70 Baro başkanından Arka Sokaklar'a RTÜK şikayeti

Kanal D'de yayınlanan Arka Sokaklar adlı dizideki gözaltı sahnesi, avukatları ayağa kaldırdı. 70 Baro başkanı dizide geçen, bir avukatı gözaltına alma sahnesiyle ilgili olarak yapımı RTÜK'e şikayet etti.

2006 yılından bu yana ekranda olan polisiye dizi Arka Sokaklar'ın 583. bölümünde yer alan avukatlara yönelik sahnenin çirkin ve sert olduğu iddia edildi. Söz konusu sahneler 70 Baro başkanı tarafından gerekçe gösterildi ve diziyi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na şikayet edildi. Söz konusu şikayet dilekçesinde dizinin yayınlanmış olan 583. bölümünde, avukatlara yönelik haksız ve çirkin muamele ile tahrik unsurunun bulunduğu, polis ve avukatların karşı karşıya getirilmek istendiği ve yayıncı kuruluş ile sorumlular hakkında idari yaptırım uygulanması talebi yer aldı.

Söz konusu sahnede bir avukatın gözaltına alınıyor ve polis memuru, 'Alın şu adamı, kelepçe takın.' diyerek avukata tokat atıyor. Söz konusu sahne sosyal medyada da tepki amacıyla paylaşılıyor.

Usta sanatçı Ümit Besen'den hayranlarını üzecek haber!

İLİŞKİLİ HABER

Usta sanatçı Ümit Besen'den hayranlarını üzecek haber!
Duygusal anlar yaşandı... Faik Öztürk'ten Safiye Soyman anısı!

İLİŞKİLİ HABER

Duygusal anlar yaşandı... Faik Öztürk'ten Safiye Soyman anısı!
Kardeşinin acımasız 1 Nisan şakası TikTok'u salladı!  Milyonlarca tık aldı...

İLİŞKİLİ HABER

Kardeşinin acımasız 1 Nisan şakası TikTok'u salladı! Milyonlarca tık aldı...

BİR YORUM YAPIN 40

Hatıra 3 yıl önce

Normal insanlar tutuklanınca hiç bir şey yapılmıyor, haksızlık olmuyor, ama avukatlar tutuklanınca haksızlık oluyor bu nebiçim adalet!?

akalikilaklaki 3 yıl önce

Avukat olunca bi ayrıcalığımı oluyor. Suç işleyen herkes hakettiğini bulmalı...

Toplam 1 beğeni

kalopika 3 yıl önce

sağlam indirdi adama, eline sağlık...

Maserati 3 yıl önce

Avukatların azılı suçluların cezasını hafifletmek için onlara akıl verdiklerini bilmeyen mi var. Adam 10 kişiyi öldürdüm çıkınca 10 kişi daha öldüreceğim diyor avukatlar katili savunuyor. Bu mu hukuk bu mu vicdan? Avukatlık kutsal falan değildir diğer mesleklerden farkı yoktur o kadar.

Toplam 1 beğeni

hakan 3 yıl önce

çok yanlış olmuş. avukatlar suçlu değil.

Hatıra 3 yıl önce

Nesi suçlu değil acaba

Yorumların Tümünü Okuyun