Sanat dünyasından İşgalci İsrail'e tepki yağıyor

Kültür ve sanat dünyası İsrail polisinin, işgal altındaki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasını ve masum insanları uyguladığı zulme tepki göstermeye devam ediyor. Türkiye'den ve dünyadan birçok önemli sanatçı, sosyal medya hesaplarından Aksa'daki baskınla ilgili paylaşımlarda bulundu. İşte usta aktör Cüneyt Arkın, dünyaca ünlü müzisyenler Yusuf İslam, Maher Zain, Fazıl Say gibi isimlerin Mescid-i Aksa paylaşımları

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da cemaate yönelik saldırısına, sosyal medyada her kesimden tepki geliyor. Kıble Mescidi’nin içinde namaz kılan cemaate polisler ses bombaları atılmış, dün de Mescid-i Aksa önünde nöbet tutan Müslümanlara saldırmışlardı. Saldırılar sonucu 25 kişi şehit oldu.

Dünyanın pek çok yerinden ünlü isim, Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılara, sosyal medya hesaplarından paylaşımlarla tepki gösterdi. İşte o isimler ve paylaşımları...

FAZIL SAY

Dünyaca ünlü Piyanist ve besteci Fazıl Say, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Gaddar ve zalim dünya... Salgın yıllarında bile. Şu güzel dünyamızda yaşamak ve ilerlemek için çalışmak varken, 'bir orman gibi kardeşcesine' olmak mümkünken, onlar hep cehenneme çevirdiler yaşamları. İnsanların yaşamlarını... Bu kötülüğe hiçbir zaman hakları yoktu."

Fazıl Say, Amerikalı dil bilimci Avram Noam Chomsky'nin bir sözünü paylaşarak tepkisini gösterdi.

YUSUF İSLAM

Usta müzisyen Yusuf İslam, Twitter hesabından Filistinli çocukların fotoğrafına yer vererek, "Lütfen kutsal topraklarda barışın geri dönebilmesi için dua edin." dedi.

MAHER ZAİN

Lübnan kökenli Müslüman şarkıcı Maher Zain saldırılarla ilgili bir haber paylaşımı yaparak, "#SaveSheikhJarrah" ve "#AlAqsa" etiketlerine destek verdi.

AMR WAKED

Mısırlı oyuncu Amr Waked de, "Yaşasın Filistin. Yaşasın Filistinli kadınlar, çocuklar ve erkekler. Hepimize yazıklar olsun. Ne utanç." ifadelerini kullandı.

RAMY YOUSSEF

ABD'li komedyen Ramy Youssef de Instagram hesabı üzerinden "What's Happening in Sheikh Jarrah" başlıklı içeriği, "#DefendJerusalem", "#OngoingNakba", "#FreePalestine", "#SaveSheikhJarrah", "#Palestine", "#DefendPalestine" etiketleriyle paylaştı.

ROGER WATERS

Ünlü rock grubu Pink Floyd'un solisti Roger Waters da görüntülü bir paylaşım yaparak, İsrail'i "Apartheid devlet" olarak niteledi.

MUSTAFA USLU

Yapımcı Mustafa Uslu, sosyal medya hesabından takipçilerine, "Şu mübarek Kadir Gecesi din, dil, renk, ırk ayrımı yapmadan hiçbir insanın zulüm görmediği, özgürce yaşayabildiği, bir dünya için sessiz kalma." çağrısında bulundu.

BURAK ÖZDEMİR ( CZN BURAK )

'Acınızı hissederseniz, o zaman yaşarsınız. Başkasının acısını hissederseniz, o zaman bir insansınız. Hepimiz Kudüs'leyiz.'

ECE ÜNER

'“Acı diyorum efendim, O da evrensel olmalı; Bir çocuğun eline diken batsa; İnsanoğlu yanmalı” cümlesindeki acı evrensel olamıyor çünkü efendi sanılanların hepsi emperyalizmin bilhassa kölesi!! O mazlum çocukların gözyaşlarında boğulun! #AksayaBaskınVar'

MEHMET BOZDAĞ

Yapımcı ve senarist Mehmet Bozdağ da şunları kaydetti:

"Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen işgalci İsrail polisinin karşısında dimdik durmakta olan Filistin halkının yanındayız. İlk kıblemizi ve tüm Filistinlileri hedef alan bu menfur saldırıyı kınıyor, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum."

CÜNEYT ARKIN

Usta sanatçı Cüneyt Arkın, 'Bayramlık giyecek yaşta kefen giydirdiğiniz çocukların ahı bir ömür bırakmasın yakanızı. #AksadaBaskınVar' açıklamasında bulundu.

FETTAH CAN

Ünlü müzisyen Fettah Can, #StopIsraeliTerrorism etiketiyle paylaşımda bulundu.

AYŞENİL ŞAMLIOĞLU

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ayşenil Şamlıoğlu da İsrail'in Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği saldırı fotoğraflarını paylaşarak, "Yazıklar olsun, susmayın bu zulüm karşısında!" diyerek, "#MescidiAksa" etiketine destek verdi.

BÜLENT ŞAKRAK

Oyuncu Bülent Şakrak, Hz. Ali'nin "Bir zulmü engelleyemiyorsanız, en azından onu herkese duyurun." sözünü paylaşarak, İsrail'e karşı tepkisini dile getirdi.

İBRAHİM TENEKECİ

Ünlü edebiyatçı Tenekeci, 'Zalimin kazandığı nerede görülmüştür? Kudüs ve Mescid-i Aksa elbette Müslümanlarındır.' paylaşımında bulundu.

BÜŞRA KAYIKÇI

Müzisyen Büşra Kayıkçı da Twitter hesabından "#FreePalestine" paylaşımında bulundu.

Kovide yakalanıp ölümden dönen mucize anne; Tam bir yıldır pişmanlık yaşıyor

İLİŞKİLİ HABER

Kovide yakalanıp ölümden dönen mucize anne; Tam bir yıldır pişmanlık yaşıyor
Anıl Altan paylaştı eşi Pelin Akil'den jet yorum: Amaç ne?

İLİŞKİLİ HABER

Anıl Altan paylaştı eşi Pelin Akil'den jet yorum: Amaç ne?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 13

Berna 2 yıl önce

Mescid-aksada saldırı yapanlara yazıklar olsun o mahsum insanları katledenleri Allah onları kahretsin.

Toplam 1 beğeni

ali 2 yıl önce

bizim ülkede solcu geçinen sanatçılar sözde eşitliği adaleti sosyalizmi savunur ama faşist emperyalistlerle kol kola dayanışma gösterir ezilen halk ezilen toplum emperyalistlerin yaptığı adaletsiz eylemlere sadece bıyık altından gülerler gidin aynaya bakın yüz ifadenizden utanın yada eşitlik adalet diye ağzınızdan tek kelime çıkmasın siz nere sosyalist düşünceyi savunmak nere emperyalistlerle kol kola olanlar bu değerlerle tezat yaşar tabloda göründüğü gibi

Toplam 1 beğeni

MUSTAFA1453 2 yıl önce

Müslümanlar SADECE KINAMA YAPAR İSRAİL İSE KATLİAM YAPAR MÜSLÜMANLARDA MAL MAL BAKAR.

meraci83 2 yıl önce

Hani bizim o ünlü insan hakları ve demokrasi savunucusu sahtekarlarımız neredeler, neden sesleri çıkmaz? Ne oldu katledilenler Müslüman olunca gayri insanlık duyguları mı depreşti?

Toplam 2 beğeni

Erol 2 yıl önce

Sadece boyle zamsmlsrda degil her bes vakitete mazlim cogrsfyalari hep dualarimizda yer vermeliyiz. Allah Mescidi Aksa'yı müslümanları korusun. Zalimleri Kahhar ismiyle kahretsin.

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun