Usta oyuncu Cüneyt Arkın'dan çarpıcı açıklamalar: Tarih bilinci olan küpe takmaz!

Usta oyuncu Cüneyt Arkın, özel yaşamı ve hayata bakış açısıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gençleri kendi kültürüne sahip çıkma konusunda teşvik eden Arkın, "Tarih bilinci olan insan Amerikan tıraşı yaptırmaz, küpe takmaz. Müziğini dinlese bile, o kültüre hayranlık duymaz" şeklinde konuştu.

Yeşilçamın efsanevi isimlerinden Cüneyt Arkın, Sabah Gazetesi'ne verdiği röportajda günümüzdeki gençlere altın değerinde tavsiyelerde bulundu. Yıllardır Türk sinemasının en değerli oyuncularından biri olarak görülen Arkın, oyunculuk kariyerini ele alarak şu ifadeleri kullandı: 

"Benim dönemimde çektiğim filmler de çok popülerdi. Malkoçoğlu, Kara Murat, Battal Gazi… Kara Murat'ı seyirciye yetiştiremezdik. Tarihi dizilerin çekilmesi her anlamda olumludur. Çünkü bizim tarih bilincimize dokunuyor. Biz gençlerimize tarih bilincini aşılayamadık, veremedik. Tarih bilinci olan bir genç kendini bilir. Amerikan tıraşı olmaz, Amerikan küpeleri takmaz. Müziğini dinlersin ama onun hayranı olmazsın. Tarih bilinci olan genç, Türk Müslüman bilincini değiştirdiği için öyle yaşar. Çok olumlu bakıyorum."

"TÜRK HALKI KENDİSİNE KÖTÜ DAVRANANI REDDEDER"

83 yaşındaki usta oyuncu, günümüzde insanların şöhreti yakalaması hakkında ise "İnsanlar bir dönem şöhret olmak için Survivor'a gitti. Türk halkı aslında garip bir halk. Büyükşehirlerde çok çabuk kişiliğini, geleneğini, o yaşama biçimini kaybediyor. Çok hızlı yaşıyor. Çok çabuk aşık olup çok çabuk ayrılıyor. Bütün değerlerin altüst olduğu şaşkınlık veren bazı insanlar çıkıyor sosyal medyada. Bunu meslek edinen kadınlar gördüm. Saçıyla, kıyafetiyle dikkat çekiyorlar. Ama Türk halkının bir özelliği vardır. Kendisine kötü davrananı reddeder, ilgisini keser. Yenisi gelince hemen ona güvenir." şeklinde konuştu.

"İNSANLAR ANDROİD OLDU"

Görselliğin dikkat çektiği bu dönemde insanların giderek android olduğunu vurgulayan usta oyuncu, "Şimdi erkekler kaşlarıyla bile oynuyor. Hayret ediyorum. Bu bir ambalaj, kutunun içinde bir şey yok, değer yok. Giderek insanlar android oldu. Yarı insan, yarı robot oldu. Teknoloji insanları o hâle getirdi. Hiçbir şey özde değerli değilse, bir anlam taşımıyorsa, yüreklere dokunmuyorsa var olamaz. Birtakım şöhretler çıkıyor. O kadar çok sanatçı var ki. Kalıcılığı yakalamak istiyorsan halkla beraber olacaksın. Mesela şarkıcılar var. Onlara diyorum ki "Çıkın Anadolu'ya karış karış gezin." Ben türküleri topladım. Öyle içerikler vardı ki. Mesela "Bana bir mendil işle, gönder. İşlediği zaman eli değiyor. İçine elma koy, birini dişle, gönder. Elmaya dudağı değiyor yârin." Yahu biz ham çökelekte iki sene göbek attık. Kemal Tahir der ki; "Bir halkın türkülerini bana dinlet, ben o halkın ne olduğunu söylerim." Şarkıcılar halkla yatacak, dertleşecek, konuşacak, türkülerini dinleyecek. Bir köy hayatını iki gün yaşasalar hayata bakışları değişir." dedi.

Yanık tedavisi gören Gonca Vuslateri: Ben doktor değilim

İLİŞKİLİ HABER

Yanık tedavisi gören Gonca Vuslateri: Ben doktor değilim
Sanat dünyası bir şefi uğurlayacak: Usta sanatçı Şahin Gültekin hayatını kaybetti

İLİŞKİLİ HABER

Sanat dünyası bir şefi uğurlayacak: Usta sanatçı Şahin Gültekin hayatını kaybetti
Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie ateş püskürdü: Bir Amerikalı olarak utanıyorum!

İLİŞKİLİ HABER

Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie ateş püskürdü: Bir Amerikalı olarak utanıyorum!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 15

Eddy 2 yıl önce

adam gibi adam CUNEYT BABA

Zafer 2 yıl önce

Sanatçı dediğin kendisiyle barışık olur.Kişiyi kişi yapan değerlerden uzak kalmaz.Erkek olup da kadına,kadın olup da erkeğe benzemeye çalışmaz.Müslümansan Müslüman gibi,Türksen, Türk gibi olursun.Kimliğinden taviz vermezsin.Toplumlara yön verip,değer katacak,aydınlatacak,Milletiyle barışık alçak gönüllü sizin gibi Değerlerimizi her zaman baş tacı eder,hatırlarız hafızamızda.Yaşlı Koca Kurt!

vatan 2 yıl önce

bir Cüneyt Arkına bak birde hdp sevici Kadir İnanıra

Haktan Yana 2 yıl önce

Cüneyt Arkın, Sen örnek bir sanatçısın, biz seni çok seviyoruz. ALLAH RAZI OLSUN SENDEN.

not 2 yıl önce

Yeşilçamdan bir cüneyt bey bir de hülya hanımda tarih millet milli değerler şuuru var.

Yorumların Tümünü Okuyun