Ali Kocatepe ve Nükhet Duru arasındaki tartışma büyüyor!

Ali Kocatepe, “Melankoli”, “Ben Sana Vurgunum” ve “Benimsin Diyemediğim” adlı bestelerinin Nükhet Duru’nun “Hikayesi Var” adlı albümünde yer almasına önce onay verdiği ancak düetleri beğenmediği için kararından vazgeçtiği iddiasını yalanladı. Kocatepe, Duru hakkında yeni bir açıklamada bulundu.

Usta sanatçı Nükhet Duru’nun unutulmaz şarkılarını bir arada topladığı “Hikâyesi Var” albümünün hazırlanma sürecini anlatan “Duru Olmak” belgeseli yayınlanınca Duru ve müzisyen Ali Kocatepe arasında kriz patlak verdi. 

Belgeselde Kocatepe’ye ait “Ben Sana Vurgunum” şarkısı yayınlanırken “Bu şarkının bestecisinin kayıtlar sona erdikten sonra iznini geri çekmesi sonucu, bu sahnede ses kullanılamamaktadır” ibaresi yer aldı. Bu ibarenin ardından Kocatepe’nin “Melankoli”, “Ben Sana Vurgunum” ve “Benimsin Diyemediğim” adlı bestelerinin albümde yer almasına önce onay verdiği ancak Teoman ve Kenan Doğulu’nun performansını beğenmediği için iznini geri çektiği öne sürüldü.

Sanatçı, iddialara şu yanıtı verdi: “Ben sadece saygı istiyorum. Uzun yıllardır emrivaki yaparak bitmiş işlerle karşıma çıkıyor. Düetler albümü yapacağını da ilk kez iki yıl önce Kelebek’te okudum. Sonra buluştuk. Şarkılarımla ilgili projelerini önceden benimle paylaşması gerektiğini söylediğimde bana hak verdiğini söyledi. Daha sonra uyarılarımın dikkate alınmadığını görünce albümde kullanmak istediği üç şarkıma izin vermeyeceğimi bildirdik. Ne maket dinledim, ne de şarkıların bitmiş halini. Hangi izni verdim ki geri çekeyim.”

Nükhet Duru, Armağan Çağlayan’ın YouTube kanalına konuk oldu. Sanatçı, “Ali Kocatepe ile aranız bozuk mu” sorusuna şu yanıtı verdi: “Kırgınım. O da bana kırgınmış. Bozulduğumu söyleme huyum yok. Uzaklaşıyorum. Ve sonunda vefasız Nükhet oluyor.”

Ali Kocatepe, Nükhet Duru’nun belgeselde kendisini kastederek söylediği “Ama hani bazı gönül kırıklıkları vardır ki, tamir olmaz” sözlerine de yanıt verdi: “Önce Nükhet Hanım istediği şarkıyı kendi malı gibi görüp izin almadan kullanamayacağını öğrenmeli. Benim kararım onun saygısızlığına karşıdır. Gönlüm onun için kırıktır.”

Duru hakkında yeni bir açıklamada bulunan Kocatepe, '2 yıl önce Kelebek’in manşetinde bir haber... Nükhet Duru düetler albümü yapıyor ve benim üç bestem bu albümde yer alacakmış! ‘Melankoli’, ‘Ben Sana Vurgunum’ ve ‘Benimsin Diyemediğim’. Kendi bestelerimin de içinde olduğu bir projeyi, gazete haberi aracılığıyla öğreniyorum. Yine, ‘Ali’yi haberdar etmeye gerek yok. Kabul ettiririm’ düşüncesi. Ben tepki gösterince bin tane özür, gözyaşı... Mesajlar... Son bir fırsat verdim, ‘Şarkılarımı kimlerle okuyacaksan benimle paylaş’ dedim. Her şey bittikten sonra ortaya çıktı. Sonunda albüm bu üç şarkı olmadan çıktı. Şimdi bu belgesel aracılığıyla benden intikam almaya kalkıyor. Bu neyin kini, bu neyin öfkesi!' dedi.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0