Sinemacı Enes Kaya'nın eşinin dükkanına saldırdılar!

Sinemasal kurucusu Enes Kaya, Fatih Balat’ta yürüdüğü esnada kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Silahlı saldırı anı kameralara yansıdı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İstanbul Balat'ta eşiyle birlikte yaşayan sinemacı 35 yaşındaki Enes Kaya, Sinema ve kültür alanında çalışmalar yapmak için aynı semtte Sinemasal Kültür Sanat Derneği'ni kurdu. Çocukların sinemaya olan ilgisini arttırmak için çalışmalar yapan Kaya, ocak ayında sanat evinin yakınında 5 yıllığına bir arsa kiraladı. Ancak etkinlik alanı kurmak isteyen sinemacının başı arsaya otopark yapmak isteyenlerle derde girdi.

Temmuz ayında Enes Kaya'nın yanına gelen bir kişi iddiaya göre arsayı boşaltması için tehditler savurdu. Olayın üzerine karakola giden Enes Kaya, kendisini tehdit eden kişiden şikayetçi oldu. 30 Temmuz'da kendisini tehdit eden gruptaki bir kişi, Balat Yıldırım Caddesi'ndeki dernek binası yakınında Enes Kaya'ya tabancayla saldırdı. Sıkılan 4 kurşundan biri Kaya'nın dizine isabet etti. Sinemacıya sokak ortasında saldıran kişi, teslim oldu ve tutuklandı.

EŞİNİN DÜKKANINA SALDIRDILAR

Saldırının ardından da Enes Kaya ve eşi için zor günler devam etmeye başladı. Tehditler aralıksız sürerken, önceki gün maske takan motosikletli iki kişi Enes Kaya'nın eşine ait sanat atölyesinin camlarını taşlayarak kırdı. Saldırıda işyerindeki heykeller de paramparça edildi.

Ünlü şarkıcı Sibel Can New York'ta!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü şarkıcı Sibel Can New York'ta!
Müzisyen Jehan Barbur'un annesi hayatını kaybetti!

İLİŞKİLİ HABER

Müzisyen Jehan Barbur'un annesi hayatını kaybetti!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0