Ünlü sporcu Johanna Färber isyan etti!

Dünyaca ünlü kaya tırmanışı sporcusu olan Johanna Farber isyan etti. Televizyon kanallarının yarıştığı müsabakalarda sürekli olarak sporda kadın bedeninin cinsel obje olarak getirilmesini kınadı. Farber bir adım atarak sosyal medyadan yayınladığı fotoğrafları sildi.

Haziran ayında, Avusturya'nın Innsbruck kentinde düzenlenen IFSC (Uluslararası Tırmanış Sporu Federasyonu) Dünya Kupası sırasında çekilen yakın çekim görüntülerini Instagram hesabında paylaşan kadın sporcu Johanna Farber "Ben bir sporcuyum ve en iyi performansımı göstermek için buradayım. Dürüst olmak gerekirse, binlerce insanın bunu gördüğünü bilmek beni gerçekten çok utandırıyor. Kadınları sporda cinsellikleriyle öne çıkarmayı bırakmalı ve performanslarını takdir etmeye başlamalıyız." şeklinde bir paylaşımla kınamış ve bu görüntüleri "saygısız ve üzücü" olarak nitelendirmişti.

johanna farber

johanna farber

Müsabakanın resmi yayın organı ORF daha sonra yayın için özür dilemiş, görüntüleri YouTube kanallarından geçici olarak kaldırmış ve görüntülerin mümkün olan en kısa sürede düzenlenip yeniden yükleneceğine söz vermişti.

johanna farber

johanna farber

Ancak Johanna Färber, bu olaydan sonra yine bir yarışmada uygunsuz TV yayınlarına maruz kaldı. Son olay geçen hafta Moskova'da düzenlenen dünya şampiyonasında yaşandı. Kaya tırmanışı spor müsabaka yayınlarında son aylarda iki ayrı olayda aynı sporcunun kalçasının yakın çekim görüntülerini gösterilmesinin ardından “kadın bedeninin cinsel obje haline getirilmesi” şikayetleriyle gündeme bomba gibi düştü. 

Färber, final bölümünde yer almadı ve yarışmayı 19. sırada tamamladı. Genç kadın ardından flaş bir kararla müsabaka fotoğraflarının da yer aldığı Instagram sayfasını kapattı.

Eski İngiliz sporcu Natalie Berry, "Bu spor her zamankinden çok daha fazla gündemdeyken ve bir çok kadın tırmanışla tanışmaya başlamışken bu saygısız olayın bir kez daha aynı sporcunun başına gelmesi çok büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor.” şeklinde konuştu.

Berry, "Kameramanların ve editörlerin niyetleri bir sporcuyu metalaştırmak olmasa da, tarih boyunca kadınların sporda cinsel obje haline getirilmesi bağlamında, görsel olarak kalçadaki tebeşir izine odaklanmak tamamen uygunsuz bir hareket.” diye ekledi.

'Dudaktan Kalbe' dizi oyuncularına korkunç şaka

İLİŞKİLİ HABER

'Dudaktan Kalbe' dizi oyuncularına korkunç şaka
İlk soruda elenen yarışmacı Milyoner'e damga vurdu!

İLİŞKİLİ HABER

İlk soruda elenen yarışmacı Milyoner'e damga vurdu!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0