BM Küresel Amaçlar Eylem Ödülü'ne layık görülen Emine Erdoğan'dan paylaşım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sıfır Atık Projesi ve çevreye yönelik diğer çalışmalarından dolayı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Ofisi tarafından bu yıl ilk kez verilen 'Küresel Amaçlar Eylem Ödülü'ne layık görüldü. Erdoğan, o anları bu videoyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kendisinin bizzat yürüttüğü Sıfır Atık Projesi ve çevreye yönelik tüm çalışmalarından ötürü Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın Türkiye Ofisi tarafından bu yıl ilk kez verilen "Küresel Amaçlar Eylem Ödülü"ne layık görüldü.

Beştepe Devlet Konukevi'nde düzenlenen törene BM Türkiye Mukim Temsilcisi Claudio Tomasi, ödülü Emine Erdoğan'a takdim etti.

Emine ErdoğanİLİŞKİLİ HABEREmine Erdoğan'dan TYH Uluslararası Tekstil Fabrikası'na ziyaret

Ödül sonrası bir konuşma gerçekleştiren ve şükranlarını sunan Erdoğan, bilimin önemine dikkat çekerek, 'İşte bu fırsatı değerlendirmeli, geleceğe daha iyi bir dünya bırakmak üzere daha çok çalışmalıyız. Çünkü doğanın tüm kaynakları insanlığın hem bugününün hem de gelecek nesillerinin ortak mirasıdır. Bu mirası, hakkından fazlasını alarak fütursuzca tüketmek asla kabul edilemez.' ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmalarını şöyle sürdürdü:

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

'Tabiatla kurduğumuz ilişki öylesine derindir ki medeniyet tarihimiz doğa için kurulan türlü vakıflarla doludur. Su kaynaklarının korunmasından sokakların temizliğine, hastalanan göçmen kuşların tedavisinden leyleklerin doyurulmasına kadar tarihimizde nice çevre vakfı kurulmuştur. Sıfır Atık Projesi gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğunun küçük bir adımıdır.

Tüketim toplumu genişledikçe çevre sorunları artmıştır. Modern insan tabiata karşı yabancılaşmış hatta üzerinde tahakküm kurma hadsizliğine yeltenmiştir. Bugün ihtiyacımız olan öteki haline gelen tabiat ile aramızdaki mesafeyi kapatmaktır, onun dostluğunu yeniden kazanmaktır. Birleşmiş Milletler gibi küresel çözümler sunan organizasyonların evrensel değerlerini paylaşıyoruz ve kendi özgün kültürel tecrübelerimizle katkı sunmak istiyoruz.'

Emine Erdoğan'a takdim edilen ödül, dünyanın çok naif bir dengeye sahip ve aynı zamanda kırılgan olduğunu temsil ediyor.

Emine Erdoğan, bir dizi konuşma gerçekleştirdi.

Emine Erdoğan, bir dizi konuşma gerçekleştirdi.

Törene katılan isimler arasında; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye İklim Başmüzakerecisi ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, BM Sudaki Yaşam Savunucusu Şahika Ercümen, TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç, Doğal Hayatı Koruma Vakfı Genel Müdürü Aslı Pasinler, TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu ile UNDP yetkili ve medya temsilcileri yer aldı.

Cemal Can Canseven yeni şarkısıyla listeleri alt üst etti

İLİŞKİLİ HABER

Cemal Can Canseven yeni şarkısıyla listeleri alt üst etti
Lösemi hastası Öykü Arin Çukur oyuncularıyla bir araya geldi!

İLİŞKİLİ HABER

Lösemi hastası Öykü Arin Çukur oyuncularıyla bir araya geldi!

BİR YORUM YAPIN 0