Menajerimi Ara Ayşenil Şamlıoğlu: Koronavirüs ile vedalaştık! Ayşenil Şamlıoğlu kimdir, nereli

Star TV'de yayınlanan Menajerimi Ara dizisinde rol alan usta oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu'nun Koronaviruse yakalanmıştı. Ayşenil Şamlıoğlu, yaptığı açıklamada, koronavirüsü yendiğini belirtti. Açıklama ardından Ayşenil Şamlıoğlu'nun hayatına dair birçok kişi tarafından merak edildi. Peki Ayşenil Şamlıoğlu kimdir, kaç yaşında?

14 gündür evinde tedavi olan Menajerimi Ara dizisi oyuncularından Ayşenil Şamlıoğlu, test sonuçlarının negatif çıkmasının ardından büyük bir mutluluk yaşadı. Oyuncu, Twitter hesabından ‘’Evet koronayla vedalaştık” mesajını yazdı. 

NE OLMUŞTU?

Menajerimi Ara dizisinde rol alan usta oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu koronavirüse yakalandı. Ayşenil Şamlıoğlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. 64 yaşındaki usta oyuncu, "Tüm geçmiş olsun dileklerine yürek dolusu teşekkürler tek tek yazamıyorum bağışlayın, sevgiler" dedi.

Ayşenil Şamlıoğlu kimdir, kaç yaşında

Ayşenil Şamlıoğlu kimdir, kaç yaşında

AYŞENİL ŞAMLIOĞLU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen ve yazar Ayşenil Şamlıoğlu, 20 Mart 1956 tarihinde dünyaya geldi. 1974 yılında İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Fakültesi'ne giren sanatçı, öğrenimini yarıda bırakarak, Almanya'ya gitti ve Frankfurt'ta dil eğitimi aldı. Almanya'da tiyatro ile ilgilenen Şamlıoğlu, amatör tiyatro topluluklarıyla çalışmalara katıldı. Türkiye'ye döndükten sonra ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nde eğitim gören Ayşenil Şamlıoğlu, ikinci kez eğitimini yarıda bırakarak Anadolu Ajansı'nda bir yıl süreyle çalışmasının yanında, özel bir reklam ajansında da çizimle ilgilendi. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Bölümü mezunu olan Şamlıoğlu, 1982 yılında Adana Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Genel Müdürlüğü'nde oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak göreve başladı.

1988 - 1989 yıllarında Hacettepe Üniversitesi'nde tiyatro dersleri veren usta sanatçı, bir dönem Devlet Tiyatroları Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Tunç Başaran tarafından senaryolaştırılan ve yönetilip filme alınan Kaçıklık Diploması adlı bir eser yazan Ayşenil Şamlıoğlu'nun, asıl tanınışı Ferhunde Hanımlar ve Bizim Evin Halleri adlı dizilerdeki rolleriyle oldu. Yol Arkadaşım dizisinde canlandırdığı "Hafize" karakteri ile daha geniş kesimlerce tanındı. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda ve Semaver Kumpanya gibi özel tiyatro topluluklarıyla da çalışan sanatçı, yönetmenlikle oyunculuğu bir arada yürütmektedir. Şamlıoğlu, 29 Mayıs 2009 tarihinde İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirildi.

Usta sanatçı sanatçı aynı zamanda eski Sayıştay Başkanı Servet Şamlıoğlu'nun kızıdır. 17. Afife Tiyatro Ödülleri'nde jüri üyeliği yapmıştır.

Hadise'yi mutlu eden gelişme! Annesi Gülnihal Açıkgöz'den...

İLİŞKİLİ HABER

Hadise'yi mutlu eden gelişme! Annesi Gülnihal Açıkgöz'den...
Koronavirüsü yenen Timuçin Esen, Hekimoğlu setine geri döndü

İLİŞKİLİ HABER

Koronavirüsü yenen Timuçin Esen, Hekimoğlu setine geri döndü
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0