Cineworld koronavirüs nedeniyle sinema salonlarını kapattı!

Dünya genelinde ikinci en büyük sinema işletmecili yapan Cineworld, sinema salonlarını kapatma kararı aldı. Özellikle Amerika ve İngiltere'deki salonlarını kapatan ünlü işletmecinin şirket çalışanlarınında işsiz kalacağı yönünde iddialar ortaya çıktı.

Koronavirüs nedeniyle dünya genelinde bir yıldan fazladır değişen eğlence sektörü en çok sinema salonlarını vurdu. İşletmecilerin çoğu mekanlarını kapatmak zorunda kaldı. Bunlardan biri de dünyanın ikinci en büyük sinema şirketi olan Cineworld şirketinden geldi. ABD'de 536, İngilter'de ise 127 salonu bulunan Cineworld şirketinden zorlu bir karar açıklaması yaptı. Geçici olarak bu ülkelerdeki mekanlarını kapattığını duyuran şirket bununla beraber 45 bin işçinin akibetinin ne olacağının bilinmediğini açıkladı. Sinema şirketlerini virisün yanı sıra gelişen teknolojik imkanlar ve artık birçok yeni filmin ınternet portallarından yayınlanması oldu. Ayrıca Cineworld şirketi hisse değerlerini de kaybetti. 

sinema salonları kapanıyor

sinema salonları kapanıyor

FİLM ÇIKIŞ TARİHLERİ ERTELENİYOR

Bunun yanı sıra çekilen birçok filminde tarihinde büyük değişimler meydana geldi. Birçoğu ertelenirken bazıları da farklı platformlarda yayınlandı. En son olarak da Metro-Goldwyn-Mayer, salonların büyük umut bağladığı yeni James Bond filminin çıkışının ertelendi.

TÜRKİYE'DE DE BÜYÜK DÜŞÜŞ VAR

Dünya genelinde yapılan araştırmalara göre en çok Türkiye de sinema sektörünün bittiği tespit edildi. Birçok iletme dükkanlarını kapattı. Ülke genelinde sinema sektöründe kazanılan hasılatın gerilediği ve insanların evlerinde kurdukları sistemlerle film tercih ettiği ortaya çıktı.

Kadir Doğulu: İkimiz belki komediye girmeliyiz

İLİŞKİLİ HABER

Kadir Doğulu: İkimiz belki komediye girmeliyiz
Fatma Toptaş ile Gürkan Topçu evleniyor

İLİŞKİLİ HABER

Fatma Toptaş ile Gürkan Topçu evleniyor
15,7 milyon dolara satıldı! Özelliğiyle tarihe geçti...

İLİŞKİLİ HABER

15,7 milyon dolara satıldı! Özelliğiyle tarihe geçti...

BİR YORUM YAPIN 0