Orhan Gencebay'ın son sağlık durumu nedir? Doktorundan açıklama...

Çukura düşüp sol parmağını kıran Orhan Gencebay'ın doktoru usta sanatçının sağlık durumu ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

76 yaşındaki usta sanatçı Orhan Gencebay, evinin yakınlarında yürüyüş yaparken başına talihsiz bir kaza gelmişti. Yürüyüş yaptığı sırada çukura takılıp düşen Gencebay, sol işaret parmağını kırarak hasar aldı. Acı içerisinde kıvranarak taksiye zor binen Gencebay ilk önce eve uğrayıp eşini alarak alelacele hastaneye gitmişti. Orhan Gencebay’ın parmağına atel takılacağı öğrenildi. Sanatçının daha öncesinde de çukura düşerek hastanelik olduğu gündeme gelmişti. Gencebay'ın doktoru Op. Dr. Muzaffer Gökhan Kahraman şu açıklamayı yaptı:

''Orhan Gencebay, iki gün önce yürüyüş yaparken ayağının takılması nedeniyle düşmüş, özellikle sol el parmakları ve el bilek bölgesinde travma meydana gelmiştir. Şişlik ve morarma olarak bilinen ekimoz durumu özellikle parmaklara oturan ağrıda şiddetini artırınca tedavisine başladık. Tetkiklerinin ardından, sol el 2. parmak PIP ekleminde Phalanx köşe kırığı tespit edilmiştir. Her kırık, her yaralanma bizde önemlidir. Lakin el parmaklarını bu kadar ustaca kullanan duayen bir müzisyen için parmak hareketinde kısıtlılık kalmaması çok daha önem arz eder.''

Gencebay'ın sol el 2. parmağı ve el aya bölgesi atele alınmış olup, haftada bir yapılacak Xray ve tomografi tetkikleriyle tedavisi takip edilecektir. Kırığın kaynaması sonrasında ise bir fizik tedavi programı uygulanacak ve parmak hareketlerin de olası ihtimal hareket kısıtlıkların önüne geçilecektir.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'yi tanıtacak 19 şefi seçti

İLİŞKİLİ HABER

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'yi tanıtacak 19 şefi seçti

BİR YORUM YAPIN 1

Ahmet 3 yıl önce

Çok büyük geçmiş olsun. ALLAH korumuş. ALLAH Ailesine,Türkiye'ye ve biz sevenlerine bağışlasın. Selamlar, saygılar...