Sanat Güneşi Zeki Müren vefatının 25'inci yılında anılıyor

Klasik Türk Müziğinin efsanevi ismi Zeki Müren, vefatının 25'inci yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor. Zeki Müren'in 25. ölüm yıl dönümünde Selami Şahin anlattı: Yüzüklerimizi o takmıştı

Türkiye'nin "Sanat Güneşi" olarak anılan Zeki Müren, müziğe bakış açısı ve farklı sesiyle bir döneme damga vurdu. Dillere pelesenk olan şarkılarıyla hala daha günümüzde en sevilen sanatçılardan biri olarak görülmektedir. 6 Aralık 1931 tarihinde dünyaya gelen Müren, 25 yıl önce bugün yaşama gözlerini yumdu.

64 yıllık ömrüne yüzlerce plak ve kaset sığdıran büyük usta, pek çok müzisyenin hayatında da önemli bir yere sahip. Albümlerinde sık sık bestelerine yer verdiği Selami Şahin de bu isimlerden biri. Vefatının 25. yılında Zeki Müren’i, yakın dostu Selami Şahin'e sorduk. "Eşim Didem ile nişan yüzüklerimizi Zeki Müren takmıştı. Oğlum Lider Şahin’in ismini o koydu" diyen Şahin, Zeki Müren ile son görüşmesini de anlattı.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve TSK Mehmetçik Vakfı (TSKMEV) en değerli bağışçılarından biri olan ünlü sanatçı, vefatının 25'inci yılında Bursa'da Emir Sultan Mezarlığı'nda yer alan kabri başında düzenlenecek bir törenle anılacak. Aynı zamanda Bodrum'da yer alan Zeki Müren Sanat Müzesi'nde usta sanatçı için mevlit okutulacak. Ayrıca ünlü sanatçı için için Zeki Müren Güzel Sanatlar Müzesi'nde bir anma töreni yapılacak.

Sertab Erener'den sevindiren haber geldi!

İLİŞKİLİ HABER

Sertab Erener'den sevindiren haber geldi!
Mehmet Ali Erbil'den dikkat çeken eleştireler! Kıvanç Tatlıtuğ...

İLİŞKİLİ HABER

Mehmet Ali Erbil'den dikkat çeken eleştireler! Kıvanç Tatlıtuğ...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0