Kuruluş Osman'ın Umur Bey'i Şahin Ergüney'den çarpıcı açıklamalar

Atv ekranlarının fenomen dizisi Kuruluş Osman'ın 2. sezonunda Umur Bey karakteriyle dahil olan Şahin Ergünay'den diziye dair çarpıcı açıklamalar geldi.

60 yaşındaki usta oyuncu Şahin Ergüney, Kuruluş Osman'da Umur bey karakterini oynamakta. Umur Bey aynı zamanda kızı Malhun Hatun'u Osman Bey'le evlendirdiğinden Osman Bey'inde kayınbabasıdır.

UMUR BEY

UMUR BEY

Osmanlı Devleti'nin ikinci padişahı Orhan Bey'inde dedesidir. Büyük Türk boylarından biri olan Aydınoğlullarının lideri olan umur Bey, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda Osman Bey'e yardım eder. Böyle büyük bir karakter oynayan Ergüney, yaşadığı heyecanı Günaydın'a anlattı. Moğol zulmüne en çok uğrayan Umur Bey'i oynamanın ayrı bir cesaret olduğunu belirten Ergüney, fiziksel olarak sahnelerde önceleri zorlandığını söyledi. Ancak kurulan platform ve dev yapım ekibinin profesyonelliği sayesinde kısa sürede bunu attığını belirtti.

UMUR BEY

UMUR BEY

KIYAFETLERİ GİYİNCE BİRDEN UMUR BEY OLUYORUM!

Türk sinema ve dizi tarihinde böylesine devasa bir proje ve platformun olmasında gurur duyduğunu belirtti. Rolüne nasıl hazırlandığını ise "Eğer tarihi bir karakteri canlandıracaksam, o dönemin siyasi olaylarından sosyal ilişkilerine, kostümünden geleneklerine, at binişinden halkın gündelik konuşma diline kadar her şeye hakim olmalıyım diye düşünürüm. Teklif geldiğinde, canlandırdığımız tarihi ve bu tarihteki kişilikleri yeniden okuyup araştırdım. Senaryoyu okudukça, kafamda güçlü bir Türkmen Beyi şekillendi. Konuşma diline hakim olmak içinde, Yunus Emre'nin şiirlerini bir kez daha okudum. Yoğun at ve kılıç eğitimi aldım. Kostümleri çok sevdim. O kostümlerini üzerinize geçirdiğiniz an tavrınız, yürüyüşünüz bile değişmeye başlıyor. Belinizdeki pusatlar yani kılıçlar, hançerler, zırhlar, başlıklarla sete, artık başka bir çağın insanı olarak gidiyorsunuz. Geriye o güçlü karakterin sözlerini söylemek kalıyor" sözleriyle anlattı.

Oyuncu Taner Ölmez'in annesi görenleri şaşırttı!

İLİŞKİLİ HABER

Oyuncu Taner Ölmez'in annesi görenleri şaşırttı!

BİR YORUM YAPIN 0