Oyuncu Devrim Parscan son yolculuğuna uğurlandı!

'Kurtlar Vadisi'nde 'Laz Ziya'nın yardımcısı 'Orhan' rolüyle tanınan tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Devrim Parscan 83 yaşında hayatını kaybetti. Devrim Parscan'ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Devrim Parscan 83 yaşında yaşamını yitirdi. Parscan'ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında cenaze namazı kılındıktan sonra defnedildi. Cenazeye ailesinin yanı sıra Parscan'ın sanatçı dostları, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Basın mensuplarına açıklama yapan kardeşi oyuncu Demir Parscan, ağabeyinin 1962-1963 yıllarında tiyatroda ilk oyununa başladığını ve Şehir Tiyatroları'nda 41 sene 9 ay görevde bulunduğunu söyledi.

Usta oyuncunun aynı zamanda birçok sinema filminde ve dizide de rol aldığını belirten Parscan, şunları kaydetti:

"Emekli olduktan sonra da yine tiyatroda oyunlarına devam etti. Birçok dizide, birçok sinema filminde oynadı, 83 yaşını bitirdikten sonra vefat etti. Son bir sene evveline kadar stüdyolarda hala dublajına devam etti. O dublajda da bu işin en büyüğüydü. Yani herkesin 6 dakikada bitireceği işi 35 saniyede bitiriyordu. Çok enteresan bir sanatçıydı, bu işi çok seviyordu."

Kardeşi olarak üzdüğü dostları varsa onlardan özür dileyerek ağabeyinin affını isteyen Parscan, "Sevenlerinin birçok mesajlarını aldık, hala dizilerdeki birtakım laflarıyla onu anıyorlar. Hep öyle kalacak, ömür boyu bu böyle gidecek." ifadesini kullandı.

Seslendirme sanatçılığı da yapan Parscan, 2003-2004 yılları arasında Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Orhan karakteri ile geniş çevrelerce akıllarda kalmıştı.Yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle vefat ettiği belirtilen Devrim Parscan uzun yıllar şehir tiyatrolarında rol almış, çok sayıda sinema filmi ve televizyon dizisinde oynamıştı. Parscan ayrıca seslendirme sanatçılığı da yapıyordu.

Acı haber, Oyuncular Sendikası'nın sosyal medya hesabından, "Meslektaşımız Devrim Parscan hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun" diyerek duyuruldu.

Oyuncu Devrim Parscan hayatını kaybetti

Oyuncu Devrim Parscan hayatını kaybetti

DEVRİM PARSCAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDAYDI?

1937 yılında Ankara'da doğdu. Sanat hayatına tiyatro ile başlayan Parscan, uzun yıllar Şehir Tiyatroları bünyesinde bir çok oyunda rol almıştır. 2001 yılında emekli olan sanatçı, ayrıca sinema ve dizi filmlerde de oynamıştır. Bugüne kadar "Kurtlar Vadisi", "Bizim Aile", "Çiçek Taksi" ve "Kurtuluş" başta olmak üzere 100'e yakın dizi, sinema ve tiyatro projesinde yer alan Devrim Parscan, uzun yıllar Şehir Tiyatroları bünyesinde birçok oyunda rol aldı.

 

Ünlü Hannibal karakterini oynayan 82 yaşındaki Anthony Hopkins 253 gündür karantinada!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü Hannibal karakterini oynayan 82 yaşındaki Anthony Hopkins 253 gündür karantinada!
Emine Erdoğan bazı televizyon dizilerini eleştirdi: Zorbalar rol model gibi lanse edilmesin!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan bazı televizyon dizilerini eleştirdi: Zorbalar rol model gibi lanse edilmesin!
Akın Akınözü 'Yakışıklı erkek oyuncu’ ödülünü aldı!

İLİŞKİLİ HABER

Akın Akınözü 'Yakışıklı erkek oyuncu’ ödülünü aldı!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0