Müge Anlı ve Esra Erol'a kötü haber! RTÜK, gündüz kuşağındaki programlar için harekete geçiyor

Gündüz kuşağında 16 sezondur devam eden ve milyonların izlediği Müge Anlı programının formatının benzeri olan işlerin ekranlarda artması sonucu RTÜK'ün bu tarz programları kaldırmak için çalışmalar başlattığı öne sürüldü.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Geçtiğimiz yıllarda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, toplumdan gelen şikayetler ve tepkiler üzerine kadınların suistimal edildiği evlilik programları kaldırmıştı. Evlilik programlarının yerini ise cinayet, cinsel istismar, aile için şiddet ve kayıpların bulunduğu yayınlar aldı. RTÜK, insanların yargılandığı, sorgulandığı, toplumun değeriyle örtüşmeyen bu programlarla ilgili düzenlemeye gidiyor.

Müge anlı

Müge anlı

GÜNDÜZ KUŞAĞI PROGRAMINA MÜDAHALE EDİLECEK

Uzmanlar tarafından hazırlanan gündüz kuşağı programlarına yönelik çalışma Eylül ayına kadar tamamlanacak. Gündüz kuşağı programlarını kaldırmaya hazırlanan kurum, bunların yerine toplumun değer ve yargılarıyla uyumlu, toplumu ileriye taşıyan eğitici ve geliştirici programları önerecek. Mesleki ve kültürel programlara da öncelik verilmesi hedefleniyor.

RTÜK'ün bu hamlesine bu tarz içeriklerden program yapan Esra Erol, Müge Anlı ve Ece Üner gibi isimlerin yasak geldiği takdirde ne yapacağı ise henüz bilinmiyor.

Şarkıcı Latif Doğan'a kötü haber: Düğün salonu yandı

İLİŞKİLİ HABER

Şarkıcı Latif Doğan'a kötü haber: Düğün salonu yandı
Devlet Bahçeli'den Turgay Tanülkü'ye taziye telefonu!

İLİŞKİLİ HABER

Devlet Bahçeli'den Turgay Tanülkü'ye taziye telefonu!
Esra Erol'un programındaki bir anne canlı yayında sinir krizi geçirdi!

İLİŞKİLİ HABER

Esra Erol'un programındaki bir anne canlı yayında sinir krizi geçirdi!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 13

adem kul 2 yıl önce

En iyisi bu programlar hoş değil.

Muhtar 2 yıl önce

diğerlerini bilmem ama müge anlının yayını durdurulmaz nedenmi kızılay bu program sayesinde sms le milyonlarca TL topluyor sıkıysa kapatsınlar

memo 2 yıl önce

isabet olur

selim 2 yıl önce

İyi oldu. Zamanı gelmişti. Devletin polisi, savcısı, hakimi varken bunlar salt para kazanma adına bu işlere soyunmuştu. Varsa bilgisi olan, zaten vatandaşlık gereği devletin yargı ve kolluk gücüne yardım etmelidir. Bunlar TVlerin para gücüyle bu işleri yapıp bedavadan büyük şöhret ve para kazandılar.

cihan 2 yıl önce

günaydın rtük günaydın

Yorumların Tümünü Okuyun