Kırmızı Oda 'Delikanlı Sadi' kimdir ve hangi kitapta? Sadi Bey'i oynayan Erkan Petekkaya kimdir

Başrolünde Binnur Kaya'nın yer aldığı ve Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nun romanlarından uyarlanan hikayeleri yansıtan Kırmızı Oda'ya, ünlü sanatçı Erkan Petekkaya da dahil oldu. Petekkaya'nın canlandırdığı Sadi karakteri ise hangi kitapta olduğu ve hikayesiyle merak konusu oldu. Erkan Petekkaya ve karakteri Sadi hakkında merak edilenler, haberimizde.

Uzun süredir ekranda yer almayan sanatçı Erkan Petekkaya, yaşanmış psikolojik olayların anlatıldığı Kırmızı Oda dizisiyle geri döndü. 22. bölümden itibaren diziye dahil olan Petekkaya, Delikanlı Sadi adı verilen bir karakterin hayatını canlandırmaya başladı. Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nun romanlaştırdığı hasta terapilerini yansıtan dizi sonrasında, Budayıcıoğlu'nun kaleme aldığı kitaplar da ilgi görmeye başladı. Dizinin sıkı takipçileri de, Petekkaya'nın canlandıracağı Sadi'nin hikayesinin hangi kitapta yer aldığını araştırmaya başladılar. 

Petekkaya'nın katılımı sonrasında dizinin reytinglerinde yeniden yükselmeler başladı.

KIRMIZI ODA SADİ BEY KİMDİR?

Kırmızı Oda'da yer alan Sadi, lüks ve karanlık hayatı olan bir karakter. Sadi, anlatacaklarıyla geçmişinde yaşadıklarıyla da seyirciyi şaşırtacak. Sadi Bey'in hikayesi, hangi kitapta yer alıyor sorusu, dizi yayınlandıktan sonra cevap bulacak.

ERKAN PETEKKAYA KİMDİR?

12 Aralık 1971 tarihinde aslen Diyarbakırlı olan bir ailenin çocuğu olarak Elazığ'da doğdu. Çocukluğunu İstanbul'un Anadolu Yakası'nda geçirdi. Fenerbahçe Lisesi'ni bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

1993 yılından bu yana kadrolu Devlet Tiyatroları sanatçısı olan Petekkaya, uzun yıllar Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda sahne aldı. 1994 yılında şaka programıyla sunuculuğa, 1998 yılında ise set oyunculuğuna başladı.

Aynalı Tahir, Serseri, Köpek, Beyaz Gelincik, Öyle Bir Geçer Zaman ki ve Paramparça gibi unutulmaz dizilerde başrol oynamıştır. Aynalı Tahir ve Serseri dizisindeki rolleriyle tanınmıştır. Evli ve bir çocuk babası olan Petekkaya, ayrıca restoran işletmeciliği de yapmaktadır.

CZN Burak Özdemir’den yine duygulandıran paylaşım! Yardım eli bu sefer de ‘Hiko Baba’ya uzandı…

İLİŞKİLİ HABER

CZN Burak Özdemir’den yine duygulandıran paylaşım! Yardım eli bu sefer de ‘Hiko Baba’ya uzandı…

BİR YORUM YAPIN 0