Usta sanatçı Sezen Aksu telif için mahkemede!

Sezen Aksu, ‘Demo' albümünü haberleştirip, Begonvil şarkısının YouTube yönlendirmesini paylaşan Kültür Servisi adlı siteye telif davası açtı.

Kültür Servisi'nden yapılan açıklamada, "1 Haziran'da, begonviller boy verip, Bodrum'u yasemenler bastığında, Sezen Aksu nerede olur bilinmez, biz Çağlayan Adliyesi'nde hakim karşısında olacağız" denildi. Dava açılmadan önce Kültür Servisi'nin bir arabulucu tarafından arandığı belirtilen açıklamada, 11 bin lira uzlaşma bedeli talep edildiği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Kültür Servisi sitesinden yapılan açıklamada, Sezen Aksu’nun ‘Demo’ albümünü haberleştirip, ‘Begonvil’ şarkısının YouTube yönlendirmesini paylaştığı için telif cezası ödemesi istendiği aktarıldı.

Haberin üzerinden 8 ay geçtikten sonra Sezen Aksu’nun yapım şirketi SN Müzik Yapım’ın şikayeti üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden aranarak ifade vermelerinin istendiği ifade edilen açıklamada, “SN Müzik Yapım, Aksu’nun şarkısının YouTube yönlendirmesine (embed koduna) sitemizde yer verdiğimiz için telif hakkı ihlali gerekçesiyle gazetemizden şikâyetçi olmuştu. Emniyet’te verdiğimiz ifadede ‘Bu paylaşım herhangi bir ticari kazanç ve amaç güdülmeksizin yapılmıştır… Sitemize girerek ilgili linke tıklayan nihai kullanıcı zaten demoyu (şarkı Aksu’nun ‘Demo 2′ albümündendi) müştekinin kendi YouTube kanalından izlemektedir’ açıklamasında bulunduk. (İfadeye çağırılmamızın ardından ‘Eksik olsun!’ diyerek haberi sitemizden kaldırdık.)” denildi.

Kültür Servisi’nin bir arabulucu tarafından arandığı belirtilen açıklamada, dava açılmadan önce 11 bin lira uzlaşma bedeli talep edildiği kaydedildi. Kültür Servisi, telif hakkı ihlalinde bulunmadıklarını, mahkemede kendilerini savunacaklarını, bu nedenle ‘uzlaşmayacaklarını’ ifade etti.

Şarkıcı Cenk Eren'den Sibel Can itirafı! ''10 yıldır küs...''

İLİŞKİLİ HABER

Şarkıcı Cenk Eren'den Sibel Can itirafı! ''10 yıldır küs...''
Alacaklı Songül Öden pes etmedi dosya bilirkişiye gitti!

İLİŞKİLİ HABER

Alacaklı Songül Öden pes etmedi dosya bilirkişiye gitti!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Ahmet Yılmaz 2 yıl önce

Sezen Aksu bu kadar mı düştü.... yazık.... yardım kampanyası başlatalım....

Vatandaş 2 yıl önce

Sezen paraya sıkıştı, muslukları kesildi anlaşılan, milletle uğraşıyor :)