Eski TRT spikeri Aylin Özmenek, kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti! Aylin Özmenek kimdir?

Birçok spikerin yetişmesinde de emeği olan eski TRT spikeri Aylin Özmenek, yeni tip koronavirüse karşı verdiği mücadele sonrasında tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti.

TRT'nin ilk spikerlerinden Özmenek, TRT Ankara Radyosu'nda 44 yıl spikerlik ve diksiyon uzmanı olarak çalıştı. Özmenek, uzun yıllar TRT Radyo 3'te Gençlere, Beyaz Perde'den, Ses Ustaları, Yeni Plaklar Yeni Yorumlar gibi çok sayıda klasik ve hafif müzik programları yaptı.

BİRÇOK İSMİN YETİŞMESİNDE ÖNEMLİ ROL OYNADI

Yıllarca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın hafta sonu konserlerinin canlı yayınlarını sunan Özmenek, birçok spikerin yetişmesinde de önemli rol oynadı. Ağustos 2020'de hayatını kaybeden gazeteci Varlık Özmenek'in eşi olan Aylin Özmenek, TRT Televizyonu'nda da bazı programlarda görev aldı.

Aylin özmenek vefat etti

Aylin özmenek vefat etti

PAZARTESİ GÜNÜ DEFNEDİLECEK

79 yaşında vefat eden Özmenek'in naaşı, 4 Ocak Pazartesi ikindi namazını takiben Kocatepe Camisi'nde kılınacak namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedilecek.

AYLİN ÖZMENEK KİMDİR?

Aylin Özmenek, 1942 yılında İstanbul'da doğdu. Spikerliğe İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdikten sonra, 1963 yılında İzmir Radyosu sınavlarını kazanarak başladı. Daha sonra kısa bir süre Ege Bölgesi profesyonel rehberliği yapan Özmenek, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın öğrencisi oldu. TRT'nin kurulmasıyla beraber, TRT'nin ilk spikerlerinden biri olan Özmenek, kurum tarafından 1969 yılında BBC Türkçe servisine gönderildi ve 1970 yılında TRT Ankara Radyosu'nda göreve başladı. Buradaki görevinin yanı sıra Almanya Köln Radyosu ve Hollanda NOS Radyo - Televizyonu'nda Türkçe diksiyon dersleri verdi. Aylin Özmenek, Başkent Üniversitesi Radyo ve Televizyon'unda, Gazi Üniversitesi'nde, İçişleri Bakanlığı kaymakam adaylarına, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu üyelerine, Polis Akademisi öğrencilerine, Milli Eğitim Bakanlığı Radyo Televizyon Eğitim Merkezi'ndeki öğretmenlere çeşitli zamanlarda ders verdi. Kıbrıs, BRT'de (Bayrak Radyo ve Televizyonu) Kıbrıs Medya Center'da Radyo ve Televizyon spikerlerin yetiştirilmesine emek verdi. Çeşitli zamanlarda TRT Televizyonu'nda da görev aldı. GAP yayınlarının başlamasıyla birlikte Güneydoğu Anadolu'ya yönelik kadın programları, Türk El Sanatları, Avrupa'da Kültür ve İnanç gibi programların sunuculuğunu yaptı. "Çabam; ana dilimizin kuşaklar arasında doğru kullanılmasını sağlamak, yaşamsallığını benimsetmek ve güzelliğini gelecek nesillere aşılamak çabasıdır" diyen Aylin Özmenek, ODTÜ Mezunları derneği, TÜBİTAK gibi kurumlarda etkili, güzel ve toplum önünde kendini ifade edebilme atölyeleri yaptı. Özmenek, altı yıl da Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu "Radyo Televizyon programcılığı" bölümünde " Etkili ve Güzel konuşma" ve "Radyo- Televizyon haberciliği" dersleri verdi.

Küçük çocuk, ördeklerin gölette yuva yapmasına yardım ediyor!

İLİŞKİLİ HABER

Küçük çocuk, ördeklerin gölette yuva yapmasına yardım ediyor!
Efsane dizi Kurtlar Vadisi, yeni adıyla ekranlara geliyor!

İLİŞKİLİ HABER

Efsane dizi Kurtlar Vadisi, yeni adıyla ekranlara geliyor!
Hümeyra: İyi değilim işte!

İLİŞKİLİ HABER

Hümeyra: İyi değilim işte!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0