Çok takipçi başarı mı demek? İpek Tuzcuoğlu'nun algı eleştirisine meslektaşlarından cevap geldi

Ünlü tiyatrocu ve eğitmen İpek Tuzcuoğlu, günümüzün oyunculuk algısını eleştirmiş ve bir kişinin sosyal medyada çok takipçili olmasının, o'nun en başarılı isim olduğu anlamına gelmeyeceğini söylemişti. Ünlü isimlerden bu açıklamaya hem destek hem de karşı bir yanıt geldi.

Şimdilerde TRT dizisi Tövbeler Olsun'da başrol oynayan ünlü tiyatrocu ve eğitmen İpek Tuzcuoğlu, Akşam TV'ye röportaj vermişti. Tuzcuoğlu burada, var olan 'oyunculuk eşittir sosyal medya' algısını eleştirmişti.

Ünlü sanatçı, 'Bir oyuncunun 3 milyon takipçisinin olması onun en başarılı olduğu anlamına gelmez. Hiç takipçisi olmayıp çok iyi rol yapan, iyi yeteneklerimiz var. Fakat şu anki durumda sektörde, Instagram takipçi sayısına göre rol dağılımı yapıldığı oluyor. Bunu doğru bulmuyorum.' açıklamasında bulunmuştu.

Tuzcuoğlu'nun bu eleştirisine meslektaşlarından cevaplar geldi. Genç oyuncu Bestemsu Özdemir, 'Takipçi sayısının çok olması o oyuncunun başarılı olduğu anlamına gelmemelidir. Sadece bin takipçisi olup çok başarılı olan oyuncular var. İki, üç yıldır hayatımızda olan Instagramla başarıyı değerlendirmemeliyiz. Biz bu işi ruhumuzla yapıyoruz. Kriterimiz bu olmamalı.' diyerek Tuzcuoğlu'na destek verdiğini açıkladı.

Türkiye'nin ilk kadın spor spikeri olan Burcu Esmersoy da aynı desteği gösterdi. Esmersoy, 'Takipçi sayısına göre isim seçenler eğer marka ise bu normal ama bir diziden ya da filmden bahsediyorsak hoş değil, oyuncu olanlara daha çok iş imkanı sağlanmalı.' dedi.

Barış Arduç polemiğe girmek istemediğini söylerken, Hale Soygazi'den karşıt bir tepki geldi. Ünlü sanatçı, 'Yok öyle bir şey inanmıyorum, yapımcıların kriteri bu olamaz.' derken ünlü tiyatrocu Yosi Mizrahi de, 'Takipçi sayısının reytinge bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Instagram'da çok fazla sahte hesap var bir de çok fazla çocuk takipçi. Şimdi binlerce çocuk izleyicisi olan bir oyuncunun reytinge ne kadar katkısı olabilir. Gerçek oyuncular hancı, yüksek takipçililer ise yolcu.' dedi.

Ünlü sanatçı Mazhar Alanson 'asla yapmam' diyerek açıkladı!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü sanatçı Mazhar Alanson 'asla yapmam' diyerek açıkladı!

BİR YORUM YAPIN 1

HASAN 3 yıl önce

aman aman ! sakın trt ve hükümetten yana iyi bir şey deme yoksa sadece kendi bağnaz fikirlerini santçılık kisvesindekiler linç eder