Sergio Agüero'nun kadın hakeme el hareketine büyük tepki!

Premier Lig futbol yıldızlarından Sergio Agüero'nun topun kimden çıktığı konusunda rakip lehine karar vermesine tepki olarak kadın yan hakem Sian Massey-Ellis'in boynunu zorlar şekilde elini omzuna atması, İngiliz futbolseverlerden büyük tepki çekti.

İngiltere Premier Lig 5. haftasında, Manchester City'nin Arsenal'i 1-0 yendiği maça Sergio Agüero'nun kadın yardımcı hakem Sian Massey-Ellis'e el hareketi yapması maça damga vurdu. Premier Lig'in 2011'den beri yan hakemi ve hakem kadrosundaki az sayıda kadından biri olan Massey-Ellis, bayrağını kaldırıp Arsenal lehine faul kararı verince, Arjantinli futbolcu karara tepki göstermek için hakemin yanına giderek elle temas etmesi tartışmaları beraberinde getirdi.

Çizgiyi işaret eden Agüero, kendisinden uzaklaşmaya çalışan kadın yan hakemi boynuna yakın omzundan yakalayarak kısa bir süreliğine kale çizgisine doğru çekti.  City forvetinin elini sol koluyla uzaklaştıran Massey-Ellis, oyunu kaldığı yerden devam ettirdi. Başhakem Chris Kavanagh olayı gördü, ama müdahale etmedi, yan hakem de ondan böyle bir talepte bulunmadı.

İngiliz televizyonunun bu olayın ardından sık sık Sian Massey-Ellis'i ekranlara getirdi. Yardımcı hakemin müdahaleden dolayı bir hayli rahatsız olduğu görülüyordu. Agüero'nun kadın yan hakeme teması tartışma büyük tartışma yarattı. Federasyonun 2016'da belirlediği kurallara göre herhangi bir hakeme yönelik fiziksel temas, hareketin türüne göre net şekilde kartla cezalandırılmalı. Ancak Agüero'nun yaptığı hareketin kırmızı kart olduğu görüşü hakim olmasına rağmen herhangi bir kart görmeyen Agüero'ya geriye yönelik de bir ceza verilmeyecek.

TEKNİK DİREKTÖR SAVUNSA DA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, maç sonrası gazetecilere konuşurken, Agüero'nun kadın yan hakeme hareketini önemsiz göstermeye çalıştı. Guardiola, ''Hadi ama, Sergio hayatımda tanıdığım en nazik insan. Sorunu burada değil, başka yerde arayın" sözlerini kullandı.

İngiliz ünlü gazeteci Piers Morgan ise ''Aman tanrım! Agüero burada ne yapıyor? Ve neden oyun dışı kalmadı?'' şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Eski İngiliz milli futbolcu Ian Wright, 'gereksiz ve patronluk taslayan hareketlerde bulunma' suçlaması yöneltti.

Eski hakem Chris Foy da Arjantin milli takımının oyuncusunu saldırgan hareketlerde bulunmakla suçladı.

Futbol yazarı Leanne Prescott ise "Agüero, Sian Massey'in boynuna dokunuyor, gerçekten çok kötü. Erkek diye bunu yapma hakkı yok. Aşağılayıcı ve çok yanlış. Bunun için ceza almalı'' dedi.

Milletvekili Rosena Allin-Khan, konuyla ilgili sert açıklamalarda bulunurken ''Agüero kendini ne zannediyor? Kesinlikle kabul edemez!'' diyerek tepkisini ortaya koydu.

Sosyal medyada da aralarında ünlü futbol uzmanlarının da olduğu hesaplar tarafından Agüero'nun hareketi genelde saldırgan olarak yorumlandı ve neden kart görmediği, hatta maçtan çıkarılmadığı sorgulandı.

Şarkıcı Berkay'ın 3 bin TL'lik turuncu terliği!

İLİŞKİLİ HABER

Şarkıcı Berkay'ın 3 bin TL'lik turuncu terliği!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 5

HASAN 3 yıl önce

Bence sorgulanması gereken kadının böyle bir meslekte çalışıyor olması

Adnan 3 yıl önce

Türkiye'de yapsaydı 6 ay evden pardon sahadan uzaklaştırma alırdı :)

tipik 3 yıl önce

bu adamda kadına şiddet eğilimi yoksa birşey bilmiyorum.

mes 3 yıl önce

Kadınların girmediği bi futbol vardı oda oldu...

Toplam 2 beğeni

Vatandaş 3 yıl önce

taciz etmiş. Ayrıca kural hatası var direk kırmızı kart gösterilmeli.

Toplam 1 beğeni