Aysel Gürel'in mirasçısı Mehtap Ar davayı kazandı! ‘Sen Ağlama' tazminatı 23 bin TL!

Ünlü söz yazarı Aysel Gürel'in mirasçısı Mehtap Ar, annesinin bestelediği ‘Sen Ağlama' şarkısını izinsiz kullandığı gerekçesiyle açtığı davayı kazandı. 23 bin TL'lik tazminat, 16 yıllık faiziyle Ar'a ödenecek.

Müzik dünyasında sayısız şarkıya imza atan söz yazarı Aysel Gürel’in mirasçısı Mehtap Ar, annesinin bestelediği, Sezen Aksu’nun okuduğu Sen Ağlama şarkısını izinsiz kullanılmasına izin vermedi. Annesinin varisi sıfatıyla Müzik Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği’ne (MSG) üye olan Mehtap Ar, telefonda bekleme müziği olarak kullandığı iddiasıyla İGDAŞ’a (İstanbul Gaz Dağıtım AŞ) dava açtı. Sezen Aksu’nun kazandığı mahkeme sonrası bu durumdan haberdar olan Mehtap Ar da hak sahibi olarak eserin kendisinden izin alınmadan kullanıldığını söyleyerek açtığı davayı kazandı.

16 YILLIK FAİZİYLE ALACAK

Mahkeme, 23 bin lira tazminatın 16 yıllık faiziyle birlikte davalı İGDAŞ’tan alınarak Mehtap Ar’a ödenmesine karar verdi.

Dilan Çıtak Tatlıses yasağı ihlal etti, polisle tartıştı!

İLİŞKİLİ HABER

Dilan Çıtak Tatlıses yasağı ihlal etti, polisle tartıştı!
Sedef Avcı'dan anlamlı hareket... 'Otizmli çocuklara umut olalım'

İLİŞKİLİ HABER

Sedef Avcı'dan anlamlı hareket... 'Otizmli çocuklara umut olalım'

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0