Ahmet Kural ile Sıla Gençoğlu davasında yargılama başladı

Müzisyen ve şarkıcı Sıla Gençoğlu'nu darp ettiği gerekçesiyle üç ayrı suçtan toplamda 1 yıl 4 ay hapis cezası alan oyuncu Ahmet Kural hakkında verilen karar, İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmuştu. Yargılama bugün başladı. Savcı mütalasını verdi. Ünlü oyuncu için 1 yıl 5 ay hapis cezası istendi.

Şarkıcı ve müzisyen Sıla Gençoğlu'nun 29 Ekim 2018 tarihinde, oyuncu Ahmet Kural tarafından darp, tehdit ve hakarete uğradığı iddialarıyla görülen dava, 22 Nisan 2019 tarihinde karara bağlanmış, İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi Ahmet Kural'ı tehdit suçundan 7 ay 15 gün, basit yaralama suçundan 5 ay, hakaret suçundan ise 4 ay 5 gün olmak üzere toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırmıştı. Ahmet Kural'ın avukatları ise istinafa başvurmuştu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi, başvuruyu kabul emiş ve Ahmet Kural hakkında verilmiş olan kararı, hakaret ve tehdit suçları yönünden bozulmuştu. Üst mahkeme kararı, olayda basit yargılama usulünün uygulanmamasını ve keşif yapılmasını gerekçe göstererek bozmuştu. Kural, bu suçlar sebebiyle bugün yeniden yargılanmaya başladı.

Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya taraflar katılmadı. Tanık sıfatında ilk kez dinlenen E.T., 'Sabah 04.00 -05.00 gibiydi. Arkadaşlarımla oturuyorduk. Bağırma sesleri duyduk. Hakaret,küfür duyduk. Net bir şekilde "O... Seni öldürürüm" dediğini duydum. Sesler kesilince kimseye haber vermedik. Olay basına yansıyınca menajerine sesleri duyduğumuz yönünde durumu bildirdik.' dedi.

Tanık ifadesinin devamında, 'Camın dibinde oturuyorduk. Cam açıktı, Sıla hanımın "Ahmet, dur yapma" dediğini ve vurma seslerini duydum. Yaklaşık 15-20 dakika sürdü bu tartışma sesleri.' dedi.

Ahmet Kural'ın avukatı, soruşturma sırasında sanığa savunma hakkının sunulmadığını, keşif yapılmasını defalarca talep ettiklerini, tanıkların olay seslerini duyduklarını ifade ederken, bilimsel olarak seslerin net bir şekilde duyulmayacağı yönünde olduğunu ve keşfin yapılması talebinde bulundular.

Mahkeme, diğer bir tanık olan Ç.Y.'ın tanık olarak dinlenmesi için getirilmesine, keşif hususunun son tanıktan sonra değerlendirilmesine ve duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesi kararına hükmetti.

SILA GENÇOĞLU'NUN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Sıla Gençoğlu'nun avukatı Rezan Epözdemir ise konu hakkında yazılı bir açıklama yapmıştı. Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

'Basit yargılama usulünün uygulanmaması ve yalnızca 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarına ilişkin olarak olayın yaşandığı evin yanındaki evde bulunan ve sesleri duyduğunu ifade eden tanık H.Z.T'nin olayı duyduğunun sabit olduğu, fakat seslerin içeriğinin net bir şekilde anlaşılabilir düzeyde duyma imkanının bulunup bulunmadığının tespiti için olay mahallinde olay saatine uygun düşecek şekilde keşif yapılması gerektiği gerekçesiyle bozulmuştur.

Görüldüğü üzere Bölge Adliye Mahkemesi tarafından fiziki şiddet neticesi gerçekleştirilen 'kasten yaralama' suçuna ilişkin esastan bozma kararı verilmemiş, sanığın kasten yaralama suçunun gerçekleşmediğine yönelik itirazları esastan reddedilmiş, sadece diğer tüm davalarda karar verildiği gibi dava sonrası yürürlüğe giren basit yargılama usulünün tatbik edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Türkiye'nin kanayan yarası olan kadına karşı şiddetle mücadeleyi sekteye uğratan erkek şiddetini meşrulaştırmaya matuf, gerçek dışı ve eksik haber ve yorumlara itibar edilmemesi gerekliliğini kamuoyunun bilgisine sunarız.'

Bergüzar Korel'e takipçisinden şoke eden mesaj: Gebermeniz için her gün...

İLİŞKİLİ HABER

Bergüzar Korel'e takipçisinden şoke eden mesaj: Gebermeniz için her gün...
Ünlü oyuncu Berkay Ateş kuralları hiçe saydı! Yakalanınca panik yaptı

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü oyuncu Berkay Ateş kuralları hiçe saydı! Yakalanınca panik yaptı

BİR YORUM YAPIN 1

muhammed kaya 3 yıl önce

Kadına şiddeti şiddetle red etmekle birlikte bir çok kadının bunu karşı silah olarak kullanıp erkeklere cinnet getirecek hakaretler edip hadi erkeksen bana dokun dediğini biliyorum. vel hasılı islam ahlakı olmayınca kul arsız olur.

Toplam 2 beğeni