Arabesk müziğin ustalarından Hakkı Bulut Reynmen'e dava açıyor!

Arabesk müziğin değerli ismi Hakkı Bulut, son dönemlerin dikkat çeken isimlerinden Reynmen'e Kızlar adlı şarkısının müziğini çaldığı iddiasıyla dava açıyor.

Usta sanatçı Hakkı Bulut, "Kızlar" isimli şarkısının müziğini Reynmen'in çaldığını ileri sürmüştü. Sosyal medyanın gündemine bomba gibi düşen iddia sonrasında Reynmen uzun süre sessizliğini korumuş ardından sosyal medya hesabından kalp emojisiyle Hakkı Bulut'a sevgilerini dile getirmişti. 

İKİ ŞARKININ DA MÜZİĞİ AYNI

Reynmen'den özür bekleyen Hakkı Bulut, beklediği cevabı alamayınca olayı mahkemeye taşıdı. AKŞAM'ın haberine göre; MESAM Bilim Teknik Kurulu'nun incelemeleri sonucu iki şarkının müziğinin aynı olduğuna karar verildi. İki müzisyen arasında arabuluculuk sağlanmak istense de Reynmen ve ekibine ulaşılamadı. Hakkı Bulut, defalarca kez Reynmen'e ulaşmaya çabalasa da her seferinde "Kusura bakmayın biz size en kısa zamanda döneceğiz" şeklinde bir yanıtla karşı karşıya kaldı. 

Yaşanan olaylardan sonra Reynmen'e dava açmaya karar veren Hakkı Bulut, şu ifadeleri kullandı:

"MESAM Bilim Kurulu'ndan müziğimin çalındığına dair rapor elime ulaştıktan sonra hep Reynmen'den bir özür bekledim. Ona mesajla ilettik, yapması gereken tek şeyin klibin altına benim adımı yazması ve MESAM'a bu durumu bildirmesiydi. En az 10 kez ben mesaj attım, her seferinde kusura bakmayın geri dönüş yapacağız denildi ama dönülmedi. Artık kusura bakma zamanı geldi. Kızım Sevgi de onlara telefonla ulaşamayınca mail attı, ona da "sevgi hanım kusura bakmayın en kısa zamanda dönüyoruz" dediler ama yine dönmediler bu saatten itibaren MESAM'la tekrar görüşüldü bütün dava hak edilişleri MESAM'la hallettik. Bu işin takipçisi artık MESAM'dır. Ben bu sabah onlarla görüştüm vekalet verdim artık işlemler bugün itibariyle yürütülmeye başlıyor, dava açılıyor. Bizim söylediklerimiz klibin altına müzik hakkı bulut yazıp mesama da hakkı buluta ait olduğunu dair bilgi belge ermeleri gerekirdi. Bu kadar basit bir şeyi halletmediler iş mahkeme sürecine geldi."

"REYNMEN'E NAZİK DAVRANDIM!"

Reynmen'e olan kızgınlığının geçmeyeceğinin altını çizen Hakkı Bulut, "Ben mümkün mertebe hiçbir sanatçı arkadaşımın mağdur olmasını istemem hep nazikçe davranırım. Reynmen'e de nazik davrandım. Yanlış yapmışsın yanlışını düzelt dedim 10 kez aradık ama dönüş yok. Kusura bakma diye diye kusuru bakacak hale getirdiler. Şimdi o kırık kalbi de geri alıyorum ona kırık kalp bile yok. Bu arada diğer rapçiler bana destek verdi onlara teşekkkür ediyorum haklıyı savundukları için ama Reynmen'e kırgınlığım geçmez. Ona karşı öfke ve kinim yok ama yaptığı doğru değil. En azından bir kez olsun beni araması lazımdı. Ben onun büyüğüyüm çocuğum yaşında, daha saygılı olmasını beklerdim. Her şeye rağmen başarılar diliyorum kendisine." şeklinde sözlerini sürdürdü.

NE OLMUŞTU?

1967 yılında müzik sektörüne adım atan Hakkı Bulut, "İkimiz Bir Fidanın Güller Açan Dalıyız", "Son Mektup" ve "Kıskanıyorum" gibi eserlerle Türk müziğine adını altın harflerle yazdırdı. 76 yaşındaki ünlü isim, binden fazla eserle Türkiye’nin en sevilen isimlerinden biridir. 

Akşam gazetesine verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulunan Hakkı Bulut, 35 yıl önce yaptığı “Kızlar” isimli şarkısının müziğinin Reynmen tarafından çalındığını söyledi. 

Hakkı Bulut, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:
"Popçu mudur, rockçı mıdır? bilmediğim Reynmen diye biri var. Gayet de güzel millet seviyor, bir gün bir baktım, benim şarkımı alıp koymuş albümüne. 1986 yılında Nazlım albümünde "Kızlar kızlar güzelim kızlar, sarışın esmer kumral kızlar, size kötü diyenin dili kurusun, kiminiz melek kiminiz huri..." şeklinde sözleri olan bir şarkım var. Reynmen bu şarkımın müziğini olduğu gibi almış üzerine söz yazmış söylüyor. Bir de klip çekmiş yanına almış bir arkadaşını (Lil Bege) Arap Şeyhleri gibi giyinmişler kafalarını da sarmışlar, benim şarkımla dans ediyorlar. Bana hiç haber de vermemişler. Düşündüm taşındım biraz da kaşındım 'ne yapsam' dedim şimdi mahkemeye versem kazanırım. Çünkü olduğu gibi benim müziğimi almış. Sonra baktım bu genci bir çok insan seviyor, 'mahkemeye gidersem o insanları da üzebilirim' diye düşündüm, sesimi çıkarmadım sadece MESAM bilim kuruluna bildirdim. Bakın bu arkadaş benim şarkımı almış fonda çalıyor, bir hata yapmıştır belki de bilmeden yapmıştır bunun aranjesini yapan kimse o da safmış 'Nasıl olsa Hakkı Bulut bunun farkına varmaz' diye düşünmüş."

"ÖZÜR DİLESE DE ÇOK GEÇ!"

Reynmen’e seslenmeyi ihmal etmeyen ünlü isim, "Reynmen sana sesleniyorum duydun mu ben bu kadar centilmenim" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi arayıp özür dilese de geç oldu, daha önce arayıp da 'Hakkı Abi bilmeden senin müziğine şarkı okumuşum' deseydi canın sağolsun derdim. Şimdi bilim teftiş kurulundan rapor gelecek bana, orada inceliyorlar. Aksiliğe bak ki yönetim kurulunda olan biri de Kadir Şeker. O zaman o bağlama çalmıştı orkestrada 'Kızlar' adlı bu şarkıyı seslendirirken. Şarkıyı dinledi şoke oldu 'Aaaa abi benim çaldığım müziği koymuşlar oraya' dedi. Yani Reynmen'in işi zor"

Sanat dünyasının ünlü isimlerinden Ferhan Şensoy paylaşımları!

İLİŞKİLİ HABER

Sanat dünyasının ünlü isimlerinden Ferhan Şensoy paylaşımları!
Yaz dizilerine damga vuran kadın oyuncular!

İLİŞKİLİ HABER

Yaz dizilerine damga vuran kadın oyuncular!
Kuruluş Osman'dan bomba değişiklik geliyor! Yer yerinden oynayacak...

İLİŞKİLİ HABER

Kuruluş Osman'dan bomba değişiklik geliyor! Yer yerinden oynayacak...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 10

Udo361 2 yıl önce

Prim yoksunluğundan başka hiç bir şey değil saygisizlik yapmiyorum sanatçiya ama şuana kadar ne ismini ne muzğini bir yerde duydum kim yukselişde Reynmen ona bu davayi açinca reynmenden nefret edenlerde hatatinda ismini bile duymadiği hakki bulutun faniyiz diye yorum atmaya başladilar

Yakub 2 yıl önce

Türkiye deki şarkıların yarısının İslam’a ve Müslümanlara ters olduğunu düşünüyorum. İsyan edeni mi aran, umutsuzluk depolayanı mı aran, zinanın reklamını yapanı mı aran, edepsiz giyimleri, klipleri mi aran. Adam gibi şarkı sözlerine saygım var

Toplam 7 beğeni

Kayan yildiz 2 yıl önce

Tüm eserlerini serbest birakan Müzisyenler icinde Orhan baba müzisyenin TEK Kralidir.ibo bile hala avcilik pe$inde mimse eserlerini calamaz okuyamaz ama Orhan baba öyle degil..i$te adamdan adama FARK..

Toplam 2 beğeni

Mertelazig 2 yıl önce

Büýüğünü bilecek.iyi yapmissin.insan bi acar bir yanina gelir izin alir misade ister emeginin karsiligini birazda olsa verir.reymen su an hirsiz.tek kelimeyle.ha bi yerden bise calmissin ha sarki calmissin.agir yasa cikmali maddi olarak ki bir daha calmasin.beyefendisin hakki bulut tebrik ederim.Tam bir buyuk okafak guzelce konusmussun

... 2 yıl önce

Müzik evrenseldir yersen! Eseri tamamen almamışsa parça parça alabilir. Kimsede bunu mahkemelik etmez. Dünyada bir çok örneği bulunan bir durum bu. Yani REKLAM kokan hareketler bunlar.

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun