Ebru Gündeş hakkında zarara uğradığı Kanlıca'daki yalıyla ilgili kritik karar!

Ünlü sanatçı Ebru Gündeş, Kanlıca'dan aldığı yalıyla ilgili hem maddi kayba uğradı hem de Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yaptığından dolayı yargılanıyordu. Gündeş hakkında, konuyla ilgili olarak mahkemenin kararı açıklandı.

Arabesk müziğin güçlü seslerinden şarkıcı Ebru Gündeş, geçtiğimiz sene kızı Alara ile beraber oturduğu Kanlıca'daki yalısından ayrılmıştı. Kemerburgaz'da 13 milyon TL’ye villa satın alan Gündeş, rahat edemeyince yeni bir ev arayışına girmişti. Posta'nın yayınladığı haberlere göre bu defa kiralık villaya çıkacağı bilinen Ebru Gündeş, Beykoz Konakları’nda aylık 65 bin TL’ye anlaşıp 75 bin TL kaparo vermişti. Sözleşmeye imza atmadan kararını değiştiren Gündeş, taşınmaktan vazgeçince 75 bin TL kaporası boşuna gitmişti.

MAHKEMEDEN KRİTİK KARAR

Kanlıca'da bulunan yalıda, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yaptığı iddiasıyla yargılanan sanatçı Ebru Gündeş hakkında verilmiş olan beraat kararı, İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 15. Ceza Dairesi, istinaf başvurusunu karara bağladı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün istinaf başvurusunu değerlendiren ceza dairesi, bu başvuruyu esastan reddetti ve yerel mahkemenin kararında, usul ile esasa ilişkin herhangi bir aykırılığın bulunmadığını, ayrıca delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığını belirtti. İstinaf başvurusunun esastan reddedildiğinin ifade edildiği karar neticesinde, Ebru Gündeş hakkında verilen beraat kararı onanmış oldu.

BİR YORUM YAPIN 0