Emine Erdoğan "Kalbe Dokunan İlmek" sergisini gezdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, koleksiyoner Yusuf İyilik’in hazırladığı, Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği "Kalbe Dokunan İlmek" sergisini gezdi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Emine Erdoğan, Nevmekan Sahil Galeri’de geçen haftalarda sanatseverlerin beğenisine sunulan sergiyi ziyaretinde, İyilik’in üç kıtaya yayılmış antikacılardan ve ailelerden toplayıp restore ettiği, kaybolmaya yüz tutan Osmanlı giysileri ile aksesuarlarından oluşan koleksiyonunu inceledi. Yusuf İyilik’ten koleksiyondaki tekstil ürünleri ve objelere ilişkin bilgi alan Erdoğan, kumaş örneklerini de inceledi.

Erdoğan’a ziyaretinde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de eşlik etti. Ziyaret sonunda Erdoğan, Türkmen ve İyilik ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

"KALBE DOKUNAN İLMEK" SERGİSİ

Koleksiyoner Yusuf İyilik’in Osmanlı giysi ve aksesuar kültürüne hayranlığından yola çıkarak hazırladığı sergi, Manisa’dan Bolu’ya, Kayseri’den Urfa’ya farklı yöresel kıyafet ve aksesuar modelleriyle Osmanlı’daki giyimin estetik, folklorik ve kültürel değerlerine somut örnekler üzerinden şahitlik ediyor. Dünyada hayranlık uyandıran Osmanlı sanatının nadide örneklerini barındıran sergi aracılığıyla bin bir emekle ilmek ilmek dokunan, geçmişin ruhuyla nakışlanmış Osmanlı giyim kuşam hazineleri restore edilerek bugüne kazandırıldı.

Sergi, Türk kadınının sadece yüzlerce çeşit kumaşla değil, tabiatın pek çok çiçeğini, rengini duygularıyla harmanlayarak işlediği oyalarıyla, fesiyle, cepkeniyle, gömleğiyle, takılarıyla, çarpanasıyla nasıl bir sanat ve estetik anlayışı içinde yaşadığını ortaya koyuyor.

Emine Erdoğan'dan Sevgi Evlerindeki çocukları ağırladıkları iftara ilişkin paylaşım!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan Sevgi Evlerindeki çocukları ağırladıkları iftara ilişkin paylaşım!
Ezo Gelin kadınlara ilham oldu, atölye ile hayatları değişti

İLİŞKİLİ HABER

Ezo Gelin kadınlara ilham oldu, atölye ile hayatları değişti
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0