Aşık Sefai'den yıllar sonra gelen Ahmet Kaya itirafı

Bir dergiye röportaj veren sanatçı Aşık Sefai, bir konseri sırasında slogan atan gruba Ahmet Kaya ile ilgili söylediği söz sonrasında, kendisinin o gece Kaya tarafından arandığını ve Kaya'nın kendisine, 'Benim için söylediğin ifadelere istinaden aradım. Sen de benim mert düşmanımsım.' dediğini aktardı.

Aylık olarak Ayarsız adlı dergide Mehmet Yusuf Savaş'a röportaj veren ülkücü camianın önde gelen sanatçılarından Aşık Sefai, röportajı sırasında geçmişte Ahmet Kaya ile yaşadığı bir olayı anlattı. Sefai, konseri sırasında slogan atan kalabalığa şarkıcı Ahmet Kaya hakkında söylediği sözler sonrasında Kaya'nın kendisini arayıp, 'Benim için söylediğin ifadelere istinaden aradım. Sen de benim mert düşmanımsın.' dediğini açıkladı.

Röportajı gerçekleştiren Savaş'ın, 'Ahmet Kaya'nın sizinle ilgili 'Bana Sefai'yi verin bütün solcu sanatçılar sizin olsun' şeklinde bir cümlesi olduğu söyleniyor. Kendisiyle hayattayken bir irtibatınız oldu mu?' şeklindeki sorusuna yanıt veren Aşık Sefai, 'O cümle, Unkapanı'nda konuşulmuş. O meclisteki arkadaşlar anlattı. Sohbet esnasında, 'Sağda sanatçı mı var…' diye konuşuluyormuş. Kendisi de Allah rahmet eylesin, öldü gitti. Ölüden şeytan bile elini çekiyor. 'Ne demek' demiş, 'Soldaki sizin sanatçı gördüğünüz insanlar sizin olsun, bize Sefai'yi verin' demiş. Bu böyle bir de Bostancı Kültür Merkezi'nde programa çıkmıştım. Slogan atıyorlardı, 'Vur, vur inlesin Ahmet Kaya dinlesin' diye ben de saz kestim. 'Ya kardeşim niye bağırıyorsunuz' dedim 'Ahmet Kaya mert düşman. Adam içindekini söylüyor. Bir söz vardır, 'Neredesin mert düşmanım, nerede/ Namert dostlar dolaşır yörede' Ama bu çok tehlikeliydi. Salonda hava buz gibi düştü.' ifadelerini kullandı.

O akşam Ahmet Kaya'nın kendisini aradığını söyleyen Sefai, 'O gece 02:30 gibi numarayı nereden bulduysa, aradı, 'Benim için söylediğin ifadelere istinaden aradım. Sen de benim mert düşmanımsın,' dedi teşekkür etti, kapattı. Bir de Frankfurt'ta konserlerimiz aynı güne denk geliyormuş. Benimki ile çakışmasın, Sefai Baba'ya sıkıntı çıkmasın diye programını bir hafta sonraya ertelemiş. Bunu bana (Türk-İslam) Federasyon'dan sonra söylediler.' açıklamasında bulundu.

Hercai dizisinde beklenmedik ayrılık! Ünlü isim projeye veda etti

İLİŞKİLİ HABER

Hercai dizisinde beklenmedik ayrılık! Ünlü isim projeye veda etti

BİR YORUM YAPIN 0