Kuruluş Osman'ın Çömlekçi İdris'i Bahtiyar Engin gurur ve mutluluğunu paylaştı!

Türk tiyatrosunun usta ismi Bahtiyar Engin, Kuruluş Osman dizisinde Çömlekçi İdris karakterini canlandırıyor. Engin, oynadığı rol, sette duyduğu güven ve başarısı hissine dair açıklamalarda bulundu. Usta sanatçı yıllar sonra Ahmet Yenilmez ile bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu da ayrıca belirtti.

Atv'nin reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman’da Çömlekçi İdris karakterini canlandıran Bahtiyar Engin, rolü ve çalıştığı Kuruluş Osman dizisi hakkında açıklamalarda bulundu. Engin, dizinin yapım şirketi olan Bozdağ Film'in platosunun sahip olduğu başarıyla ilgili, 'Kuruluş Osman dizisi benim şimdiye kadar televizyonda var olduğum işler içerisinde en farklısı, en çarpıcısı oldu. İlk okuma provasına geldiğimizde sevgili yönetmenimiz Metin Günay, yapımcımız ve proje tasarımcımız Mehmet Bozdağ Bey dediler ki ‘Burası çok güzel bir yer oldu, boş zamanlarınızda gelip gezin burayı.’ Ben de tiyatro kökenli bir oyuncu olduğum için uzun yıllar teknik olarak alan, dekor, atmosfer ilgimi çeken konular olduğu için Bozdağ Film Platosu benim çok dikkatimi çekti. Benim için ‘Kuruluş Osman’ dizisinin en çarpıcı yanı böyle bir mekanın hazırlanmış olmasıdır. İnsanın gururunu da okşuyor çünkü benim ülkem de artık dönümlerle ifade edilen araziler üzerinde platolar var demek, bir tiyatro oyuncusu için bir ilktir. Hep belgesellere, büyük Hollywood yapımı stüdyolara uzaktan bakıp ‘Hiçbir zaman böyle bir şeyin içinde olamayacağız’ dediğimiz bir yerden, bambaşka bir yere gelmiş olduk.' ifadelerini kullandı.

Canlandırdığı Çömlekçi İdris karakteri hakkında da ilk kez konuşan Engin, 'İdris, Demirci Davut ile Hacıvat-Karagöz gibi olan, sürekli paslaşıp şakalaşan, obanın gülen yüzü ama başka bir tarafa doğru kaydı. İdris biraz kulvar değiştirdi ama henüz bilmiyoruz tabii nereye varacağımızı.' şeklinde konuştu. Ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez ile eskiden de tanıştıklarını belirten ünlü sanatçı, 'Kuruluş Osman setini kutlamak gerekiyor. Pedagojik bir başarı olduğunu düşünüyorum. Benim için biraz da Ahmet Yenilmez’le buluşma oldu bu set. Ahmet Yenilmez, benim çocukluktan beri ağabeyim, köylüm ve mahallelimdir. O kadar güzel bir atmosfer var ki burada, gençlerle, yaşı, kuşağı fark etmeksizin çok iyi anlaşıyoruz. Ahmet Yenilmez’i bir kenara koyarım ama anlaşamadığım, sevmediğim kimse yok sette.' sözlerini kullandı.

Yenilmez ile yaşadıkları keyifli anlara da ayrıca değinen usta sanatçı, Tamer Yiğit ve Cüneyt Arkın gibi büyük isimlerle çalışıyor olmanın mutluluğunu da şu sözlerle ifade etti:

'Yıllar sonra Ahmet Ağam ile karşılıklı oynamak müthiş eğlenceli. Birbirimizi yıllardır tanıdığımız için biz aslında kameranın görmediği bazı muziplikler yapıyoruz birbirimize. Bir de tabii Tamer Yiğit ile aynı projede çalışmak, tanışmak benim için çok önemli. Keza Cüneyt Arkın öyle. Çok değerli insanlarla tanışmış oldum bu iş sayesinde.'

KURULUŞ OSMAN KOSTÜMLERİNİ BUGÜN GİYİP SOKAĞA ÇIKARIM

'Ben kostümlere büyük hayranlık duyuyorum. Rol için giydiğim kostümleri keşke bugün biz Türkler olarak hala giyiyor olsaydık. İlk yapılan kostümdeki yeleği çok seviyorum. Onu tasarımcıya ve yapıma danışıp iş bittikten sonra benim için ayırmalarını isteyeceğim. Bir askıyla duvara veya tiyatroda bir yere asarak kullanırım diye düşünüyorum.' diyen Engin, '1200’lerin sonlarına doğru bir dönemi yansıtıyoruz ya burada, ne kadar güzel kültürümüz varmış bizim ve kostüme ne kadar hoş yansıyabiliyormuş. Ben bugün de giyer ve sokağa çıkarım bu kostümlerle ama dünya değişirken, modacıların o döneme bakmasını öneririm.' ifadelerini kullandı.

'MEHMET BOZDAĞ BEY ÇOK İYİ BİLDİĞİ BİR İŞİ YAPIYOR'

Yapımcı ve proje tasarımcısı Mehmet Bozdağ'ın başarısına dikkat çeken ve duyduğu güveni belirten ünlü sanatçı, şu ifadeleri kullandı:

'Bu sette kendinizi emanet edebiliyorsunuz. Diyorsunuz ki; ‘Bu işin başındaki isim, bu alanın tahsilini yaptı. Çok iyi bildiği bir işi yapıyor, çok iyi bildiği bir şeyi yazıyor. Ben sorgulamıyorum mesela Mehmet Bozdağ Bey’in senaryolarını. Mehmet Bozdağ Bey öyle yazdıysa kesin çok iyi araştırmıştır diyorum.'

Can Yaman İtalyan dizisi Sandokan'dan rekor ücret alacak!

İLİŞKİLİ HABER

Can Yaman İtalyan dizisi Sandokan'dan rekor ücret alacak!

BİR YORUM YAPIN 0