Hamile Bengü uyarıları dikkate almadı! Koronavirüs aşısı oldu

Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekiplerinin aşılanmaya başlayacağını duyurmasının ardından pek çok ünlü isim soluğu hastanelerde aldı. 18 haftalık hamile Bengü, bakanlığın uyarısına rağmen koronavirüs aşısı oldu.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Müzisyenlerin aşıda öncelik kapsamına alınmasının ardından aşı yaptıran isimlerden biri de şarkıcı Bengü oldu.  Bengü de BioNTech aşısı yaptırdı. Ancak 18 haftalık hamile olan Bengü'nün aşı olması, hamilelerle ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi. 

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşısı yaptırmak isteyen hamilerle yönelik uyarısında, "Gebelikte KOVİD-19 mRNA aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. KOVİD-19'u ağır geçirme riski yüksek olan gebelere kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir. Aşının gebeliğin ilk üç ayında uygulanmaması tercih edilir" ifadelerine yer vermişti. Bengü'nün Bakanlığın tavsiyesine rağmen aşı yaptırması, dikkat çekti.

"3. AYDAN SONRA  AŞIMIZI GÜVENLE YAPTIRABİLİRİZ"

Şarkıcı Bengü, konuyla ilgili çok soru alması sonrasında, aşı olurken çekildiği anların altına bir de not düştü. Bengü, Instagram hesabından yayınladığı notta şu ifadelere yer verdi: Sağlık Bakanlığı'mızın aşı programında müzisyenlerin de aşılanmaya başlamasıyla birlikte, bugün ben de aşımı oldum... Bu konuda çok soru aldığım için de çok kıymetli hekimlerimize danışarak, başta sevgili doktorumuz Prof. Dr. Ferhat Çekmez'den de edindiğim bilgilerimi sizlerle paylaşmak isterim.

Herkes gibi biz gebelerin de aşılanması çok önemli. Özellikle 3.ay bittikten sonra koronavirüs aşılarından herhangi birini güvenle yaptırabiliriz.

"ANTİKORLAR BEBEĞE DE GEÇİYOR"

Gebelikte bağışıklık sistemimiz de biraz baskılandığı için aşı olmak çok daha önemli hale gelmektedir. Vücudumuzda oluşan antikorlar bebeğimize de geçeceği için bebeklerimiz de doğduklarında koronavirüse karşı doğal bağışıklık kazanmış olacaklar.

Ünlü komedyen Tolga Çevik'in eşi, bakın kimin kardeşi çıktı? Herkes hayrete düştü

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü komedyen Tolga Çevik'in eşi, bakın kimin kardeşi çıktı? Herkes hayrete düştü
Farah Zeynep Abdullah'tan Masumlar Apartmanı ekibi adına fidan bağışı

İLİŞKİLİ HABER

Farah Zeynep Abdullah'tan Masumlar Apartmanı ekibi adına fidan bağışı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0