Nükhet Duru mahkemeye verilen belgeseli 'Duru Olmak' hakkında ilk kez konuştu

Ünlü sanatçı Nükhet Duru'nun Netflix'de yayınlanan belgeseli Duru Olmak için durdurma kararı alınmıştı. Belgesel film şimdi de mahkemeye verildi. Yaşanan olaylar sonrası usta sanatçıdan ilk açıklama geldi.

Nükhet Duru'nun “Hikâyesi Var” albümü için çekilen belgesel ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Filmin yönetmeni Mu mahlaslı Mustafa Tunç, Hürriyet Kelebek’ten Sinem Vural’a konuştu ve belgeselin mecra satışının onayı ve bilgisi dışında yapıldığını iddia etmişti. Yapımcı Evren Ercan ile yönetmen Mustafa Tunç arasındaki telif tartışması konusunda uzlaşma sağlanana kadar belgeselin yayınını durdurma kararı alınmıştı. Mu Tunç ve müzisyen ağabeyi Orkun Tunç konuyu mahkemeye taşıdılar.

  • Duru Olmak belgeselinde, Nükhet Duru'nun düet çalışmalarının hikayesini anlatıyor.
     
  • Belgeselde Teoman, Kenan Doğulu, Zeynep Bastık, Kalben gibi şarkıcılar da yer alıyordu.
     

Nükhet DuruİLİŞKİLİ HABERNükhet Duru'dan yönetmen Mu Tunç'a cevap!

En Prodüksiyon ve yapım şirketinin ortakları olan sanatçı Nükhet Duru ile Evren Ercan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 10 bin dolar maddi, 400 bin lira da manevi tazminat istemi ile dava açıldı. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan davaya göre Nükhet Duru, 2 yıl önce klip çekmek için Mu Tunç’a bir teklif gönderdi. Stüdyoda gerçekleşen çekimler sırasında Tunç, Duru ve Evren Ercan'a "Duru Olmak” adlı belgesel fikrini iletti ve kendisine gelen teklifi kabul etti. Belgeselin isim ve konusunu da Tunç belirledi ancak iddiaya göre bir dijital platformdan gelen teklif ve sözleşme imzalama süreci sırasında şirketin Tunç'a karşı tavrı değişti. 

Orkun Tunç ise belgesel için 9 adet film müziği besteledi. Kardeşler film yayımlanmadan önce sözleşme imzalamak istediler ancak Evren Ercan sözleşme imzalamayacağını söyleyip kanuna ve hakkaniyete aykırı bir şekilde dijital platformla 3 yıllık bir sözleşme imzaladı. Dilekçede, “Eser sahibinin izni olmadan filmin yayınlanması Mu Tunç ile abisi Orkun Tunç’u maddi ve manevi zarara uğratmıştır. Kişilik hakları ağır saldırıya uğramıştır” ifadeleri yer aldı.

Konuyla ilgili hakkını hem Türkiye hem de yurt dışındaki mahkemelerde arayacağını söyleyen yönetmen Tunç, Nükhet Duru'ya karşı da kırgınlığının olduğunu şu sözlerle açıklamıştı:

'İki senemi canımı dişime takarak çalıştım, sadece kendisine duyduğum saygıdan ötürü bu eseri ortaya çıkarmak için emek verdim. Hakkımız olanı bizlerle paylaşmamalarının yanı sıra haberimiz olmadan gala yapılmasını ve filmin bir meze filmine çevrilmesini kalbim kırılarak izledim. Üstüne üstlük filmin baştan sona yapımcı, menajer tarafından yapıldığını canlı yayında söyleyecek kadar ileri giderek, bize karşı onur kırıcı davranışlar sergilediler. Kendisine iki senemi verdim ve bir teşekkür bile etmedi.'

Tüm bu yaşanan olaylar sonrası ilk kez konuşan Nükhet Duru, 'Mahkeme şu anda ne durumda ve size göre anlaşmazlık ne?' sorusuna, 'Onunla ilgili dava devam ediyor. Hak yerini bulacak. Bunu zevkle açıklayacağım. Konu dolandırıcılık. Dolandırılmak istendim.' dedi.

Atv dizisi Akıncı'dan kötü haber! Akıncı dizisi final yapıyor

İLİŞKİLİ HABER

Atv dizisi Akıncı'dan kötü haber! Akıncı dizisi final yapıyor
Can Bonomo oğlu Roman ile ilk kez görüntülendi!

İLİŞKİLİ HABER

Can Bonomo oğlu Roman ile ilk kez görüntülendi!

BİR YORUM YAPIN 0