Seyfi Dursunoğlu'nun mirasıyla ilgili yeğenlerine kötü haber! ÇYDD'den açıklama geldi

2020 yılında hayatını kaybeden Huysuz Virjin karakterinin unutulmaz başkahramanı Seyfi Dursunoğlu mal varlığının büyük bir bölümünü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bırakmıştı. Vasiyetin iptali için dava açan iki yeğenine mahkemeden kötü haber geldi.

Huysuz Virjin karakteriyle tanınan 87 yaşındaki Seyfi Dursunoğlu 2022 temmuz ayında hayatını kaybetmişti. Vefatından yıllar önce vasiyetnamesini hazırlatan sanatçı, Üsküdar’daki eviyle bankadaki yüklü miktarda birikimini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bıraktı. Dursunoğlu’nun vefatının ardından vasiyetini yasal mirasçılarından çoğu onayladı. Ancak yeğenlerinden Evren Saydan ve Erhan Saydan itiraz ederek dava açmıştı.

seyfi dursunoğlu akıl raporu

seyfi dursunoğlu akıl raporu

Bunun üzerine ÇYDD de tereke tespit davası açmıştı. Sanatçının noterde vasiyetname hazırlattığı sırada yanında olan 60 yıllık dostu Garabet Baltaoğlu davada tanık olarak yer aldı. Ancak yeğenler, Baltaoğlu'nun akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılmasını talep etti. Son duruşmada mahkeme, Baltaoğlu'nun o dönem kullandığı ilaçların ve hastane kayıtlarının incelenmesi için dosyayı Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

seyfi dursunoğlu vasiyet

seyfi dursunoğlu vasiyet

MAHKEMEDEN YİĞENLERİNE KÖTÜ HABER!

Süren mahkemede bugün karar çıktı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden yapılan açıklamada; İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, iki yeğenin açtığı vasiyetin iptali davasını reddetti.

MİRAS DERNEĞE KALDI

Kararın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, şu ifadeler kullanıldı: "Eğitimim ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının toplumsal gelişmemizde çok önemli payının olduğu bilinciyle yaptığı bağış ile gelecek kuşakların yolunu aydınlatan, Cumhuriyet'in kazanımlarına ve çağdaş yaşam değerlerine duyduğu inançla örnek bir sanatçı olan Seyfi Dursunoğlu'nu bir kez daha sevgi ve özlemle anıyoruz."

OLAYIN GEÇMİŞİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne evi ve bankadaki parasını bağışlayan, şahsi eşyalarını yeğeni Güliz Buyrukbilen’e bırakan Seyfi Dursunoğlu, vefatından önce Hürriyet’e verdiği röportajda vasiyetiyle ilgili şunları söylemişti:

"CENAZEMİ BİLE KALDIRMAZLAR"

“Doktora gittim, akli dengemin yerinde olduğuna dair rapor çıkardım. Noter huzurunda da vasiyetimi yaptım. Yeğenlerim var, hem de 9 tane. ‘Onu ben alayım, bunu sen al’ diye birbirlerine gireceklerine en iyisi hepsini derneğe bağışlamak. Zaten cenazemi bile kaldıramazlar.”

Seyfi Dursunoğlu, vasiyeti üzerine Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne evi, bahçesi ve bankalarda bulunan parası dahil toplamda 15 milyon TL'ye yakın bir meblağ bağışlamıştı. Ünlü sanatçı, yeğeni Güliz Buyrukbilen'e ise evinde yer alan şahsi eşyalarını miras bırakırken yardımcısı Ümit Yazıcı'ya kullandığı Land Rover marka cipini vasiyet etti. 'Üçü Bir Yerde' programında Özgür Aras, usta sanatçının yeğenlerinin derneğe bağışlanacak olan mirasa karşı çıktığını öne sürdü. Aras, yeğenlerinin derneğe verilecek olan paradan pay istediğini iddia etti. Olayın mahkemeye intikal ettiğini belirten Aras, Huysuz Virjin'in buna rızası olup olmadığıyla ilgili şahitlerin dinleneceğini söyledi.

Seyfi Dursunoğlu’nun mirasının henüz derneğe geçmediğini de belirten Durna, şöyle konuşmuştu: “Vasiyet kanuni olarak derneğe geçmedi. Yeğenleri 10’da 1 oranında pay istiyor. Ancak rahmetli Seyfi Bey’in ‘Yeğenlerim cenazemi bile kaldıramaz, bir şey verilmesin’ şeklinde açıklamaları var. Sanırım onlar ‘Bu dava uzun sürer, biz de ÇYDD ile masaya oturur bir şeyler alırız’ diye düşünüyor. Ama ellerinde somut bir iptal nedeni yok. Zaten biz de dernek olarak öyle bir şey yaparsak, Seyfi Dursunoğlu’na ihanet emiş oluruz. Bu süreç belki hukuki olarak 4-5 yıl devam eder ama yeğenlerinin bir hak durumu olamaz.”

Seyfi Dursunoğlu’nun avukat olan yeğeni Gizem Özköseoğlu, sanatçının cenaze töreninde vasiyetiyle ilgili şöyle demişti: “Biz ailesi olarak tüm dileklerini yerine getireceğiz. Vasiyetine karşı herhangi bir itirazda bulunmayacağız. Bize herhangi bir şey bırakmaması bizi üzmedi, dayımız doğrusunu yaptı. Aile olarak onunla gurur duyuyoruz.”

Derneğin açıklaması sonrasında Saydan kardeşlerin avukatı Alper Çalkavur, 'Dernek yöneticileri mirasa hemen kavuşmak için kamuoyunu yanlış yönlendiriyor. Müvekkillerim Dursunoğlu'nun iradesi sakatlanarak vasiyetname işlemlerini gerçekleştirdiğine inanıyor.' açıklamasında bulundu.

Mehmet Yalçınkaya’nın oğlu Emre Yalçınkaya'yı görenler şaştı kaldı!

İLİŞKİLİ HABER

Mehmet Yalçınkaya’nın oğlu Emre Yalçınkaya'yı görenler şaştı kaldı!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 37

MACKALI 61 10 ay önce

Cagda$ ya$amdan sana kim dua etcek.??? Gerci yegenlerinde belki etmezd ama kimsesiz cocuklara yetim cocuklara ya o kadar cok yardim yapcak kurulu$lar varki.! Tabiki beni ilgilendirir seni sen yapan bizler olduk üc be$kelime yazmayada hakimiz var..Kelek cagda$mi$ hepsi yiyici.

Toplam 1 beğeni

ek9 10 ay önce

Bazılarına nasip olmaz hayırlı işler . köpek gezdirmenin çagdaşlık sananlara kalmış iyide olmuş .

Toplam 2 beğeni

akif 10 ay önce

Şerefe diyerek kutlarlar gayri.

Toplam 2 beğeni

zafer gülten 10 ay önce

adam para kazanmak için yıllardır kadın kılığında shov yaptı,yeğenler bu yüzden belki adamla konuşmuyordu,ama ölünce miras alabilmek için adamı kınadıklarını,dışladıklarını unutular herhalde.

antılaıkbükücü 10 ay önce

ballı börek add derneği böyle toplu para gelmiş fırsatı kaçırırlarmı içkili eğleneceler balolar vesaireler nerde çarpık işler var harcarlar parayı göstermelik bi kaç öğrenci ile geçiştirirler zaten böyle dayı olacağına olmaz olsun lğbtli

Yorumların Tümünü Okuyun