Ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez Ayasofya Camii'nde Abdülhamid Han oyununu sergiledi

Kuruluş Osman dizisinde Demirci Davut karakterini canlandıran sanatçı Ahmet Yenilmez, bir ilke imza attı. Sanatçı, Türkiye Gençlik Vakfı'nın organizasyonunda Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde , Osmanlı Devleti'nin 34. padişahı Abdülhamid Han'ın hayatını canlandırdığı Usta adlı tuluat oyunundan bazı sahneler sundu.

Atv'nin fenomen dizisi Kuruluş Osman'da Demirci Davut karakteriyle seyirci karşısına çıkan usta sanatçı Ahmet Yenilmez, Türkiye Gençlik Vakfı'nın organizasyonuyla bir ilke imza attı. Yenilmez, Osmanlı Devleti'nin 34. padişahı Abdülhamid Han'ın hayatını anlatan tuluat sanatının bir örneği olan Usta adlı oyunundan bazı kesitleri, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde oynadı. Yenilmez, 'Ayasofya çok önemli. Niyetimizde halismişiz ki, Allah bize bunu nasip etti.' ifadesini kullandı.

Doğaçlama şekilde ilerleyen oyunda Yenilmez, Abdülhamid Han'ın kişilik ve karakter özelliklerinin yanı sıra Şişli Etfal Hastanesi'nin açılması, Darülaceze'nin kurulması gibi ilkleri de sıraladı. 'Açılışına sağlığım sebebiyle katılamamıştım. Gelmişken namazımı da kıldım.' diyen Yenilmez, Abdülhamid Han'ın ölüm yıldönümü olan 10 Şubat'ta, Yıldız Sarayı ya da Beylerbeyi Sarayı'nda oyunu, dijital olarak seyirciyle buluşturacak.

'HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI'

Yaşadığı mutluluğu ifade eden Yenilmez, 'Yıllar evvel Ajda Pekkan'ın 'Petrol' şarkısına Topkapı Sarayı ve Ayasofya'da klip çekmişti. O zamandan beri böyle kutsal yerlerde oyun oynamayı çok istemiştim" diyen Yenilmez, şöyle devam etti: "Tiyatro, her yerde oynanır. Neden camilerimizde meddah geleneğinden eserler ortaya koymayalım? Ben kutsal mekanlarda tuluat yapmaya yabancı değilim. Yıllar önce Kabe'de ve Medine'de 1071'den 15 Temmuz'a başlığı altında tuluat sergilemiştim, hüngür hüngür ağlamıştık hep beraber. 'Akif' oyununu yurt dışında kilisede oynadım. Allah'ım bana o mübarek topraklarda vedalık nasip etti. Şimdi de Ayasofya'da bu şehri anlatmayı nasip etti. Buranın yeniden ibadete açılmasına vesile olan Sayın Cumhurbaşkanımız'a teşekkür ediyorum.' açıklamasında bulundu.

Uyanış: Büyük Selçuk'ta şaşırtan ayrılık! Hasan Sabbah yani Gürkan Uygun veda mı etti?

İLİŞKİLİ HABER

Uyanış: Büyük Selçuk'ta şaşırtan ayrılık! Hasan Sabbah yani Gürkan Uygun veda mı etti?
Pandemide havacılık sektöründe alınan önlemler!

İLİŞKİLİ HABER

Pandemide havacılık sektöründe alınan önlemler!

BİR YORUM YAPIN 0