Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncusu Kartal Tibet'e veda!

Usta oyuncu ve yönetmen Kartal Tibet, dün 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. Tibet için bugün öğle vakti Zincirlikuyu Camii'nde cenaze namazı kılındı. Tibet'in isteği üzerine pandemi nedeniyle özel bir cenaze töreni yapılmadı. Usta oyuncunun tabutunun önünde bulunan fotoğraftaki "Ölüm Allah'ın emri, ayrılık olmasaydı" sözleri dikkat çekti.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Yeşilçam sinemasının usta isimlerinden olan ünlü oyuncu ve yönetmen Kartal Tibet 83 yaşında hayata veda etti. Ünlü oyuncu için bugün öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Camii'nde namaz kılındı. Tabutunun önündeki fotoğrafının altındaki "Ölüm Allah'ın emri, ayrılık olmasaydı" yazısı dikkat çekti.

Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Yeşilçam'ın ünlü isimlerinden Hülya Koçyiğit, Nuri Alço, Kartal Tibet'in eşi Gündüz Tibet, oğlu Kanat Tibet, kızı Kumru Tibet, çok sayıda ünlü isim ve hayranları katıldı.

Namazın ardından Tibet'in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

"ÖNEMLİ SANATÇILARIMIZI MAALESEF KAYBEDİYORUZ"

Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Bakan Ersoy, "Tiyatro ve sinema dünyasının en önemli sanatçılarından biri maalesef kaybettik. Kartal Tibet sanatçı olarak örnek bir karakterdi. Hepimizin hafızalarında yer etmiş çok önemli karakterlere hayat vermiştir.

Bizlere düşen sanatçımızın isminin kalıcı hala gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Örnek sanatçılarımızı maalesef birer birer kaybediyoruz. Önemli olan onların yerine onların anısını yaşatarak yeni sanatçılarımızı sanat dünyasına kazandırmak. Allah rahmet diliyorum. Ailesine sevenlerine sabırlar diliyorum" dedi.

HÜLYA KOÇYİĞİT: O FİLMLER SONSUZA DEK YAŞAYACAK

Törene katılan Hülya Koçyiğit ise "Her şeyden önce bu büyük sanatçıya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyorum. Siz Türk halkının temsilcisiniz. Sanatçılar yaşarken değil her zaman eserleriyle anılmalı. Onun bize armağan ettiği çok güzel filmler var. O filmlerle sonsuza kadar yaşayacağına inanıyorum" diye konuştu.

ALİ YERLİKAYA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI:

KARTAL TİBET KİMDİR?

Ankara'da 1938'de dünyaya gelen Kartal Tibet, imza attığı 200'e yakın filmle Türk sinemasına büyük katkılarda bulundu. Kartal Tibet'in oynadığı, yönettiği ve senaryosunu yazdığı filmleri Yeşilçam'ın klasikleri arasına girdi.

Usta oyuncu, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Tibet, 1961 yılında Ankara'nın ilk özel tiyatrosu Meydan Sahnesi'nin kurucuları arasında yer aldı. "Karaoğlan" filmiyle sinemaya adım atan Tibet, daha sonra Sezgin Burak'ın çizgi kahramanı Tarkan'ı sinemada canlandırdı.

Sunucu Müge Anlı şarkı söyledi! Sosyal medyada rekor kırdı

İLİŞKİLİ HABER

Sunucu Müge Anlı şarkı söyledi! Sosyal medyada rekor kırdı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0