Elazığ'da rock ve tasavvuf bir araya geldi!

Elazığ'da yaşayan 80 yaşındaki tasavvuf müziği sanatçısı Turgut Kırgıl ve 28 yaşındaki rock şarkıcısı Mücahit Kaçak birlikte seslendirdikleri yöresel türkü ile herkesin beğenisini topladı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Elazığ'da yaşayan tasavvuf müziği sanatçısı Turgut Kırgıl ve rock şarkıcısı Mücahit Kaçak, Elazığ yöresine ait türküleri gitar eşliğinde söylemek için bir araya geldi. Birbirinden farklı iki müzik türünü buluşturan bu özel düetlerden "Mamoş" adlı Elazığ türküsünün sosyal medyada paylaşılması yoğun bir ilgiyle karşılandı.

"GENÇLERE KARŞI ÇOK BÜYÜK SEMPATİM VAR"

Gençlere büyük önem verdiğinin altını çizen Turgut Kırgıl, AA muhabiriyle yaptığı röportajda, sohbet ettiği gençlerden gelen istek doğrultusunda böyle bir düet yapmayı kabul ettiğini söyledi ve "Mücahit de bir sanatçı kardeşimiz ve bana dedi ki 'Turgut ağabey seninle bir Elazığ türküsü söyleyebilir miyiz?' Ben de Tamam, başım gözüm üstüne. Mamoş, memleketimizin bir türküsüdür, onu da söyleriz, ötekileri de.' dedim. Yeter ki ortada bir güzellik olsun." ifadelerini kullandı.

Mücahit Kalçık'ın sıcakkanlı bir genç olduğunu belirten Kırgıl, düetin herkes tarafından beğenildiğini anlattı. Kırgıl, yaptıkları düetin gençler ve yaşlılar arasında güzel bir diyalog oluşmasına vesile olduğunu söyleyerek "Ben gençleri çok severim, gençler de beni sever. Gençlere karşı çok büyük sempatim var. Zaten amacımız bu gençlerle bir araya gelip, tasavvuf söylemek, tasavvufu anlatmak." şeklinde konuştu.

Rock şarkıcısı Mücahit Kalçık da Turgut Kırgıl'ın güler yüzlü ve samimi tavırlarını çok sevdiğini belirtti ve Kırgıl'ın seslendirdiği ilahileri çok beğendiğinden dolayı birlikte düet yapmak istediğini açıkladı. Kalçık sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanların çok örneğine rastlamadığı bir durum. Bundan dolayı sanırım çok ilgi çekti. Gençler ve yaşlı insanlar çok bir araya gelip, bir şeyler yapmıyor. Bir rock sanatçısı ile bir ilahi sanatçısının bir araya gelip türkü okuması çok güzel geri dönüşlere vesile oldu."

 

Yeni imajı ve projesiyle sosyal medyayı salladı!

İLİŞKİLİ HABER

Yeni imajı ve projesiyle sosyal medyayı salladı!
Oyuncu Tim Donnelly hayatını kaybetti

İLİŞKİLİ HABER

Oyuncu Tim Donnelly hayatını kaybetti
90'ların yıldızı Yaşar'dan bir ilk! Gözlerden uzakta büyüttüğü oğlunu...

İLİŞKİLİ HABER

90'ların yıldızı Yaşar'dan bir ilk! Gözlerden uzakta büyüttüğü oğlunu...
Araçtan cam filmi soyma yöntemi nedir? Cam film cezası ne kadar?

İLİŞKİLİ HABER

Araçtan cam filmi soyma yöntemi nedir? Cam film cezası ne kadar?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

hayırsız 2 yıl önce

kafirlik bu olsa gerek

ramazan 2 yıl önce

rrak müzikle ilahiyi birleştirmişler yani gece ile gündüzü birleştirdik demek gibi birşey