Başrol seçiminde benzerlik analizi! Canan Ergüder rolü yapay zekayla kaptı

Son olarak Menajerimi dizinde oynayan oyuncu Canan Ergüder, Alzheimer hastası Sadan Ünüvar'ın hayatını anlatan ‘Sadan Hanım' filminde rol alacak. Ergüder, yönetmenin yaptığı burun, çene, elmacık kemiği analizi sonucu çıkan yüzde 90 benzerlik sonrasında rolü kaptı.

Kısa bir süre önce kansere yakalanan ve bir süre oyunculuğa ara veren ünlü oyuncu Canan Ergüder yeniden ekranlarda olmaya hazırlanıyor. Canan Ergüder ve eşi Kenan Ece'nin başrolünde oynadığı, 'Sadan Hanım', 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde sinemalarda vizyona giriyor.

Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve toplumsal bilinci artırmak amacıyla çekilen, yönetmenliğini Göksel Gülensoy'un yaptığı filmde ömrünün son yıllarını alzheimer ile geçiren Sadan Ünüvar'ın hayatı konu ediliyor.

Yönetmen Gülensoy, çekimine 2014'te başladığı filmde Sadan Hanım'ın gençliğini canlandıracak isim için onlarca oyuncu fotoğrafını tararken Canan Ergüder'in benzerliğini fark etti. Yönetmen, çene yapısı, elmacık kemikleri ve yanak hatları ile burun detaylarını bilimsel yöntemlerle karşılaştırdığı iki isim arasında yüzde 90 gibi yüksek bir oranda benzerlik tespit etti. Ergüder'in peşine düşen Gülensoy, menajeri aracılığıyla ulaştığı oyuncuyu projeye ikna etti.

Güler Işık’a iyi haber geldi! Ünlü sanatçının o davasında karar çıktı!

İLİŞKİLİ HABER

Güler Işık’a iyi haber geldi! Ünlü sanatçının o davasında karar çıktı!
Chrissy Teigen yanak yağlarını aldırdı! Hayranları ikiye bölündü

İLİŞKİLİ HABER

Chrissy Teigen yanak yağlarını aldırdı! Hayranları ikiye bölündü
Hülya Avşar’ı kızdıran başlık! Usta oyuncu isyan etti!

İLİŞKİLİ HABER

Hülya Avşar’ı kızdıran başlık! Usta oyuncu isyan etti!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0