Murat Yıldırım Ramo dizisine yapılan şikayete isyan etti! RTÜK Başkan'ından yanıt gecikmedi

Show TV'de yayınlanan Ramo dizisinin başrol oyuncusu Murat Yıldırım, RTÜK'ün Twitter hesabından yaptığı paylaşıma tepki verdi. Bir çocuğun Ramo dizisini RTÜK'e şikayet etmesinin ardından Yıldırım "11 yaşında çocuğun sosyal medya kullanmasına mı yanayım, ilk defa RTÜK'ün bir diziyi kamuoyuna şikayet etmesine mi yanayım" dedi. RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ise Twitter'dan Murat Yıldırım'ın mesajına yanıt verdi.

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ve Ramo dizisinin başrol oyuncusu Murat Yıldırım arasında Twitter üzerinden yaşanan diyalog oldukça dikkat çekti. RTÜK'ün resmi Twitter hesabından, 5. sınıf öğrencisi bir çocuğun Ramo dizisini şikayet ettiği mesajı paylaşıldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 5. sınıf öğrencisi Zafer'in "Merhaba ben 11 yaşında 5. sınıf öğrencisiyim. Show TV'de yayınlanan Ramo adlı dizide bıçaklanma sahnesi gördüm ve çok etkilendim. Lütfen diziyi sonlandırın" mesajını sosyal medyadan paylaştı.

RTÜK'ün Twitter hesabından paylaşılan mesajda ise çocuğun bu mesajı için "Sevgili Zafer, bu duyarlılıkta olman, seni rahatsız eden bir sahneyi bize iletmen çok güzel. Senin gibi değerli çocuklarımızın ekran duyarlılığı bizleri çok mutlu ediyor. Lütfen çevrene de bu duyarlılığı aktar. Şikayet ettiğin diziyi uzmanlarımıza inceleteceğiz. Teşekkürler" ifadesini kullanıldı.

Show TV'de 2. sezonuyla ekranlarda olan Ramo dizisinin başrol oyuncusu Murat Yıldırım ise, RTÜK'ün paylaşımını retweetleyerek, "Ben bunu çözemedim, çözebilen varsa buyursun! 11 yaşında çocuğun sosyal medya kullanmasına mı yanayım, ilk defa RTÜK'ün bir diziyi kamuoyuna şikayet etmesine mi yanayım, ufaklığın Türkçesi'nin maşallahlığına mı yanayım" açıklamasını yaptı.

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ise Murat Yıldırım'a Twitter üzerinden şu yanıtı verdi:

"Radyo ve Televizyon Üst Kurulu hiçbir yapımı kamuoyuna şikâyet etmez, çünkü burası şikayet etme değil şikayetleri değerlendirme makamıdır. Halkımızdan bir bildirim geliyorsa bu incelemeye alınır ve değerlendirme neticesinde müeyyide verilip verilmeyeceği karara bağlanır."

Prof. Dr. Arif Verimli'den 'Kırmızı Oda' yorumu! 'Şu mimikleri yaparsam...'

İLİŞKİLİ HABER

Prof. Dr. Arif Verimli'den 'Kırmızı Oda' yorumu! 'Şu mimikleri yaparsam...'
Yıldız Tilbe'nin yol verme kavgasındaki cezası belli oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Yıldız Tilbe'nin yol verme kavgasındaki cezası belli oldu!

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0