuza gerek yok biz zaten biliyoruz onu...!

cemal 2 yıl önce

keske fransiz veya alman hapisnesinde yataydin da gorseydin gununu...meksika yada kombiya hapinelerinden bahsetmiyorum bile...turkiye de bazi seylerin degismesi iyi olmamis §

xxx 2 yıl önce

pişman değilim gene yaparım demiş resmen ve bu insana benzeyen canlı ülekmizde ünlü olarak para kazanıyor peki bu suç kimin onunmu bizimmi ?

Ömerx 2 yıl önce

Sana hapisanenin domatesini sorduran sisteme tüküreyim... Tek kişilik bahçeli odasında kitap okumuş...

Toplam 7 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun